Fórum témák
» Több friss téma |
Hali. ***
* törölve ! A He nem nyújt segédkezet, az ilyen tevékenységhez !
Sziasztok van egy Compaq V75 monitorom aminek ugrált a képe de ha a sorvégfok trafó G2-ét feljebb tekertem elmúlt visszaállítás után is jó volt a képe,de ki;be kapcs után vagy egy játék indítása után megint elkezdett ugrálni ennek az okozóját meg is találtam a sorvégfok trafó G2 kondia félhalott volt.
Csere közben észrevettem hogy az sck 083-as termisztor lába a tápegység részben olyan szépen volt beforrasztva hogy egy varótűt át tudtam volna dugni még a lába mellette,átforrasztottam és ki akartam próbálni de itt jött a baj. Be sem kapcsol még a bekapcsológomb ledje sem világít.Tuti a tápegységben lehet a hiba ha a led sem világít nem? Esetleg amit átforrasztottam sck az lehet a baj? Tudom nem nagy érték de egy pót monitornak simán jó.
Üdv!
Nagyon is lehetséges, hogy az halt meg. Lehet, hogy megrepedt a forrasztás során. Mérd meg, hogy nem szakadt e.
Épp az előbb forrasztottam ki.A lábak körűl tényleg meg van repedve egykicsit.Multiméterrel hogy lehet kimérni rajta a szakadást?
Sima ellenállás méréssel. Ha jó, akkor maximum 10 Ohm-os nagyságrendű az ellenállása. Ha rossz, akkor jóval nagyobb vagy teljesen szakadt.
Írhatnál egy pontos típust (Compaq V75-xxx), mert amit találtam kapcsolást, abban nem találom a tápkörben az sck083-as alkatrész. Ebben az NTC az TH601 pozíciószámú. (Compaq V75-623T)
szerkesztve: SCK-083 ez a típusa... Ez kb 8 Ohm szobahőmérsékleten.
Köszönöm hát ez akkor a 12?-os ellenállásával jónak tűnik de akkor még mi lehet a gond?
Meg kell mérned, hogy egyáltalán eljut e odáig a feszültség. Csak körültekintően, mert előtte ott van a 230VAC, utána pedig kb 325VDC és a nagy kondiban is maradhat kikapcsolás után feszültség.
Bocsánat a típusa Compaq V75-624T,és ez az alkatrész az egyenirányító diódák után volt ami az elkó pozitív lábára ment
Adott egy Fujitsu Siemens LCD monitor. (típust nem tudok írni, mert jelenleg nincs itt velem a készülék). Szóval úgy 5-6 éves modell lehet. Az a baja, hogy 10-15 perc működés után elsötétül a kép. Gyanítom lekapcsol a fénycső. Tápköri elkókat mindet kicseréltem már. Nem vátoztatott a hibán. Ha meleg a készülék, akkor gyorsabban tilt le. Eredetileg az volt a baja, hogy a fénycső hozzávezetés szétégett. Ezt megjavítottam. Mi a véleményetek? Régi a fénycvső, ezért tilt le? Vagy valamelyik feszültségszabálytó IC túlterhelődött a szétégés miatt, és azt kéne cserélnem? Ha fénycsöves hiba, akkor nem foglakozom vele tovább. Előre is köszönöm a választ!
Lehetséges hogy nem jut el odáig a fesz még a relét sem hallom hogy behúzna síri csend.
Na majd este kimérem. Köszönöm hogy eddig segítettél!!
Sziasztok!
Régi Fujitsu crt 19"-os monitor elég rövid időnként pattan egyet, a kép ilyenkor összeugrik, de rögtön vissza is áll. Azt is észrevettem, hogy a degauss gombot megnyomva sem úgy viselkedik ahogyan kéne, épp hogy csak mozdul egy kicsit a kép, a lemágnesező sem "szól akkorát". Kérdésem pedig az lenne, hogy érdemes-e javítani, vagy menjen inkább az elektronyos temetőbe? A válaszokat előre is köszönöm. Amire megírtam a kérdést, teljesen elsötétült a kép, már semmi nem jön be bekapcsoláskor
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy hoztak nekem egy javítani való LG 17"-os CRT monitort. Meg is javítottam, de hirtelen eltűnt a kép. Be se kapcsol, van egy hatalmas kondi benne az jó, de előtte csak néhány helyen van feszültség. MI lehet a baja? Előre is köszönöm a segítségeteket
Sziasztok!
Nem rég kaptam egy Sony CPD-E400P típusú monitort. A hibája az,hogy iszonyatosan nagy a fényereje,még ha a menüjében teljesen leveszem akkor is. Nézegettem a rajzát,ahogy elnézem a katódsugárcső G2 kivezetése felelős a fényerőért,de ebben sem vagyok biztos. Tud valaki valami jó megoldást,mi lehet a baja? A rajzát csatolom!
A G2 nem felelős a fényért, az a képcső hibája, de a csökkentésével meg lehet oldani. Mivel dinamikus szabályzása van, egy feszültségosztóval lehet megoldani.
Sziasztok!
Van egy Dell m993s(jó nagy dög)monitorom,az a gond vele hogy bekapcsolás után semmi sem történik csak egy halk pattogást lehet hallani.Mi lehet a hiba?Hol kellene keresni?Az elektronikához értek egy kicsit de gondoltam jobb megkérdezni.Előre is köszönöm a válaszokat.
Valószínű, hogy a sormeghajtó tranzisztor zárlatos és a táp nem tud indulni, amiatt van a pattogás.
Sziasztok!
Van egy LG flatron 915ft CRT monitorom, amit ingyen kaptam és szeretném megjavítani, szervízmonitornak számítógépekhez. A problémája: Bekapcsoláskor zöld led világít, hallani ahogy a trafó életre kel (normális hangra gondolok amit mindegyik ad ) majd kattan a relé, de kép nincs. Amit észrevettem, hogy nem pattog/serceg egyáltalán. Se bekapcsoláskor sem pedig kikapcsoláskor. Amit eddig megnéztem: Kondik nem púposak, biztik rendben. Nagyjából a forrasztásokat is megnéztem nincs e felszakadva, mert az előző tulaja azt mondta hogy hol előjött a hiba, hol pedig nem. Nálam egyáltalán nem jó a kérdéses monitor. A képcső hátulja viszont nem világít. Tudtok e ebben nekem valami tanácsot adni, mert céltalanul nincs értelme túrkálni benne, a nagy feszültségek miatt??
Szia!
Alapvetően a képcső alap fényerő a G2 vezérléssel állítható. Fekete videójelnél szoktunk derengő fényt beállítani. Sony a G2 beállítást dinamikusan végzi. Jelen rajzban a Q001 tranzisztor végzi illetve annak áramkörei. A nagyfeszültség miatt nagy körültekintéssel kell méricskélni, mindenképpen nagyfeszültségű mérőszurony előtét javasolt. A saját készülékemmel sokat szívtam, de egy ugyan nem szép de hatásos módszerrel megoldottam. A G2 és a test közé beforrasztottam ha jól emlékszem 3,3Mohm-os ellenállást amivel sikerült normál fényre beállítani az alapfényt. Pár csere után megállapítható a helyes érték. Egy hátránya van a megoldásnak, hogy melegedés közben kis mértékben elmászik a fényerő. Kb. 10% ami a gombokkal még gazdagon korrigálható. Remélem tudtam segíteni. agressiv válaszában annyi az igazság, ha a G2 változtatásával nem állítható a fényerő, akkor tényleg cső hibás... kuka. Általában g2 k zárlat (rács katód). Remélem segítettem. Üdv: Gábor
Hello!
Fujitsu Siemens 17"-os monitorom VGA kábele meg van törve a csatlakozó után kb. 2cm-re. Úgy érintkezik jól, hogy a csatlakozó után rögtön vissza van hajtva rá a csatlakozóra, és össze van kötve egy gumival. A nagyobb gond azt, hogy nem cserélhetőre tervezték anno 1000 éve. Hol tudják ezt megoldani nekem, tehát kicserélni a kábelt, vagy csak levágni a dugót, és 10cm-el odébb rakni? Vagy bírja amíg bírja, és kuka az egész monitor?
Le lehet vágni, dugó kapható, én már csináltam ilyet. Vagy komplett kábel is cserélhető, bontott anyagból is.
De szervizt nem tudok ajánlani, környékeden valami szerelőt kellene nézni.
Már bontottam szét korábban egy rossz monitor kábelét. A vezetékek színei nem különböznek más más gyártónál? A dugót is megpróbáltam szétszedni, de nem tudtam végül rendesen.
Lehetnek akármilyen színek, nem azt kell nézni. Dugócserénél a levágott darab végeit is csupaszítani kell, utána műszerrel kimérhető, hogy melyik tűhöz, melyik vezeték megy. Ezt célszerű papíron lerajzolni, majd annak megfelelően felrakni az újat.
A szakadt ér elvileg kitalálható a maradékból, szükség esetén lehet keresni egy bekötési rajzot is, kombinálni.
VGA pinout, D-Sub pinout néven lehet találni.
Sziasztok,van egy Gaba monitorom ami nem kapcsol be. hálózatba dugva bekapcsolás után nem történik semmi,a készenléti ledig sem jut el. belülről olyasmi hangot hallok mint amikor a régi típusú fényképezőknek a vakuja feltöltődött, ilyen éles sípolás szerűt. gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy mintha relé kattanás lenne, kis sípolás, utána megint relé hang megint sípolás és ez addig amíg ki nem kapcsolom. Valakinek valami ötlete?
Sziasztok!
A napokban kaptam egy használt, 1998-as gyártású LG Studioworks 77i típusú CRT monitort. Egyetlen betegsége van: amikor felbontást vagy frissítési gyakoriságot akarok állítani, az alkalmazás után elmegy a kép. Ha nem ,,enterezem" le a visszaáll x sec. múlva panelt, akkor a visszaálláskor szépen bekapcsol és működik tovább. Ha csak a tápot dugom be, akkor 1 óráig gond nélkül a "no signal" ugrál rajt. Két külön számítógépre is rákötöttem, ugyanaz a hiba. (egyik gép PI, PCI-os videokártya, másik új gép 2 éves ATI videokártyával, ill. integráltal is). Próbáltam 640*480@65Hz-vel is, de ott is ugyanúgy kikapcsol. A VGA csatlakozóján hiányzik a 9-es érintkező. Neten semmi fontos funkciót nem találtam ehhez. De sajnos nem tudom, hogy eredetileg megvolt-e. Én már hiányzóan kaptam. Volna ötletetek?
Üdv!
Samsung SyncMaster Model 763 MB S, Model CodeU17KSB B/EDC Tegnap elment a kép. Bekapcsoláskor, amint megkapja a videokártya jelét, a bekapcsológomb ledje mintha morze jeleket adna: tá-tá-tá.....,és mintha ebben az ütemben kattogna is. Leszedtem a hátulját, mit modjak, még ilyen precízen leárnyékolt szerkezettel nem találkoztam. A képcső hátulja nem világít, az alaplapi panelt nem tudtam kihúzni, bal oldalt van egy műanyag rugós szerkezet de azt hiába nyomtam meg, nem mozdúl a panel. A képcső foglalat szintén teljesen le van lemezelve, csak leforrasztással lehet hozzáférni. Gyakorlatilag a szemrevételezésen kívűl nem csináltam semmit, égett szag nincs, amennyire bele tudtam nézni, púpos kondit sem láttam. Talán tudtok valami tippet adni, hol kezdjek hozzá. Feleslegesen nem akarom szétberhelni, csak hát ez volt a tartalék monitorom, nagyon szép képet adott. Van még egy jó monitor, de azt a fiam használja. Ezt a szöveget egy Gear márkanevű Mono Super VGA XXX éves fekete-fehér monitoron írom, még jó hogy nem dobtam ki a kukába. Talán még annyit, hogy kb. egy hónapja kissé elhomályosúlt a kép, fókusz potin állítva beélesedett és ezidáig remekűl szuperált. |
Bejelentkezés
Hirdetés |