Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányítós csipogó (sziréna)
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Dani494 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /
 
Rendben.Azt hiszem ezt fogom beletenni ami a képen látható.Garantált működés ,egy ilyen a szakadásvizsgálóm is.

EZ.JPG
    
(#) aattiillaa hozzászólása Márc 16, 2009 /
 
Sziasztok. Digitális technikát tanulok a suliban és gondoltam csinálnék vmit, csak hát teljesen kezdő vagyok.
Az az ötletem támadt, mivel többször elfelejtettük becsukni a kapunkat, hogy készítenék egy olyan műszert, amivel tudnám figyelni, hogy a kapu zárva van-e. (tudom, nem sok értelme van, nem is azért csinálnám, csak hogy csináljak vmit)
Tehát, mondjuk világítana egy led a házban akkor, ha zárva van.
Felvetettem ötletemet egyik ismerősömnek, aki jártasabb nálam és azt javasolta, hogy (nem emlékszem pontosan a nevére) van olyan párszáz forintos rádióadó, amit be lehetne programozni, hogy például, ha a két kapu érintkezője összeér, akkor a beprogramozott jelet elküldje a házban lévő vevőnek. Azt mondta, hogy hasonló a működése a külső hőmérsékletjelzőknek is.
Ti hogyan csinálnátok meg, és hol lehet ilyen alkatrészeket venni?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Dani494 válasza aattiillaa hozzászólására (») Márc 16, 2009 /
 
Hello!
Nem tudom hol(talán vmelyik kínai boltban vagy vásáron) de lehet kapni olyan szerkezetet,amit eredetileg ablakra terveztek,hogy ha kinyílik,visítson a szerkezet.Ez a dolog 2 részből áll,az egyik része a mágnes,ami megszakítja a másik áramkörét,és amint a mágnest elvesszük(vagyis kinyitjuk az ablakot) a mágnes elejt és zárja az áramkört.Én a helyedben ezzel csinálnám meg a kapus dolgot.Annyit kéne változtatni,hogy a sípolás helyére bekötsz egy ledet(szerintem kell hozzá előtét ellenállás is) és azt bevezeted a házba.Ja meg az egész dolgot eső ellen minimum védetté teszed mert beltéri a dolog eredetileg.
(#) proli007 válasza aattiillaa hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Hello!
Mindenek előtt azt tisztázni kell, hogy (ha jól értem) vezetéket húzhatsz+e a kaputól, vagy valóban rádiós összeköttetést szeretnél.
- Mert a telepes tápellátást akkor meg kell oldani. Így viszont nem igazán van értelme, állandóan küldeni az infót, hogy a kapu nyitva, vagy zárva van-e, mert lemerül a telep.
- Kérdés az is, hogy milyen messze van a kapu, az áthidalandó távolság miatt. Viszont leg egyszerűbb egy vezeték nélküli csengőt venni és azt kis átalakítással módosítani a kívánalmaknak megfelelően.
üdv! proli007
(#) aattiillaa válasza proli007 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /
 
Először is köszönöm a segítségeteket.

Azt mondta nekem valaki, hogy lehet kapni párszáz forintért vmilyen rádió-adó és -vevő alkatrészt, amit be lehet programozni, ami ugye azért kell, hogy az SRD hálózaton műkődő (pl: külső hőmérsékletjelző) cuccok ne zavarják be. Ilyet viszont nem találok, hiába nézek bármilyen mikroelektronikás webshopot.

De ez a csengős dolog végülis naggyából ugyanaz.

Illetve lehet-e olyat, hogy mondjuk minden változásnál adjon csak egy jelet és így változtatná a kimenetet mindig, csökkentve a fogyasztást.
(#) proli007 válasza aattiillaa hozzászólására (») Márc 18, 2009 /
 
Hello!
Erős a gyanúm, hogy a csengőben a kóder-dekóder áramkört tokkal-vonóval olcsóbban veszed meg mint egyébként.
Természetesen lehet úgy elkészíteni, hogy a változásnál jelezzen. Meg esetleg kiegészíteni hogy néha napján is adjon ha nincs változás, mert akkor ha lemerül az elem csak várni fogod a csodát... :yes:
üdv! proli007
(#) Dani494 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Elfelejtettem ide megírni,hogy nem sokkal ezek után elmentem megvenni az alkatrészeket,amik annyiba kerültek mint egy tescos vezeték nélküli csengő ~1000 HuFt.Plusz még ehhez jött volna a tervezés,rajzolás,maratás,fúrás,forrasztás,ezért elvetettem a projektet.Lényeg az,hogy igazad volt Proli.
(#) PER hozzászólása Ápr 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Szeretnék távirányítóval (RF) vezérelni egy kisméretű szirénát. Gondolom az alábbi dolgokkal meg lehetne oldani:
távirányító,vevő,relé,sziréna,aksi.
Folyamat: megnyomom a gombot a távirányítón és megszólal a sziréna, majd mondjuk 2 másodperc múlva megszakad az áramkör és elhallgat. A szirénának kb. 60-120dB-esnek kéne lennie. Az egészet minél kisebb méretben szeretném elkészíteni.
Tudna nekem valaki egy kapcsolási rajzot kreálni, ahol feltüntetné, hogy milyen típusú alkatrészeket kéne vennem? Gondolok itt relé, biztosíték (ha kell), vevő, ilyesmire.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(#) PER hozzászólása Ápr 3, 2012 /
 
Hűűű, de áthelyeztek ide
(#) proli007 válasza PER hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Hello!
Legegyszerűbb, ha veszel egy rádiós csengőt. Az adó és a vevő már kész is van. Már csak a csengőhöz kell illesztened a szirénát. Vagy is szerintem csak egyenirányítani kel a hangszóróra menő jelet, kapcsolni vele egy Fet tranyót, az pedig a szirénát. Szólni addig fog, míg a csengő szólna..
A szirénát is venni a legegyszerűbb/célszerűbb, típusát viszont neked kell kiválasztani. A méretet nem az áramkör, hanem a sziréna és az aksi fogja meghatározni.
üdv! proli007
(#) PER válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Nézegettem csengőket, de túl nagyok a nyáklapjai, illetve egyik modern ketyere sem tud 2sec-es "zenélést".
(#) proli007 válasza PER hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Hello!
Ha mindenáron ragaszkodsz a 2sec "zenéléshez, akkor bizony egy monostabil multi kell, pld. egy 555 segítségével, a Fet és az egyenirányító közé.
A csengőből csak az vevőre és a dekódoló IC-re van igazán szükség, azt át lehet alakítani. De ha nem ezt szeretnéd, akkor lehet adó-vevő párost is alkalmazni. Csak annak nincs meg majd a biztonsága, hogy ne szólaljon meg bármire.
üdv! proli007
(#) PER válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Igen, ezért gondolkodom egy ugrókódos távirányítón és egy hozzá tartozó vevőn (lehet pár ezerért riasztót venni), amihez még szirénát is adnak. Szóval a problémám még mindig az, hogy milyet és utána hogyan tovább

Mivel nem vagyok ennyire szakértő és igazából annyira nem is akarok belemélyedni, inkább kész megoldást szeretnék kapni, aztán összebarkácsolom
Nem lustaság miatt nem nézem át bitenként a dolgokat, hanem mert nem értek hozzá.
Annak akinek megvan a kellő rutinja, valszeg neten is hamarább megtalálja, ami megfelelő hozzá.
(#) proli007 válasza PER hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Hello!
Akkor próbáld meg valamelyik olyan topikban, ahol olyanok adnak tanácsot, akik szerelnek fel riasztókat. Azok szerintem kellőképpen tájékozottak a témában.. Némelyikhez van "pánik gomb" is, melynek hasonló a feladata.
Egyébként mi értelme/feladata van egy ilyen megoldásnak, ha nem titok?
üdv! proli007
(#) PER válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Airsoftos (hang)gránátként szeretném használni.
Ugyanis a hagyományos BB-s gránát üzemeltetése elég költséges. Egy ilyen meg kb. bekerülési költségű csak (meg néha aksit tölteni/cserélni).
A szettet egy védőbélésbe tenném be, így lehetne dobálni is. Továbbá akár távirányított bombának is megteszi, ha pl. időzítővel szerelném. Viszont elsődlegesen gránátként lenne rá szükségem. Ami forgalomba kapható, azok addig visítanak, amíg az ember a reteszt vissza nem teszi. Ez viszont játéknál nem túl jó. Illetve nem is távirányításos..
(#) proli007 válasza PER hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
TE jÓ ÉG!
Miért is kellett a hadsereget felszámolni, mikor mindenki lűdözni meg robbantgatnyi akar? Aki volt katona, (mint én is) nem akar már háborúsdit játszani. Pedig az operett hadsereg volt, mert békeidőben szolgáltunk. De félő hogy ha komolyra fordulna a dolog, nem én szaladnék el elsőnek, hanem az airsoft vitézek..
üdv! proli007
(#) pucuka válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Én csak azt nem értem, hogy aki szeret katonásdit játszani, miért nem megy katonának. Úgyis hiány van belőlük. Bár az igaz, hogy mint minden szakma, az sem csak lődözésből áll.
(#) wpdd hozzászólása Nov 22, 2013 /
 
Sziasztok nekem egy nagyon egyszerű sípoló vagy csipogó áramkör rajza kellene az sem kell hogy visítson csak egy kis szakadás vizsgáló készülne belőle van itthon pár tranyó amit listázok ezekből szeretném építeni mert drága lenne rendelni alkatrészt
tranyók:c144, a1267, c535, csc2001, c3195, c3198, b1616, d2478, b1370, c2383, 7812a, b1151 ellenállásokkal kondikkal nem lesz baj azokból van sok fajta itthon előre is köszi a segítségeteket. találtam egy rajzot is amit mellékelek ezzel az a aj hogy nincs ráírva hova milyen alkatrész kell meg hogy egyáltalán igy kellene e megépíteni

síp.JPG
    
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem