Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Dehogy kicsi. Fényképezd le közelről, hogy látszódjon milyen tekercselés van rajta. Úgy kell át alakítanod, ahogy a thedespot0 linkelt tervében van. Nézted már azokat a képeket?
Hát nem tudom mit keres, mert irt valamit erre a tervre, csak én nem tudom, nem fogtam fel annyira mi a mondanivalója azzal a hozzáoszlással, egyébként szerintem is nagyon jo, ezekkel a trafókkal sok mindent lehet csinálni , tekercselés nélkül is, ami nekem nagyon nagy előny, mert amit egyszer tekertem, az valami borzalom volt 6 fet volt benne, mind elment meghalni.. Amúgy , ha párhuzamba raknék két trafót, akkor szerinted hogyan alakulna a kimeneti feszültség? Nem tudom mennyire kivehető ez a rajz.
Párhuzamosan két trafót? Meg lehet azt oldani. Bár szerintem nem az itt a gond. Ha erősebb kimenet kellene, akkor ez a módszer nem nagyon jó, mert a PC trafó eredetileg 12V-os kimenete amit itt szekundernek használnál, csak 1 szál kb:0.75-ös huzalból van. Ha 5A/mm2 áramsűrűséggel számolsz, akkor is csak 2A lesz a kiszedhető áram.
Na meg arról nem is beszélve, hogy a trafóban benne marad az eredeti primer tekercs (150V-os félhídhoz), ami kiteszi az ablakméret majdnem felét, és nem használod semmire. 1db EE33 -as magból ki lehet hozni 300W-ot simán. Meg kell tekerni. Mondtad, hogy régen tekertél trafót, de nem lett jó, mert halál volt mindenkinek. Ott biztos elszúrtad a tekercsek menetirányát. Itt lenne az idő, egy újabb tekerésnek. Nem?
Bizony , itt lenne az ideje már megtekernem ujra azt a magot, de az volt a fura, hogy terhelés nélkül, semmi hang, semmi füst nem jött le, még néztem a jelet is , az is jónak mondható volt. Csatolnék egy képet, de valamiért nem tölti fel.
Kicsit le vagyok maradva ,iszonyat lassú a netem!!!!!!!!!!Igen,néztem a képeket. Nem mondom,hogy nem jó!Az tetszik benne,hogy egy nyákon van a táp és a végfok.
De gondolom nem tudja ezt,vissza nyúltam Vicsys szövegéhez : "Vannak a mélyhangoknak egy olyan tartománya amit már nem igazán "hallasz" inkább csak "érzel". Ezek, a hifikből hiányzó mélyhangok a 30Hz-től 300Hz-ig terjedő spektrumba esnek." Remélem érthető vagyok.
Bontva csináljak képet vagy úgy ahogy van?
Így már értem, nézd meg majd a kapcsolást! Az tartalmaz, egy aktív szűrőt, aminek a vágását tudod állítani, és a hangerőt tudod még. Azért osztottam meg veled, hallottam egy ilyet szólni, és szerintem jó az egész úgy ahogy van. Feltéve, hogy neked ekkora teljesítmény elég.
Ezt a tervet láttam már. Ezen nagyon vékonyak a vezetősávok. Na meg a fetekhez vezető huzalozás is nagyon hosszú. Akkor miért nincs ott a fet az ic, és a driver tranyók mellett?
Miért gépeled be mindig ugyanezt a szöveget?
Mindenki tudja, hogy mit vár el a hifijétől. A te hozzászólásodban egy ugyanilyen ic-hez akartál tápot csinálni. Mi akkor itt a baj? Ez működni fog rendesen. A hifi lánc nagyon fontos része a mély szekció. Ezt tudjuk. Viszont nem kimondottan az erősítő miatt szokott elvérezni. A mélyláda sokkal nehezebb ügy, és nem is beszélek arról, hogy amíg a hangrendszered többi komponense nincs egymással fázisban, addig nem lesz gyomorszaggatós a mély. Addig csak püföl. Ezt nehéz elérni. Sokat kell nyomogatni az időkorrekciót, és a keresztezési frekiket, és meredekségeket.
Úgy ahogy van, aztán meg próbáld te is szét szedni a sok egybefont huzalt. Lesz benne 2 szál, ami a trafó széléhez megy majd.
A teljesítmény a duplája kénem.Rakok fel képeket, egyénként Vicsys végfoka is ez csak a fele.
Azt vágom 1 már szét szedtem de meg volt olvadva a műanyag a lábaknál ,ez így felejtős.neki estem a 2. pc tápnak.Tolom a képeket.
Üdv!
Nem akarom túl bonyolítani egyenlőre,tanulásnak pont megfelel. Le tekerjem a trafót?? Van hozzá nyákod,vagy csinálnál nekem bérbe?
Nekem hogy lenne hozzá nyákom? Melyikhez is? Amit most első képnek beszúrtál? Azt nem is én linkeltem be, csak tetszett.
Nem vállalok nyákgyártást másoknak. Keresd meg gulasoft -ot itt a Hobbielektronikán. Ö szokott gyártani. Na tök jó, hogy szétszedted a magot. Mérd már meg, hogy hány mm a mag közepén lévő henger, ami a tekercsbe belemegy (pontosan). Abból ki lehet majd számolni a felületét. Nincs benne légrés ugye? Ha letekered a meneteket akkor számold meg hány menetesek voltak ok? Fontos lehet. Aztán majd számolunk valamit, ami jó lesz hozzá.
Üdv!
A nyák gyártást már veled megbeszéltem.El felejtettem ll írni kolléga nevét thedespot.Nem igazán vágom mire gondolsz,de tömör rúd van a közepén 11,3mm.Remélem erre gondoltál. Mit érdemes ki szedni még a pc tápbol? Mindenképp át kel tekerni?, akkor már neki is esek!
A vasmag középén lévő négyzetnek a méretéből kiszámolod a területét , mert ez kell a menetszámok kiszámolásánál.Éppenséggel van egy nyákom ami nincs kimarva, meg kifúrva csak le van vasalva.
Üdv!
Képlet? Mennyiért adod el ha eladod?Ki fúrni még ki fúrnám,de mást nem tudok vele csinálni.Semmim nincs hozzá.
Na 11.3mm a közepén a henger. Ez azt jelenti, hogy az Ae:100 azaz 1 cm2 Ezzel tudunk számolni. Ezt a magot szerintem simán el lehet engedni 50KHz-el. Akkor ki jöhet ebből a magból 2-300W
Milyen tápot akarsz építeni? olyat ami nem szabályozza a kimeneti feszültséget? Az az egyszerűbb. Vagy olyat, ami szabályozott, és van benne egy feszfigyelő, ami nézi, hogy mennyi a kimeneten a szint, és úgy szabályozza a feteket. Ha még nem építettél kapcsi tápot, akkor először egy egyszerű táp építését javaslom, és ezalapján sok tudásra teszel szert, ami alapján már nagyon jó tápot fogsz tudni építeni. Vagy maradjunk ennél? Bővebben: Link Magszámításokat nagyon egyszerűen el tudod itt végezni: Számoló progi Skori Weboldaláról
Őrülök 2-300W.Amit belinkeltél az milyen?Szerintem figyelőset kéne csinálni,az a jobb nem?
Nekem ez a mag számítás egy kicsit bonyolult
De próbálkozok vele.Üres már a cséve test.
Igen, de azzal sokkal többet elpöcsölsz, mire úgy működik, ahogy te akarod.
Elsőre én a helyedben egy egyszerűt építenék szabályzó nélkül. Amit linkeltem, abban nincs konkrétan feszültségfigyeléses fesz szabályzó. Van benne valamilyen védelem, de nem jövök rá pontosan mi a dolga. Egyszer láttam ilyet PC tápban is, ott se tudtam mi ez. Arra a 4db 1N4148-ra gondolok, meg a pár ellenállásra a környékén. Az ami a TL494 1-es lábára van kötve.
Az nem érdekes.
A kérdés az, hogyha össze illeszted az "E" magot, és az "I" magot, akkor tökéletesen össze illik, vagy valamelyik ponton marad légrés? Most nem találok róla képet mire gondolok, de érted nem?
Akkor marad az ami a képen van.A pc tápba vannak egyenirányító diódák azt bele lehet rakni?Mit lehet még belőle használni?
A rúd lötyög a cséve belső csövében van némi különbség az átmérőkben,de össze illesztem nem,el föl nem mozog. csak oldal irányba.
Üdv!
Az lenne a kérdésem,hogy az én estemben is meg felel ez a számolás? N=(10000*Up)/(4*f*Ae*B) N=(10000*13,5V)/(4*50000*0,96*0,15)=4,68menet kerekítve 5 menet. Tehát 2*5menet primernek 13,5V ra. 40V hoz kell 40/13,5=2,96 2,96*5 menet=14,81 15menet. 2x 15 menet. Ezt viszont nem tudom ,hogy milyen táp kell!? Visszacsatolás nélküli tápban 2x15menet 40V üresjárathoz. Visszacsatolt táphoz kell egy +30% ráhagyás tehát 20menet.
Igaz nem olvastam vissza hogy pontosan miről is van szó.De én visszacsatoltat készitenék és 20menetet választanám sokkal stabilabb s nem kel vesződni az esetleges feszültség ingadozással.
Tapasztalatom ezt sugalja.Ha igy esik a feszütség már az inverter max teljesitményét adja.
Üdv!
Engem meggyőztél.De mivel én nagyon kezdő vagyok a rajzból nem tudom,hogy ehhez kel vagy sem.
De az a terv, rajz amit feltöltöttem neked, az nem stabilizált, és ehhez van a panelterv is, ami teljesen korrekt. Meg szerintem , nem lett volna muszáj újra tekerned a trafót
|
Bejelentkezés
Hirdetés |