Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   609 / 1272
(#) isti03 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Szia! Még szétbontás előtt, ez volt az első amit megnéztem Biztos hogy hibás a tv mert induláskor csíkos, lils a kép egy kis ideig.
(#) kadarist válasza isti03 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Na hát akkor állj neki tápegység-elkókat cserélni. A sorkimenő-trafó körül is vannak!. Scart-ról is fekete-fehér, ha RGB-beállításban használod?
(#) isti03 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Átnéztem az elkokat, amit kellett kicseréltem. Scart-ról nem próbáltam.
(#) BarnaPili válasza isti03 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 / 1
 
A színdekóderben lévő kristály mellett van egy kis trimmerkondi.Azt,ha megtekered valamerre,be kell ugrania a színnek.Ha megjavul tőle,cseréld ki.Amikor van színe,húzd ki az antennát,és tartsd közel a bemenethez,hogy hangyás kép legyen.Ekkor be tudod állítani nagyon pontosan a trimmerrel a pontos színsegédvivő frekvenciát.
(#) isti03 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Szia! Megtaláltam a trimmertkondit. Kettő van belölle. Ahogy hozzáértem egyből megjöttek a szinek. Nem találtam ithon ilyen trimmert. Megtisztítani nem lehet valahogyan? Amúgy köszönöm a válaszokat, megjavult a tévém
(#) BarnaPili válasza isti03 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Ez belül kezd el átvezetni.Ha szerencséd van így marad és jó lesz.Ha megint vacakolna,akkor ráérsz kicserélni.Csak írd fel a két szélsőértékét.Ez általában rajta van a kondin.
A 4.43 MHz-es kvarchoz tartozót kell figyelni.Vagy 8.86...
Ez tartozik a PAL dekóderhez.
(#) isti03 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Összeraktam a tévét, most jó. A trimmerkondira semmi nincs ráírva. Rajzom sincs a tévéhez, de majd ha legközelebb szórakozik kiderítem mi kell a helyére. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
(#) ABU hozzászólása Ápr 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Van nálam egy Triád 9203 dög tv. Elég bajos, de már csak egy utolsó maradt. Ha túl sok fehér szín van, akkor elkezd futni vízszintesen felfelé a kép. Tunerről próbáltam, arra egy videóból bontott demodulátor megy, arra pedig a dvd lejátszó audio-video kimenete. A képcső alapból 16:9-es, de lehet 4:3-ra is állítani. Pont egy olyan filmet sikerült választanom, ami kezdésnél full fehér képpel indít. 4:3-ban elkezd futni a kép arra a pár pillanatra, de 16:9-ben semmi baja nincs. A tulaj elsősorban erre a hibára panaszkodott, meg hogy egy idő után csak egy függőleges csík látható. Az eltérítést rendbe raktam, de ezzel a képfutással nem tudom hogyan tovább. Kiszedtem azt az alaplapot, amin a tuner is van, valaki már megtaknyolta. Volt még rajta egy csomó kitöredezett forrasztás, főleg a csatlakozó foglalatok lábainál. Ezeket átforrasztottam, de nem javult. Valakinek van ötlete, hogy merre tovább?

Pro4900
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Tévéantennáról próbáltad? Lehet, hogy a modulátorod rossz beállítása miatt fut a kép, mert elvesznek a szinkronjelek a rossz erősítő-munkapont miatt. AV-bemenetről is rossz?
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Lehet elkó baj , persze. Akár a másik baj oka is lehet. Gondolom van benne mind a két szín norma. Majd megnézem a rajzát, utána nyilatkozom. Gondolom a különböző módokat is kipróbáltad.
(#) ABU válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Holnap felviszem a TV-t kipróbálni rendesen a kábeltv koaxáról, elég nagy darab, két emberes. Nem is jól írtam, mert Philips Triade 9203 PiP és Orion pro4900 a belseje. AV-ról nem csinálja ezt. Azt nem értem, ha a modulátor lenne a rossz, akkor 16:9-es képaránynál is futnia kellene nem? Le pauseozom a filmet a legelső másodpercnél, akkor full fehér a kép. Ha 4:3-ban van, akkor fut felfelé, átteszem 16:9-re, akkor jó.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Széles vászonnál az átlagos világosságszint kisebb lesz az alsó-felső fekete csík miatt. Bár ha a tévén váltasz képarányt, akkor ez már nem is igaz.
(#) operable hozzászólása Ápr 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Vettem egy TV-t használtan../samsung CZ-21h42t/ (6000,-), de most mikor itthon próbálgattam és néztem rajta a műsort észre vettem/hallotam, hogy sipol. Néha elhallgat, de inkább folyamatosan. Ilyen éles hangon. Ha lehalkítom akkor is. Néha változik a sipolás hangja.

Vajon mi lehet a baja?? Egy szerelő menyiért csinálná meg?

Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza operable hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Szia!
Valamelyik tekercs vagy trafó rezonál. Papírcsöves hallgatózással keresd meg a hangforrást és valamilyen gyantával vagy pasztával rögzítsd le a tekercset.
(#) operable válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Ha tényleg ez a hiba, akkor nem lehet valami nagy gond... ezt vajon egy TV szerelő mi pénzért csinálná meg?? Sajnos nem nagyon értek a TV-khez...
(#) kadarist válasza operable hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Attól függ, hogy mennyire lapos a pénztárcája...
(#) operable válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Értem... kb. egy-két ezer?? Vagy 5-10?
(#) kadarist válasza operable hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Vedd le a hátulját és csináld meg. Nem nagy ördöngősség.
(#) operable válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Közben felfedeztem, hogy szin váltáskor nem erősebb a sipolás, pl fehérnél (mondták hogy ez is jelenthet vmit.. ), de amikor kikapcsolom, stand by-ba van akkor is sipol... Ha kinyomom elől a tv kapcsolóját akkor már elhallgat...
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
A scartos dolog úgy tűnik,hogy helyre állt. Lehet,hogy csak a gépem S-video kimenetét nem csípi,de DVD lejátszóról most tökéletes. Megmozgattam benne azt a függőleges panelt amin a scart elhelyezkedik,meg egy két pólusú csatlakozót a helyére nyomtam. Valamelyik nap kicserélem benne azt a pár kondért aztán meglátjuk. Más szerintem nem nagyon lehet. De egyébként masszív,jó kis darabnak tűnik. Tetszenek a színei meg a javíthatósága. Megkockáztatom,hogy az 4-6 éves saját Orionomnál is (ami azért már 100Hz-es technológia) szebbek a színei.
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Annyit tennék még hozzá, ha kevés az idő arra, hogy melegítsd a kondit - helyre áll hamarabb - akkor vegyél egy hűtő sprayt. Azzal vissza lehet a rossz kondi lefújásával állítani az eredeti hibát, és ha javítasz , akkor máskor is jól jöhet.
(#) Doncso válasza operable hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Akkor meg lehet, hogy halódik a táp, érdemes lenne kicserélgetni a kondikat a tápban. De ennek akkor van értelme, hogy ha te megcsinálod, egyik tv szerelő sem szereti, ha odaviszed neki és majd te megmondod mi a baja, ugyis az lesz a baja amit ő mond, ha érted, hogy értem.
(#) operable válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Igen értem... Ezért keresek valami öreg papit vagy valakit, aki hobbiból csinálja és nem a pénzszerzés neki a lényeg... Nyílván én sem ingyen szeretném megcsináltatni, csak 10ezreket sem szeretnék érte fizetni.
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Értem. Nos Én kicseréltem azt a 4 kondit ami ott van,de nem lett tőle jobb. Másik lehetőség,valamelyik ellenállás. Mivel valamilyen szinten hőfokfüggő elem,lehet,hogy valamelyik melegszik és veszít az értékéből. Ezek ráadásul 10%-os ellenállások.... Kicserélgetem azokat is,nem nagy összeg. Viszont ha ez sem javít a dolgon,akkor nincs több ötletem. (megeszi a benne lévő penész... )
(#) Doncso válasza operable hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Esetleg miért nm próbálkozol vele te? Néhány kondit szerintem minden probléma nélkül ki tudsz cserélni, és az nem kerül sokba, de a TV hosszú távon meghálálja.
(#) kovacspista válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Nem biztos, hogy az eltérítés körében lévő kondi okozza a bajt!! Okozhatja a tápegység kondik is. Nézd át azokat is, különös tekintettel 1 - 10 mikróig!
(#) scooby_ válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Rendben,átnézem! Most olyan,mintha ellenne fordulva a kép 50-10 fokot....
(#) nz80 hozzászólása Ápr 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy síkképcsöves Thomson televízióm, ami néha, alkalmanként halk sípoló (magas, majdnem ultrahang) hangot produkál, valahonnan hátulról a panelek felöl, vagy a képcső felöl.
A kérdésem az lenne, hogy ez normális, vagy lassan kezd kipurcanni?

Köszi!
(#) BarnaPili válasza nz80 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Idézet:
„Szia!
Valamelyik tekercs vagy trafó rezonál. Papírcsöves hallgatózással keresd meg a hangforrást és valamilyen gyantával vagy pasztával rögzítsd le a tekercset.”

Kadarist mester tollából.
(#) nz80 válasza nz80 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Bocsi!
Most nézem, hogy délelött ez már téma volt.
Elnézést kérek!
Következő: »»   609 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem