Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Hát mit mondjak Nállad a pont,az emlékeid nem csaltak! Röviden írom:tranyót megtaláltam B-E között ez is szakadt így cseréltem,de mint utólag kiderűlt PNP-t sikerült beraknom.Próba,forgás nem egyenletes,de nem áll meg.Csere ,mostmár figyeltem,hogy tuti NPN legyen és láss csodát kisímúlva felpörög és nem tilt le.Egyszóval SZUPER és nagyon köszönöm a segítséged ill. a többi fórumozó hozzászólónak is aki önzetlenűl segített!!! Ui.:A hallok-nál a középsőt fordítva hagytam! Köszi mindenkinek mégegyszer!Üdv.Difero
Üdv Nyemi
Köszi a típust . Ígértem ,egy 36V-os vezérlőt lelestem :LM324 ,PIC16F716 ,CP1205S ,IR2103S(3db) IC-k ,és P75NF75(6 db) FET van . Tápegységben 36V>120 Ohm 5W> 7815 és utána 7805 .Az IC-k mind SMD .Ja és marék egyéb alkatrész.Lelesek még egyet és fotózom is mind kettőt . Üdv
Köszönöm .
Most hogy írod tényleg PIC, vagy MC van benne. Volt már ilyen is olyan is az asztalomon de nem mostanában. Ezért is kicsit ködösek az emlékeim. üdv nyemi
Hello mindenki.Remélem kapok egy kis segitséget.Vettem három uj akksit az elektromos robogómba de 20-25 km-nél nem megy messzebre.Ez miért van?
Hali,kérnék 1 kis segítséget,vettem egy 48 voltos elektromos robogót szénkefe nélküli motoros,kicseréltem a Hall érzékelőket,de ugyanazt a hibát produkálja,10 indításból 8 szor elindul 2 szer pedig nem tud csak ha meglököm a kereket,elötte is ez volt a baja,kipróbáltam másik vezérlövel is de ugyan azt csinálja,a kábeleket is átnéztem,a gázkart is cseréltem de csak azt csinálja mi lehet a hiba,aki tud valami okosat mondani szivesen olvasom
Üdv.
Szed szét újra a kereket és nézd meg a mágneseket, mert lehet az egyik meg van repedve. Általában ez is okozza a hibát.
Határoló tényezők: akkuk kapacitása, akkuk száma, akkuk hőmérséklete, kerékcsapágyak állapota, kigyorsítás sebessége, ellenszél, útviszonyok, testsúly, kerékköpeny nyomása.
Nagyjából ezekért.
Üdv mobilos3
Velox márka és ha 8Ah akku akkor normális eset , (mini típus 240W motor 22 km/h sebesség). Másik eset 22 Ah akku esetén akár 60-80km távra érsz ,-de sem 8 Ah sem 10Ah akkut már nem gyártanak max elfekvőben van boltokban . már 12,13 14 Ah a nyerő és persze LIFEPO . Akku kereséskor egy xxxxx oldalon írta 750W motor mellé 40Ah akku 90 km 35 Ah 78 km hatótáv (ugye csak +5 Ah és 22km nyereség). Üdv
Azt azért tegyük hozzá hogy az 5Ah 22km nyereség,csak ekkora túlméretezés esetén valós.
8Ah helyett 13Ah nem ad ekkora különbséget. Ez nem kötözködés,csak nehogy ekkora ugrást reméljen kis Ah teljesítményű akksik esetén is.
Hali köszi de a mágneseket aprólékosan átnéztem sem repedve vagy hogy a ragasztás engedett volna nincs ilyesmi probléma
Szia
Pedig Hall hiba mindenképp. Vagy rossz vagy fordítva van berakva valamelyik, esetleg még elkötés is szóba jöhet. Csináld meg a LED-es ellenőrző kapcsolást és ellenőrizd le őket (képek közt meg találod). A fő baj hogy a három Hall, 8 állapotából egy vagy több hiányzik és ha ott áll meg a kerék a vezérlő nem tudja mit kell csinálnia. Üdv nyemi.
Üdv az érdekelne hogy ha egy 1 kw motort rakok a robogóba akkor az ugye már kismotornak szám itt tehát ha közúton akarok vele közlekedni akkor vizsgáztatni kéne -e és ha igen menyibe kerül ?
Hali nem lehet elkötve a Hall mert ma hoztam 1 másik motort és az is ezt csinálja akkor mind a 2 motor hall hibás vagy mind a 2 vezérlő rossz? csatlakozók már nincsennek mert ledaraboltam az összeset,helyette forrasztva vannak a kábelek de van még 1 megoldás van itthon 1 üzemképes elektromos amit még nem bontottam meg de majd holnap kipróbálom mind2 motort és kiderül a hiba.Ja és nem lehet hogy a motor nem passzol a vezérlőhöz olyan létezik? ez kifog rajtam pedig volt már vagy 10-12 darab elektromosom de ilyet még nem láttam
Üdv Nyemi
A HALL állapotra reagálnák ,a motorban levőknél csak 6 állapot van és ismétlődik .Három 0(nulla) vagy három 1(egy) állapot van akkor az egyik HALL szakadt (fix 0) vagy zárlatos (+ 5V)---(fix 1) vagy (fix 0) ha testre zárlatos ," na ez a szép az elektronikában (szakadt vagy testre zárlatos :fix 0: ". Mellékelek táblázatot színeket nem írok (most igen sárga kék zöld). Üdv
Hello mindenki hogy tudom megállapitani hogy az akkutöltőm rossz?
Például ha nem tölti az akkumulátort akkor valószínű.
Hali valaki tudna segíteni elektromos robogó ügyben mert az istenért sem tudom életet lehelni bele,az a baj hogy a fajtáját sem tudom,és azt sem hogy a vezérlő számít hogy 60 vagy 120 fokos?mert olyan létezik hogy a 60 fokos vezérlővel nem megy a 120 fokos motor és még 1 kérdés hogy mi a külömbség a 60 és a 120 fokos vezérlő között?itt a kép a mociról ,hátha tud valaki segíteni ez ügyben előre is köszönöm
hello.nagy bajban vagyok.vettem uj akksikat a robogómba de ezzel is csak 10-12km távolságra birok menni.kérek mindenkit ha tudtok segiteni,hogy mi lehet a gond.
helótok.hogy tudnám ellenőrizni hogy van e valami zárlat a robimba?mert állitólag az szivja le az akksikat.
Üdv!
Meg tudja valaki mondani, egészen pontosan, hogy működik elektromos kerékpárnál az EBS? A kerékpár típusa Green EVS (48V, 300W, BLCD). Köszi
Szerintetek egy 320wattos 12 amperes 24voltos DC motorral meg tudok hajtani egy Simson start, ha kétszer annyi akksit teszek bele, mint ami eredetileg a rolleren volt? maradna a 24 volt, párhuzamosan kötném? Szeretnék a motorral legalább 70-nel menni.
Szia.
El kell, hogy keserítselek, de az a 320W-os motor még szerintem 30-al sem fog menni, vagy talán. A papám elektromos biciglije 36V-os, 300W-os, és az megy 30-al, de ott meg is áll a mutató. ..és az még szerintem könnyebb szerkezet is, mint a simson.. A párhuzamosan kötött akkumulátornál vigyázni kell, mert csak 2 ugyanolyan élettartamút, kapacitásút, feszültségűt lehet párhuzamosan kötni(szerintem egy dióda sem árt.., de ez esetben ez sem segít a sebességen, az csak a hatótávot fogja növelni. Ha a sorba kötöd, tehát 4x12V-os akkumulátort, akkor a teljesítmény is duplázódni fog, a hatótáv azt hiszem a roller hatótávjának a fele lesz, és a motort is megsütöd a dupla feszültséggel.(szóval le fog égni egy 24V-os motor, 48V hatására.)
Bővebben: Link
Szerkesztettem, csak már nem fogadta el a módosítást. A topicban aherhof gépe 2kW-os, az már közelít a 70km/h-hoz, de annak a motorteljesítménye 5x nagyobb a tiednél. Egyébként az a 300W is meg tudja hajtani a motort, csak 20-30km/h lesz a végsebessége. Ha ebben gondolkodsz a legjobb, amit tehetsz az az akku kapacitásának megemelése.. Így nagyobb lesz a hatótáv, és gyorsabban eléred a végsebességet..(egy izmos PWM-el.. ) Tomi
És ha összeépíteném egy robogó variátorral? Én is mininmum 1kW-ra gondoltam, ha azt mondjátok, gyenge lesz, akkor jó lesz ez a motor az elektromos gördeszkámba, és nézek a bontóban nagyobbat.
Ha összekötöd a variátorral akkor sem lesz nagyobb a sebességed, mivel a variátort is a 300W-os motor hajtaná, ami ugye nem képes 70km/h-ra.
Nyugodtan növelheted az akkumulátor kapacitását, a vég sebesség is nő kismértékben. A variátor előnye dinamikusabb indulás, nem kel a dombra feltolni. Hátránya a hatásfok függvényében kisebb teljesítmény.
A dinamó csak párhuzamos kötéssel erős, a gerjesztőtekercs át tekerésével és a kefehíd elfordításával lehet soros gerjesztésű motorként használni. De nem éri meg a munkát.
Köszönöm szépen Köbzolinak, hogy áthelyezte a h.sz.-emet az elektromos autó topicból ide, nem biztos, hogy fordított esetben én fáradtam volna ennyit ) Egyébként a variátornál azt képzelem, hogy valamennyivel kisebb lehet a motor teljesítménye, mintha simán csak egy fix áttétellel hajtjuk meg a robogót. Gondolom be lehet állítani itt is az optimális fordulatszámot, hogy mondjuk ha 2700RPM-et adja le a legnagyobb nyomatékot, akkor ezen a fordulaton tartsa folyamatosan, hegymenetben, és autópályamenetben is.
A villanymotor nyomaték görbéje nem olyan mint a robbanó motoré. Nem függ annyira a fordulatszámtól. Ezért nem is használják ezt a megoldást elektromos bringán.
Sziasztok! Van nálam egy 16"os Lofty elektromos bicikli. A hátsó gumit lecserélték, de közben megsértették a szigetelést a motorba menő vezetékeken. Ennek következtében megadta magát az egyik HALL szenzor (kevesebb a végsebesség). Helyettesíthető ez a HEstore-ban kapható TLE 4945 L HALL szenzorral?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |