Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Íjásztoll égető
Témaindító: lovasijasz, idő: Márc 6, 2012
Heló Veszel egy 250 halogén trafót(lehetőleg a fekete dobozost.)és le veszed a szekunder tekercsét helyette teszel rá 2menetet lehetőleg jó vastag fazon huzalból kicsit macerás mert általában ragasztva van a por vas de kettőből jól meg lehet csinálni .Utána mer csak a 2 mm kantál kell kb 16cm hosszú a szekunder tekercs két végét rákötöd a kantál huzal végére a primert viszont a trafó meglevő ki vezetésére lehetőleg gondosan el kell szigetelni mert a hálózati feszültség jelen van Én jó néhány db készítettem és jó működik olcsó megoldás.
Lassan ismét a pillanatpákához jutunk (lehet nem véletlenül.Kicsi könnyű biztonságos...)
Formára reszelt vaslap,egy gázlámpával felmelegítve...
Akkor villanyrezsóval melegítve, hogy legyen benne elektromosság is.
jajaja!!! köszönöm a sok segítséget!
Maradok a mikrós trafónál, gondoskodom az érintésvédelemről, mivel az acélhuzalt feltudja melegíteni amennyire nekem elegendő, és jól is hajlítható, ezért ez jólesz! Köszönöm a segítséget, majd teszek fel képet róla, ha elkésült!
Heló Lehet 2,5 mm sav álló elektródát is használni csak le kell a védő réteget szedni fúró gépben befogva fényesre csiszolva szépen vág és nem revesedik. Üdv Laci
Heló Még egy jó tanács a szekunder tekercset föltétlen szedd le mer 5-6 Kv van ez a feszültség viszont mar veszélyes bar kicsi az áramerősség meg a sönt is ki jöhet.Jó munkát sikeres íjászkodást Laci..
Sziasztok!
Öcsém kapott egy nyíl tollazó gépet. Ezen a gépen van egy drót, amit fel kéne melegíteni, hogy a ragasztót, vagy mit rá olvassza a nyílra. Ezt milyen módon lehet megtenni? Gondoltam, hogy azzal a technikával, amivel a forrasztópisztolyok is működnek. De nem tudom, hogy pontosan hogyan működnek. Csak egy sima pl. 24V-os trafó van bennük, aminek a primer tekercse a hálózatra van kötve, a szekunder tekercse meg a drótra? Ezzel a technikával lehet biztonságosan melegíteni egy drótot? Úgy értem, hogy ha véletlenül hozzáér, akkor amellett hogy megégeti, nem kap áramütést az illető. Illetve ez nem fogyaszt túl sokat? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |