Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó rádióhoz FM transmitter átalakítása
Lapozás: OK   4 / 4
(#) frici.hu válasza speed008 hozzászólására (») Márc 31, 2012 1 /
 
A jel erősségével nem lesz gond. Mindenesetre az antennát lekötném a testről, mert gerjedést vihet bele. Nem volt mákom, mert játszani kellett vele kicsit, bár az enyém bonyolultabb rendszerben van alkalmazva.
(#) Brown válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
ez 1390,- Ft. és a jack aljzat ki és bemenetként is használható.
(#) speed008 válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Itt van az ic adatlapja:
http://html.alldatasheet.com/html-pdf/333223/ETC2/KT0803K/198/2/KT0...K.html

Elfogadnánk egy-két illesztési tanácsot. Szerinted mekkora ellenállás kell vagy a régi kísérletezős módon lesz kifejlesztve?

Nem az a lényeg, hogy megvedd a boltit, hanem, hogy élvezd munkád gyümölcsét
(#) frici.hu válasza speed008 hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Ennek az IC-nek a bemenő ellenállása 150KOhm, tehát az erősítőfokozat belső ellenállásának is e-körül kellene alakuljon. A becsatolókondinak 33nF-ot javall. Tippem a kísérletezgetéshez 100KOhm körüli érték.
(#) speed008 válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Köszönjük segítségedet!
Remélem így Szebence sikeres eredményt ér el.
(#) Szebence válasza speed008 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Helló, újra itt!

Felmásoltam az SD kártyára a zenéket, arról lejátsza! Viszont ha bedugom a fülhallgatót, semmit nem lehet hallani, ha pedig rádióval megkeresem a frekvenciát akkor meg sűrű, egyenletes ütemű "pattogást" hallok.
Szerintem még korábban tönkrem ent a készülék egy véletlen fordított tápfesz rákapcsolása során. Lehet bekellene szereznem egy másik darabot.
(#) speed008 válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Hát sajnos nekem ez volt az utolsó ötletem. Meg lehetne még próbálni, hogy a gnd lábakat végigpróbálgatod, ha ez se hat akkor próbáld meg hogy a bemenetből az egyiket átkötöd árnyéknak.
Ha ezutánse megy akkor végképp pasz.
(#) frici.hu válasza speed008 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Nem figyeltem az USB-s kérdést... Visszaolvasgatva. A ketyere valóban 5V-ról megy, lényegtelen miből kapja a 12V-ot. Az USB-nél a D+ és D- -nál elvileg van két kis SMD kondi, lehet az egyik ütyködés során sérülhetett, talán meg lehet próbálni átkötni 1-1 100nF-os kondival. A 4,8V jónak tűnik az USB-n, de nem ártana megmérni ezt a feszt akkor is, ha rajta van a pendrive. Közben olvasom nincs hang, sem fülhallgatón sem FM-en. Nos: Elég kis teljesítményű jelet ad le az IC az FM modulátornak ami ugye 100-150KOhm -on alkalmazandó, tehát egy fülhallgatón nagyon minimális jelet produkálhat csak, meg kellene próbálni SD-kártyáról egy kisebb erősítő bemenetével megnézni, hogy ad-e le egyáltalán jelet a procija a modulátornak. Ha úgy sincs jel akkor néznie kell egy másik ketyerét.
Üdv: Frici
(#) HA5AWS hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Sziasztok!
Nem egészen a témához tartozik de egy kicsit. Vettem egy 1.8"-os transmittert ami kiválóan működik egy dolgot kivéve. A videó részre még nem tudtam olyan filet rátölteni amit felismer. A kérdés: tudja-e valaki, hogy milyen formátumú videót lehetne rátenni amit lejátszik? A leírások elég szűkszavúak SCV valamint AMV file támogatást ír de ezeket a formátumokat nem találtam konverterben. A mellékletben a készülék képe.
Köszönöm: Gábor
(#) gnorby88 hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Sziasztok. Nem kapcsol be az fm transzmitterem. Kimértem a feszültségeket és a +12V nem megy át egy SMD alkatrészen,de nem látszik semmi jelölés rajta.. Visszaolvasva Szebence írta hogy 3 vezeték van tápnál, és az egyik kondenzátoron keresztül van +12re kötve. Na akkor nekem azt hiszem az a kis SMD kondi lesz csak azt nem tudom mekkora. Ötlet hogy milyenre cseréljem ki?
(#) Inhouse válasza gnorby88 hozzászólására (») Jún 11, 2013 / 1
 
Kondenzátoron nem visznek keresztül egyenfeszültséget, mert nem megy át. Az valamilyen más alkatrész lesz, ha sorban van...
(#) gnorby88 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Aham*. Kösz. Végül rájöttem h a 7505ös IC se adta az 5V-ot. Kicseréltem és megy
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) deny-g hozzászólása Nov 19, 2013 /
 
Sziasztok olvasgatam a topikban az erdekelne valakinek sikerult sd kartya foglalatba be forrasztani usb foglalatot ugy hogy mukogyon ? Lédszi irjtok
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) Inhouse válasza deny-g hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 

Az SD kártya és az USB protokoll nem egyezik, ilyen nem igazán sikerülhet senkinek... Mi a fenéből gondoljátok (te és hasonszőrű barátaid), hogy minden egyforma belül, csak a csatlakozókat kell levágni és átkötni, vagy pl. egy xy.flv-t xy.avi-vá átnevezni és jó lesz?
Lehetne építeni olyan áramkört, ami USB-SD kártya átalakító, de nem te, vagy én leszek az, aki megcsinálja és egyébként is minek? A fejlesztés árából 100 olyan kütyüt veszel, amin van USB... De tényleg, miért kell ez, mi az elképzelés tárgya?
(#) deny-g válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Eloszor is kossz hogy irtal !
Na az elképzelésem az hogy van egy nagyon komoly JVC auto radióm ami csak cd és sd kartyás azt szeretnem megépiteni hogy sd kártya elosztoba beforasztanam az usb foglalatot beszurnam az kartyát é
s vezetékel az usb foglalatba az usb-t és arol szoljon a zene
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) GPeti1977 válasza deny-g hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Ne haragudj de ez akkora butaság hogy nem is tudok rá mit szólni, mintha azt szeretnéd hogy az autórádiód cd olvasóját kicseréled egy tűre és szól benne a bakelit lemez.

Az SD kártya tulajdonképpen egy nem felejtő memória, az usb-n keresztül pedig egy memória csippet írsz olvasol egy bonyolult protokoll segítségével.
(#) deny-g válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Egyépként ilyen mar létezik ezt szeretném megépiteni
(#) GPeti1977 válasza deny-g hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Csakhogy ebben van egy panel azon meg egy felprogramozott kontroller de lehet hogy FPGA amit sajnos nem tudsz megépíteni. Nem azt mondom hogy lehetetlen de kell hozzá egy komoly mikrokontroller pl. PIC32MX.. ami tudja az USB host módot is, de nagyon nehéz hozzá megírni a programot, még ha zseni vagy akkor is mert ezekről a dolgokról nehezen szerezhető információ.
(#) deny-g válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Szoval cseszhetek
(#) Inhouse válasza deny-g hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Megépíteni nem tudod. Ez amit linkeltél nem ilyen. Ez egy MicroSD-SD-USB adapter. Fura jószág, kártyaolvasó nélkül tudod USB-vel is használni.
Vegyél egy SD kártyát és egy olvasót, vagy egy ilyet meg egy MicroSD kártyát és kész, ennél hogyan gondolod olcsóbban megépíteni?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) Szpisti válasza deny-g hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Nem értem miért bonyolítod a helyzetet.
Hogyha az autórádiód az SD kártyát fogadja, és nincs a számítógépeden SD foglalat, akkor veszel egy ilyent, felveszed a zenéket vele a pcről, aztán átteszed az adapterből a rádióba és haddszóljon!
(#) deny-g válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Van nekem arról szól, a de max 2Gb amit bele rakhatok és ezert akartam ilyent, mert akkor usb keresztül toöbbet kellene elvinnie.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2013
(#) Laca13 hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Bár elég régi ez a téma, de azért én egy kicsit fölfrissitem. Szóval régen vettem egy ilyen sencor SWM 100 FM transmittert, de csak egyszer használtam, mert zajos. Viszont az autó gyári fejegysége csak CD-t olvas, úgyhogy azon törtem a fejem, mivel itt ez a kihasználatlan szerkezet, és nem akarok huszon ezreket költeni egy AUX mp3 lejátszóra, megcsinálom ebből. Pendrájvról olvassa az mp3, wmv fájlokat. Kikaptam belőle a QN8027 transmitter ic-t a a hangfrekvenciás jelet meg kihoztam belőle.
Nos tulajdonképpen működik is a dolog, csak egy gondom van vele, éspedig hogy kicsit alacsony a jel az AUX-nak. Elég tűrhetően szól, csak a fejegységen, a szokásosnál, (CD, rádió) jóval halkabban. Pedig a kütyü elég nagy jelet adhat ki, mivel fülessel eléggé hangosan szólt. Annyira, hogy azt hittem, esetleg sok is lesz az AUX-nak. Lehet hogy csak illesztési probléma, vagy valóban kicsi a jel? Esetleg próbáljak kicsatoló kondit tenni a kimenetre?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) HA5AWS válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia!
Elképzelhető, hogy a munkapontot eltolja, habár az AUX bemenetek általában le vannak választva. Egy próbát megér. A QN és a kimenet közötti kondit visszateszed, szerintem az jó érték.
Üdv: Gábor
(#) Laca13 válasza HA5AWS hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia Gábor!
Köszönöm hogy válaszoltál! Nos, a jelen állapot úgy néz ki, hogy csak a QN ic-t kaptam ki, a hf-et onnan hoztam el, ahol az eredetileg az ic-re ment, tehát ha van benne, akkor a gyári kondi benne maradt. Valójában nem vészes a dolog, csak ott zavaró, amikor a fejegység bekapcsolt TA-nál átkapcsol a hírekre, akkor ki akar ugrani az ember a kocsiból. Meg észrevettem még azt is, hogy a magas hangok kicsit hiányoznak, viszont a mély iszonyatosan szól. Én illesztési problémára tippeltem, de nem tudom mit lehetne megpróbálni. Persze lehet hogy csak simán ennyire képes a dekóder chipje.
Üdv, Laca
(#) HA5AWS válasza Laca13 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia!
A hangszín beállításnál ha van meg kéne nézni, hogy nincs -e valamilyen kiemelés vagy egyéb korrekció. Manapság a legegyszerűbb szerkezetbe is tesznek valamilyen korrekciós lehetőséget. (pop, rock, classical... stb.) A szint problémát egy egy műveleti erősítővel szerintem meg lehetne oldani. Esetleg még némi hangszín korrekciót is be lehet tenni, hogy ne legyen olyan sok a mély.
Üdv: Gábor
(#) Laca13 válasza HA5AWS hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szia!
Kösz a tanácsokat, igen, van benne hangszín, de az alap helyzetben van, nincs bekapcsolva az "EQ". Annyira nem szerettem volna megvariálni, hogy még erősítőt tegyek bele, mert így kompakt maradt. Talán még próbálkozok kondi csereberével. Annyira nem szól rosszul, sőt, ahhoz képest amiből lett, elég jó. A hangerő különbség is annyi, hogy CD-n rádión 30-as hangerőnél jobban nem igazán szoktam feltekerni, ennél meg föl lehet 40-ig (max hangerő), és akkor olyan hangos mint a többi 30-on.
Üdv Laca
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem