Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! és ha ezek közül a legolcsóbbat választom az is jó nem? 450 w os tápra gondoltam, de még nem tudom pontosan mi a baja a gépnek
Az S3 honlapja szerint letezik hozza:
767 Trio64UV+ : 8814 ME 2K XP S03 (vagyis Millenium, W2000, XP es W2003 szerver) http://www.s3graphics.com/en/drivers/legacy.aspx
Érdemes beszerezni egy kütyüt, ami védi a többi cuccot, ha túlfut a táp. 1-2 ezer forint körül kapható, a tápra rá lehet dugni, és ha valamelyik feszültség túlfut, rövidrezárja a tápot, s kikapcsolja a védelem. Ennyit megér, hogy ne menjenek tönkre a dolgok, ha esetleg tönkremegy a táp.
Köszi majd utána nézek.
Ha gondolod, megkérdezem egy barátomat, aki csinált ilyeneket, hogy még van-e neki. Ha van, tudok küldeni kb. 1000Ft+postáért.
Ha a kapható, egy molexre csatlakozó Maxx típusról beszélsz, annak komoly hiányossága, hogy nem védi a készenléti kört és a 3,3V-os ágat, valamint a bennük lévő tirisztor izmosabb tápokkal nem bír el, pláne a molex csatlakozó és kötődő vezeték ellenállása miatt, egyszerűen a táp kiszolgálja túlfesz esetén, némi szagosodás, fényjelenség kíséretében. Normális tápokhoz felesleges az ilyen, egyébként nagyon durva védelem, és a téves indulás, vagy eseménykor a lekezelés miatti egyéb anomália esélye összemérhető a táp destruktív tönkremenetelének arányával. Meg ha valóban esemény van, akkor ott már nem a védelem fog kikapcsolni, hanem a biztosító elégni-s mivel az a primer körben van, elég sok energia áll rendelkezésre, amivel lesz majd valami.
(egyébként egy elektronikai fórumon a pénzért legyártásával kicsit fura előhozakodni, szerintem van itt témája is ezeknek).
Igazad van, én ezeket leginkább gyengébb minőségű tápokhoz tettem be, mert nincs mindenkinek pénze sajnos drágább, jobb tápokra. Ott pedig ha nem is tökéletes megoldás, de jobb, mint a semmi.
Azért ajánlottam fel, hogy tudok ilyet beszerezni, mert ez épp egy számítógépes topik, s itt nem mindenki barkácsolgat, aki érdeklődik. Megépíteni én is meg tudnám, csak időm nincs rá. Én csak segíteni szerettem volna, de egyetértek a leírtakkal.
Annak idején valahol 2-3.000Ft között volt a bruttó kisker ára, míg egy vacakabb táp 4.000 körülért fogható volt. A kettőt összeadva egy akkori FSP PNF, vagy Chieftec Delta beles jóság kikerült . Persze más az, ha meglévő, ház mellé kapott tápról van szó, de akkoriban, mikor megjelent, sokan akartak olcsó táp+maxx kombóval operálni.
Jó, abban igazad van, hogy egy ezresért az alkatrész+két BKV jegy, vagy másfél liter benzin sincs meg, így azért kisebb a motiváció.
Szia!
Az erősítő egy LG FHH313A jelű mini "HI-FI". Egy miki és egy USB SIR adapter van még rajta.Tegnap az éves karbantartásnál találtam egy púpos kondit az 5v-nál (Qtech táp és nekem eddig semmi bajom nem volt vele). Kicseréltem egy picivel jobb lett,(Most már nem zümmög hanem berreg) viszont sokat változott a gép viselkedése.(hamarabb felállt a rendszer). Ami az érdekes csak bizonyos progiknál halható a zaj illetve internetes oldalaknál.Egyébként "normális" hangerő mellet most már alig halható (15-ön, a vége 29 /max ). Lehet hogy a kártya ilyen, mivel nem tettem bele a másik, PCI-osat nem tudom.
Köszi majd meggondolom megnéztem elég egyszerű kütyü de mifelénk nem nagyon van lehetőség vásárolni alkatrészeket Majd még gondolkozok rajta, amúgy 2200ft az egyik sz gépes boltban.
kösszi
azt az oldalt én is megtaláltam már, csak nem tudom onnan letölteni az xp-re a drivert..
Ejnye! Driverdetective-es drive-by letöltés. Legyél gyanakvó, mindig nézd meg, mi van a letöltendő anyagban .
Mert nincs is, írja a honlap, hogy ezekhez a GPU-khoz nincsen letöltés, mivel az oprendszer tartalmazza az illesztőket. Nézd meg az illesztőprogram frissítése varázslón keresztül: Válaszd a telepítse listából vagy adott helyről lehetőséget, aztán a ne legyen keresés opciót. Megjelenő listában a videokártyákat. Utána megjelenő listában az S3-at bal oldalon, jobb oldalon pedig válaszd ki a megfelelőt. Ha nem lesz ott a trio64uv+, vagy a trio64u, akkor bonyolítjuk tovább. Ha ott van, tedd fel (figyelmeztetést okézd le). Elvileg azonos az illesztőjük.
Sziasztok."Nagyon régen egyszer írtam a problémámról.,az van hogy a Laptop hangszórója nem elég erős,vagyis ha maximumra felhúzom a hangerőt akkor sem olyan mint fénykorában." Írtá(tok)k hogy pucoljam ki ha esetleg el van tömődve.Nem volt semmi ott de még a hangszórókat is kicseréltem,rendeltem hozzá tök ugyan olyant be is szereltem de a hangja nem igazán erősödött feljebb. A kérdésem az lenne hogy nem e lehetne a hangszórók előtti csatit leválasztani és egy kis smd-ből épített valami mini 1 W-os erősítőt beépíteni. Mondjátok ha hülyeséget írtam.Ha pedig megoldható akkor várom a válaszokat segítségeket. Üdv.
Én a helyedben körülnéznék, nincs-e valami alternativ driver a hangkártyához.
Mivel néznéd meg a hangkártyát? Everest? Ez lesz az?
Hali!
Az a problémám, hogy a PCIE 16x nem megy a gépemen. Egyszer csak lefagyott újraindítottam aztán az alaplapi integrált indult el csak. A beállítások jók a bios-ban, egyébként max. két kártyát jelezne a gép. Megnézettem a VGA kártyát is egy másik gépben azt mondják jó. Mit lehet tenni, mi mehetett ki? Esetleg valami feszültségszabályzó a lapon?
Keresem hozzá az alternativ drivert de még semmi.
Üdvözletem mindenkinek! Érdeklödöm,hogy filmeket konvertálok és 100%-ékon van mindig olyankor a procim.
2600mhz intel proci 1,50 gb rammal.. persze ha ezalatt böngészek már szinte alig nyitja a lapokat meg ilyen terhelésen..Ez így helyes működés? Elöreis köszönöm a válaszokat és kellemes hétvégét!
Igen, ez rendes működés, mert a procid nem egy erőgép. Azt még megpróbálhatod, hogy feladatkezelőben a folyamatok résznél a kovertáló prioritását lejjebb veszed és a böngészőét feljebb.
kösszi a válaszodat
sokat segített megtaláltam. annyi bajom van vele, hogy csak 1-MB -os, én úgy kaptam hogy azt mondták, hogy 64-MB. de nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Üdvözletem mindenkinek!
lenne egy olyan gondom, hogy ezzen a konfig-os gépen ha elindítom a nfs underground 2 -őt akkor egy idő után ujraindúl a gépem minden figyelmeztettés nélkül. és még kék halál sincs. mit tudnék csinálni vele? pénz hiány miatt nem tudok belle venni nagyobb cuccokat. Valaki ha esetleg tudvalami megoldás azt meg köszöném Adatai: alaplap: Bővebben: LinkP4s8ag Ram:ddr 512-MB Proci: Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100) videokártya: integrált 64-mb Táp: 370Watt
A Trio64 széria 1-2MB memóriát kezelt, 3D tudásuk pedig nulla. A Trio64V+ (765) pl. 1MB-ot tartalmazott alapból, és két memóriachip bepattintásával ezt 2MB-ra lehetett bővíteni. Amikor ezek a kártyák menők voltak (96 körül), akkoriban nem létezett PC-s videókártya, amin 64MB RAM lett volna. Olyannyira irreális volt ez akkortájt, hogy az átlag PC-ben is ritka volt a 64MB memória... Még a 99-2000 körül megjelent Riva TNT2-kön sem volt 64MB.
Sziasztok! erre a problémára nem tudtok gyógymódot? Most, eddig megint rendben volt minden tegnap estig, mert készenlétbe állt onnan felélesztettem és még be sem jelentkeztem a winbe már le is állt és azóta nem csinált semmit. Ma reggel szétszedtem kiporoltam a tápját is de az sem segített a prociról levettem a hűtőbordát megtakarítottam bepasztáztam de így is kikapcsol 5mp-n belül. Megfigyeltem hogy halkan agy rövidet sípol utánna megy sípol folyamatosan. a ramokat az összes pozícióban variáltam már de ugyan az az eredmény . kiváncsiságból kiszedtem mindkét ramot és nem is sípolt, és nem is ált le. Lehet hogy mindkét ram elszálhatott?
Üdv!
Milyen és mekkora tápegység van benne? És milyen proci? Ezekhez a 4 "magvas" procikhoz elég nagy teljesítményű táp kell, lehet az nem bírja. A halk sípolásból ítélve lekapcsolja a védelem a tápot...
Hát a tápegység az valami Qtechnology 350w-os A proci 4 x 2,33-as. Az egyik haverom is a tápra gyanakodott de nem mertem venni még bele. A poén az az hogy 2 éve van meg, vagy esetleg most adta fel a harcot a táp?
Idézet: „vagy esetleg most adta fel a harcot a táp?” Simán lehet. Pl. elkezdenek az elkók kiszáradni. Ezzel a névvel egyébként bármit kinézek abból a tápból, nekem is az lenne elsőként gyanús. De az is simán elképzelhető, hogy valamelyik csatlakozó kontakthibás, mondjuk a memóriáé. Vagy a videókártyáé. Az egyik verzió, hogy kontakt spray-vel is próbálkozol, a másik, hogy szerzel egy hasonló (átcserélhető) alkatrészekből álló gépet, és elkezditek csere-berélni az alkatrészeket. Ha a hiba az egyik cserénél átvándorol a másik gépre, megvan, mit kell kukázni. Ha mindkettő gépen sikerül egyszerre produkálni a hibát, akkor több rossz alkatrészed is van... |
Bejelentkezés
Hirdetés |