Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverter készítése

Témaindító: Tomy666, idő: Máj 24, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 61
(#) Chokapick válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Ertem. Ez azt jelenti,hogy a kimeno 230V hoz 2x9V szekunder kell? A toltesrol es ledekrol eseleg tudsz e valamit? Az akku visszatolteset mindenkepp megkellene oldani de 2x9V al hogyan!?
(#) luluzulu válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

ez az inventer milyen jelel dolgozik?
(#) Peter65 válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

A fetek diódái mint egyenirányítók működhetnek. Az aksit a váltakozó feszültség csúcsértékére igyekeznek feltölteni. 9V-nak a csúcsértéke 1,41*9=12,69V, tehát ez már jobb, de még ez is kicsit kevés. Ráadásul nincsen semmilyen töltőáram határoló a kapcsolásban.
Amit te szeretnél, az az olcsóbb szünetmentesekben ki van alakítva. Egyszer egyet javítottam, és ha jól emlékszem, a 230V-os oldalon volt a transzformátor tekercselésében megcsapolás a visszatöltéshez, és egyszerűen ellenálásokkal korlátozták a töltőáramot, relékkel kapcsolták az üzemállapotot. Lehet hogy érdemes volna egy ilyen rajzot kerítened.
(#) Chokapick válasza Peter65 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Talan megoldast jelentene az,hogy 2x12V trafot hasznalni,mivel az atalakitott kimeneti feszultseget lehet szabalyozni P1 potmeterrel.Az atkapcsolast pedig egy rele segitsegevel meglehetne oldani ami eszlelne a halozati aram megszuneset.De a toltes szabalyzasra mar nincs otletem Megtetszett ez a kapcsolas mert preciznek tunik es van hozza nyak rajz. Ami meg erdekelne errol a kapcsolasrol,hogy a beallitott kimeno feszultseg stabil e? Tehat ha fogyaszto neluk beallitom a kimeno feszt 230 ra akkor vajon terheles utan is megmarad?
(#) Chokapick válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

lulu nem ertem kerdesed,anyira meg nem vagyok jartas ebben az inverteres temaban.
(#) erbe válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

50Hz négyszögjellel. Van egy 3,...MHz frekvenciájú kvarcoszcillátor, azt leosztja, digitális kapu IC-ken keresztülviszi... Ott csak négyszög lehet. A kimeneten van feszültségfüggő visszacsatolás, ami beállítható értéknél lezárja az alsó FET-eket. Ezzel feszültségstabilizálást valósít meg bizonyos határok között.

Chokapick:
Ha olyan méretű (2*9V) trafót teszünk bele, amivel elő tudjuk állítani a kívánt feszültséget, nem biztos, hogy visszafelé ad eleget a töltéshez. Egy invertert amúgy sem töltőnek készítenek. Még az UPS-ekben is külön szokták megoldani a töltést, vagy erre a trafó más tekercseit használják.
(#) Chokapick válasza erbe hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Nem hagy nyugodni a tema.Nezelodtem s talaltam olyan trafot aminek az adatai 160VA-2x9/12V Toroid. Ez mar megfelelo lenne. Ertelek en Erbe,de ha mar az inverterunk rendelkezik trafoval,egyeniranyitoval akkor hasznaljuk ki maximalisan.A 2db jelzo Led-rol tud e valaki valamit?
(#) glaci hozzászólása Feb 21, 2012 /

Tudna valaki segíteni abban, hogy manapság hol lehet trafóvasat beszerezni?
(#) MWatt válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Szia. Én már megépitetem, de kimondotan tesztelesi célokra. A két led jol uzemel, igaz már rég porosodik valahol raktár állományomban de ha jol emlékszem akor a hejes inditas utan az egyik led kialszik a másik meg bevillan jelezven a hibatlan muködést. Nekem nem sikerült megoldanom, hogy stabil 230V legyen. A tesztelésem alatt kb.200W reálisan megvolt, anak elenére, hogy elég gyenge mosfeteket használtam(IRFZ44,IRFZ48). De talan IRF1010E tipusokal feltetelezem,hogy jobb hatasfokot lehetne elerni.Nekem amugy tetszik mert olcson öszeálito, és els ö probálkozásra indul. Hátrányként a kis teljesitményt és amit nem tudtam megoldani az a stabil 230V.
(#) Chokapick válasza MWatt hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Orulok,hogy irtal. En mar teljesen beleeltem magam,hogy majd megepitem,de gondban vagyok mivel nekem az akku toltese is ugyanolyan fontos lenne mint maga az inverter.Es ezt a 2 dolgot mindenkepp 1 trafoval szeretnem megvalositani es a Fet-ek belso diodait szeretnem hasznalni egyeniranyitasra.Erdekel minden info vele kapcsolatban es hatha masnak is megjon a kedve hozza itt az oldalon,hiszen szep kulturalt nyakrajza is van.
Mekkora teljesitmenyu trafot hasznaltal es mekkora volt a szekunder oldala? A kimeneti fesz ingadozasa mekkora volt? Gondolom terhelestol fugg,de kb mekkora ugrasok voltak? A Ledek mukodeset kisse furcsanak talalom,nem latok benne logikat,de talan az a legkevesebb.Nemtudom hogy oldjam meg a toltest...segitseg
(#) MWatt válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Hát csak anyit tudok mondani, hogy eppen ma kért meg valaki, hogy készitsek egy ojan valamit ami a központifütésének a keringetopompáját,vagy mit tudom én, hogyan hivják áramot tudna szolgáltatni áramszunet idején. Jo ötletet adtál nekem az egytrafos verziohoz. Igencsak a jövöhéten rendelek mosfeteket es nekifogok a gyakorlati részhez. Bár azt még nm tubom,hogyan oldjam meg a stabil 230v.
(#) Pety_ válasza MWatt hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Üdv!

Keringerőszívattyú amihez neked kell.
Ki kell próbální hogy el megy-e négyszögről, vagy színusz kell neki. Az enyémnek színusz kell . Ismerősömnél egy sima UPS van ami négyszöget ad neki azzal is elmegy . A feszre és frekire nem nagyon allergiássak ezek a cuccok 190V-tól már jól érzik magukat. A freki lehet 45Hz-től 60Hz-ig valami, nem nagyon érdekes. Típustól függ a fogyasztás, van ameiket lehet fokozatkapcsolní így változó (35W-tól 120W-ig de van nagyobb is).
Sok sikert!
(#) F-Tomi hozzászólása Márc 15, 2012 /

sziasztok!
Abban kellene nekem segítség,ha van egy szünetmentes tápom,abban a trafót ha nagyobbra cserélném,és a kimeneti feteket ami hajtja nagyobbra vagy többre,akkor elvinné e az elekronika,vagy építsek másik meghajtást neki. A kimeneti trafóm 2Kw ot tudna.
Házi erőmű lenne
(#) cimopata válasza F-Tomi hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Valószínűleg az elektronikában is kellene módosítani.
Biztos hogy van benne valamilyen elektronikus túláram védelem ami mindenképpen korlátozná a teljesítményt.
(#) F-Tomi válasza cimopata hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Szia! Akkor érdemesebb lenne építeni egy új meghajtást neki és több fettel a trafómeghajtást? valami nagyon egyszerű kapcsolás kellene nekem ehhez. ha jól emlékszem a trafóm 480VA-os tehát nem egy kicsi darab vannak feteim(E44H)azoknak asszem 15A a max áram átvitele,ezek párhuzamosan kötve én úgy gondolom elbírják.
(#) ZOL94 hozzászólása Márc 21, 2012 /

Sziasztok!

Ez a kapcsolás működő képes? Nem vagyok benne biztos ,hogy jól értelmeztem az angol szöveget:/.Bővebben: Link
(#) kadarist válasza ZOL94 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Szia!
Mindig az eredeti forrást vedd alapul és annak a szövegét: Bővebben: Link
(#) ZOL94 hozzászólása Márc 22, 2012 /

Sziasztok!

Megcsináltam ezt a kapcsolást FET-eknek irfz48n-et használtam működik is,csak az a gondom van h 12V-osoldalon 30A-s biztit is leveri és 230V helyett csinál megközelítőleg 400V-ot, FET-ek 5sec után már langyosak az nem gond ugye? piros kábelre ment a+12V sárga és fehér kábelre pedig a FET-ek által szaggatott föld.
(#) Ideiglenes válasza ZOL94 hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Sok múlik a transzformátoron. Kísérleteztem én is ilyesmivel. Amúgy meg trafó nélkül érdemes megnézni, hogy mennyi a kapcsolás frekvenciája. Lehet, hogy nem 50Hz hanem 60. Vagy épp lefele tér el. A 220 ohm után én tennék egy kondit a föld felé, hogy szűrt tápja legyen az IC-nek.
(#) DRAWS hozzászólása Márc 26, 2012 /

Sziasztok! Szeretnék egy 75 wattos invertert építeni, kb olyat mint amit autókhoz is lehet kapni (lásd a képen). Nem tudom,de létezik olyan inverter amiben nincs trafó? Köszönöm.
(#) cimopata válasza DRAWS hozzászólására (») Márc 26, 2012 /

Mihez kell?
(#) DRAWS válasza cimopata hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

...csak szeretnék építeni.
(#) cimopata válasza DRAWS hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

A feszültséget mindenképpen meg kell emelni 300V-körüli szintre. Ezt trafóval lehet a legjobb hatásfokkal elérni.
Esetleg próbálkozhatsz boost konverterrel, de abba is kelleni fog egy induktivitás.

Utána meg kell egy fetes teljes híd amit 50Hz-el vezérelsz.
Ez a legegyszerűbb megoldás.
(#) DRAWS hozzászólása Márc 27, 2012 /

A képen látható inverternek, nincs meg valakinek kapcsolási rajza?...vagy hasonló?
(#) DRAWS válasza cimopata hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Köszönöm a választ.
Esetleg, nincs valami kapcsolási rajzod?
(#) cimopata válasza DRAWS hozzászólására (») Márc 27, 2012 /

Ennél sokkal egyszerűbben sajnos nem lehet összehozni.
(#) DRAWS válasza cimopata hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Uhh! Ez egy kicsit összetett,de azért köszi.
(#) cimopata válasza DRAWS hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Csinálhatsz sima 50Hz-es trafóval de az méretileg és súlyban nagyobb lesz.
(#) DRAWS válasza cimopata hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Szia! Értem. Valószínűleg egyenlőre jegelem a dolgot. Lehet jobban megérné vásárolnom ilyen kis 75 wattos invertert,de azért köszönöm az információt.
(#) hbfj hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Tudja valaki,hogy a linken szereplö plazma számlapok milyen feszültséggel/frekvenciával müködnek ?
Bővebben: Link

A robogómban ehhez nagyon hasonnló elvü illuminátoros háttérvilágitás van három panellel ,de tökéletesen döglött a meghajtás . Mivel az LCD feszesen van forrasztva és alatta vannak az alkatrészek,ezért esélytelen,hogy megtalálom a hibát ,gondoltam épitek hozzá egy újat (van hely a müszerfalban még) .
Ilyennek kellene lennie ,de sajnos az enyém nem világit
Következő: »»   30 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem