Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   11 / 33
(#) CHZ válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Kértelek már!
Mérj DC feszültséget a végfok kimenetein ( relé előtt).
Ha ott 0V feszültséget mérsz, akkor a védelmet sikerült elrontanod.
(#) bambulastar válasza CHZ hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

A kimeneten, (ahova a hangszorot kell dugni) dc-0v van, ugyanott ac 11-0V kozott lassan ingadozik.

Lehet hogy hulyesegeket csinalok, de kerlek meg ne add fel a segitseget. jo lenne a vegere jarni...
(#) CHZ válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Én meg arra kérnélek, hogy próbálj világosabban fogalmazni.
Ha a relé nem húz be, ott nem lehet feszültség.
Levett hangerő mellett kéne mérni, még a relé előtt.
(#) bambulastar válasza CHZ hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Akkor leirom pontosan ma mi is tortent. Tegnap delutan ota hozza sem ertem, az erosito nem volt feszultseg alatt. Ma bedugom az aramba bekapcsolom, erre beindul egeszen halk levelen volt a hangeroszabalyzo. Tovabbra sem erek hozza, erre elkezd pattogni mikozben halkan szol de idonkent a membranon latszik hogy kap egy pillanatra egyenaramot. kb 5perc elteltevel a susogas, pattogas egyenaram tunetek megszunntek, az erosito mar vagy egy oraja mukodik, azzal hogy az egyik fele szepen tisztan szol, a masik pedig sokkal halkabb es ott mintha basszus sem lenne. kb 20 percenkent egy pillanatra kattan egyet a vedelem de utana rogton ki is enged es szol tovabb. Mit kene megneznem mar rajta?
(#) bambulastar hozzászólása Feb 23, 2012 /

a jobb fele 90%-ban gond nelkul mukodik azomban itt is neha elkezd irthetetlenul mozogni a membran es ilyenkor a power lampa fenyereje is valtozik, majd egy nagy pattanast kovetoen ismet gond nelkul muxik.

Szamomra teljesen erthetetlen hogy ma egyaltalan mitol indult be amikor tegnap folyamatosan kapcsolt a vedelem es egy pillanatra sem indult be...

fejtetore forditottam az erisitot, a vedelmi panelon van ket kapcsolo mindkettot az elolapon main amp neven jeloltek az egyik operation (dc es low cut) lehetoseggel, a masik Input (direct es via tone) lehetoseggel. Szoval ha ezt a ket kapcsolot kocogtatom a forrasztasi oldalrol akkor mindket oldal beindul es mukodik!!!! Forrasztasi hibat nem latok, esetleg ha a kapcsolok belulrol zarlatosak vagy elkoszolodtak.... Lenyeg hogy megvan hol a baj
(#) CHZ válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Próbáld meg tisztítani azokat a kapcsolókat (kontak spray).

az utolso bejezseme ota eltelt fel ora folyaman az erositohoz hozza sem erek, be van kapcsolva, minden fele szabalyszeruseg nelkul idonkent mukodik majd bekapcsol a vedelem, aztan par perc mulva beindul majd ujra vedele. probaltam azota is ott kocogtatni de most nem reagal. valahol valami kontakthiba van probaltam mar a panelok kozotti vezetekeket is mozgatni mikozben mukodik de nem tudok rajonni hol a hiba... neha mozgathatok barmit o mukodik, neha pedig hozza sem erek es kikapcsol
(#) misheee hozzászólása Feb 23, 2012 /

Bambula szerintem az egészet alaposan tisztítsd ki és nézz át mindent... sajna egy öreg erősítőnél sok a KH hiba...
(#) bambulastar válasza misheee hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

holnap reggel kiviszem es kompresszorral kifujom az egeszet utana lesz ami lesz
(#) bambulastar hozzászólása Feb 24, 2012 /

Lat meg itt valaki eselyt arra hogy online segitseggel megjavitsam ezt az erositot. Also felso burkolat leveve, all az asztalon, 5masodpercet mukodik majd egy pattanas, vedelem bekapcsol. tovabbi kb 5masodperc majd is met mukodik, es ez gy valtozik. neha mindket fele mukodik, neha csak az egyik
(#) jbalo hozzászólása Feb 26, 2012 /

Megtudná nekem mondani valaki, hogy a kapcsolási rajzában szereplő G panelnek mi a szerepe és eredetileg ez hová volt felfogatva a készülékben?
(#) misheee hozzászólása Feb 27, 2012 /

Bambula!
Sajna az hogy lekapcsol a védelem az szinte bármi lehet... :S ha szeretnél egyről a kettőre jutni szerintem vidd el egy szakihoz mert így csak vakrepülés az egész mutatvány...
(#) bambulastar válasza misheee hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Meg csak annyit kerdeznek hogy produkalhatja ezt az erosito hogy pattog ropog, neha mukodik neha nem akkor ha a vegfok ment tonkre? Marmint a vegfok tranzisztorok tudnak igy is tonkremenni nem csak ugy hogy egyaltalan ne mukodjonek?
(#) misheee hozzászólása Feb 28, 2012 /

Bambula!
Nemtudom, hogy milyen műszereid vannak de egy ilyen erősítőnél nem elég egy hagyományos multiméter ahhoz , hogy meg tudd javítani. Szerintem a te esetedben az egész erősítőt át kellene vizsgálni elektromosan is és mechanikusan is. Az hogy pattog szerintem inkább valamelyik puffer kondi lehet. Általában az szokott pattogni. A te esetedben szerinetm nem tranzisztor a felelős hanem inkább egy rossz kondi. (Engem egyszer szivatott meg nagyon :S) légyszi töltsd fel a pontos kapcsolási rajzot hátha tudok segíteni neked. meg szerintem más is van aki segítene.
(#) bambulastar hozzászólása Feb 28, 2012 /

Innen tudjatok letolteni a szoban forgo kapcsolasi rajzot

http://data.hu/get/4786945/hfe_technics_su-8080_service.pdf
(#) molnarf hozzászólása Márc 31, 2012 /

Sziasztok!
Egy Techics SU-V55A javítok, megpusztult benne az AN 7062 IC.Google barátom azt mondja nem nagyon beszerezhető típus, valakinek nincs elfekvőben 1 db ebből a jószágból?
MFeri
(#) Saggitarius válasza molnarf hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ha nincs senkinek, akkor eBay-en kapsz. (most neztem meg; Ch-Hk-USA novekvo arsorrendben)
(#) Robi85 válasza molnarf hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Hello.

Nekem azthiszem van 1db. Azthiszem, hogy még müködik is. Legalábbis amiből kiszedtem annak csak végfok IC baja volt. Meghajtásnak semmi baja nemvolt. Ha gondolod elküldöm.
(#) kicsicsira hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok kaptam egy Technics SU-V4x erősítőt de azt a hibát produkálja h egyszerűen nem hajlandó erősíteni. A vonalszintű jel átmegy rajta, azt a kevés hangerőt lehet szabályozni is illetve a hangszín rész is tökéletesen működik. Mi lehet a probléma?
(#) CHZ válasza kicsicsira hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Védelem reléje kapcsol?
(#) kicsicsira válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Igen rendesen behúz ahogy kell neki. Mértem feszültségeteket a végfokon ic-n és a An7062 is rendben van.

Hangszóró is megszólal, csak halk, így érted?

pontosan. Tehát ugyanaz a szintű jel jön ki belőle mint amit ráadok.

Ezt nem értem. Hangszóró kapcsain méreted, vagy csak saccolod? Közvetlen a végfok bemenetéről próbáltad?

Nem mértem mert lehet hallani, hogy nagyjából ugyanaz az erősségű hang jön ki belőle, talán egy kicsivel halkabb. közvetlen a végfokra nem kötöttem rá csak a rendes bemenetet használtam.

Hátulról visszafelé haladva próbáld le fokozatok szerint.
Kezd a végfok ellenőrzésével.

Rendben, este majd játszok vele de most előadásra kell mennem, aztán majd írok, hogy mire jutottam.
(#) kicsicsira válasza kicsicsira hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Úgy néz ki meglett a hiba oka. Rögtön a bemenetválasztó résznél halt meg valami, még nemtudom pontosan mi de valószínű valamelyik csatolókondi és ezért nem kap megfelelő jelet.
(#) CHZ válasza kicsicsira hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Sokat nem tudtunk meg, ez így nagyon homályos..
Következő: »»   11 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem