Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   229 / 1210
(#) pjg válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Akkor passz. Köszi.
(#) Hp41C válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Február közepe óta mindenkinek a sajátja megy csak, ha nincs felajánlva.
(#) vilmosd válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Es ezt hogy tudom kikerulni?

Share menüpontban, Sharing fül, Invited members rádiógomb.
(#) sany válasza röntgen hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

A 74LS245 megfelelő lenne a szintemeléshez? Vagy valamilyen speciális IC kellene?
(#) vilmosd válasza pjg hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Nem megy valamiert, de a panelokrol a doksi a dropbox-ban van

Köszi. Ez lejött.

Annyit látok, hogy 64 éves vagy és guatemalai.
(#) zenetom hozzászólása Márc 28, 2012 /

Hali!
Ha külső kvarcról megy a PIC, 18F2550 esetén, aminél ugye az egyik oszciláb az RA6, és én a LATA-ra írok ki egy bájtot (párszáz Hz-el), akkor az nem befolyásolja az órajel kezelését?
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Szerintem külső oszcillátor módban nincs kapcsolat az oszcillátor láb és a LATA regiszter között.
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Köszi.
(#) icserny válasza pjg hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Idézet:
„Van otthon 1db 16F628A-m, 1 db 18F2550-em a hozzájuk való égetővel.”
Én a 18F2550-elt ajánlom, de nem válik károdra, ha előtte vagy közben a 16f628A-t is megnézed.

A 18f2550-hez ki lehetne próbálni a honlapomon található PICCOLO projektet, a mintapéldákban elvileg csak a lábkiosztást kell módosítani. Én a 18f14K50 mellett 18f4550-re dolgoztam ki a mintaprogramokat, s ez utóbbi elsősorban abban különbözik a 18f2550-től, hogy van rajta D port is.
(#) pjg válasza icserny hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Köszönöm szépen. Szép oldal, bizonyára a tartalom is nívós.

63 leszek, es gyomai. De Guatemalaban lakom. Ja majd csinalok egy gyujtemenyt es bemasolom a dropboxba.

Én meg 57 és Békéscsabán.

Azt megköszönöm.

Demo doksik peldak.
Ja tudom hogy csabai vagy. Varj meg a letoltessel egy 1/2 orat.
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Én meg gyomai vagyok és Békéscsabára járok tanulni.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Melyik suli. Én a Keményben.
(#) _vl_ válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

A LS245 szerintem nem oldja meg a problémádat, mivel az 5V-ról üzemel, és 5V-ot ad ki a kimenetein. Kivéve persze, ha a 3.3V-os kijelző elviseli a bemenetein az 5V-ot.
Én az LVC245-öt és az LVT245-öt nézegetném meg közelebbről. A datasheet-ek alapján a kimenetek és bemenetek minimum/maximum magas/alacsony szintjeinek passzolniuk kell, különben nem lesz jó.
Ha az 5V-os cucc bemenete olyan magas minimum szintet igényel magas jelszintnél, amit 3.3V-ból nem lehet előállítani, akkor szóbajöhet az LVX3245, az biztosan jó lesz, csak annak 24 lába van, ezért csak SMD-ben gyártják...
(#) trudnai válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

A legtobb PIC-et lehet 3.3V-rol is uzemeltetni, de ha valoban dupla tappal szeretnel dolgozni, akkor a PIC kimenetere tegyel egyszeruen ellenallas osztokat, hogy az 5V-bol 3.3V-ot kapj. Pl:

1. --+                      +--
  2. P |--[18k]--+------------|L
  3. I |         |            |C
  4. C |         +--[33k]--+  |D
  5. --+                   |  +--
  6.                       V
  7.                      gnd
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Most a Trefortban.
(#) sany válasza trudnai hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Szükséges a dupla táp, mert TTL jelszinteket kell fogadnia a PIC -nek.
(#) sany válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Erről a kijelzőről lenne szó. SPI módban szeretném üzemeltetni , ahhoz pedig szükséges a szintillesztés. Én az adatlápjában nem láttam arra való utalást , hogy 5V -os jelszintekkel is elbírjon.
(#) pjg válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Köszönöm jóságod. Mindkét helyről letöltöttem. Jönnek az átalvatlan éjszakák.....
(#) icserny válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Ilyen kijelzőhöz nem nyúlnék hozzá a PIC24 kategória alatti mikrovezérlővel (a szűkös RAM terület miatt). De méginkább PIC32... Ott pedig 3,3 V-os tápfesz mellett nem gond a display meghajtása, s vannak 5V-t elviselő bemenetek is a TTL jeleid fogadására.

Fölösleges tehát a két tápfesszel szenvedni, mert a kétféle tápfeszhez az is hozzátartozik, hogy illik gondoskodni róla, hogy együtt szűnjenek meg, vagy kapcsolódjanak be.
(#) sany válasza icserny hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Ja igen PIC18F4550 -esről lenne szó.
(#) icserny válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

PIC18F kategóriában is vannak 3,3 V-os típusok (akár USB-vel is). Pl. 18f46J50, 18f67J50, 18f87J50. Típusváltás esetén célszerű előtte megnézni az adatlapon kívül az Erratát is!
(#) pjg válasza icserny hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Úgy nézem a PIC18F4550 Proto Board link nem működik.
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Sajnos én sem találok sok mindent erről a kijelzőről.
(#) sany hozzászólása Márc 29, 2012 /

Az nem lehet jó ötlet, hogy a PIC -et 3, 3 V -ról üzemeltetem? A TTL jelet pedig egy illesztővel pl. sima 74LS245 -tel illesztem a PIC -re.
(#) icserny válasza pjg hozzászólására (») Márc 29, 2012 /

Bizonyára lejárt a fiúk domain név regisztrációja.
Következő: »»   229 / 1210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem