Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   23 / 82
(#) Action2K válasza bandreasz hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szia! Merre áll az antennád? Ha Szentesnek, akkor jobb nyereségű kell a felsőbb frekire. Lepkeantenna necces erre a 826MHz-re.
(#) kadarist válasza bandreasz hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szia!
Nagykőrös északi részén Kékes a nyerő, esetleg Budapest, déli részén pedig Szentes. Próbálj meg antennát forgatni.
(#) pucuka válasza bandreasz hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Ha az ingyenes programmok jönnek, a többinek is jönnie kellene. Milyen az előfizetésed? Úgy tudom, a kereskedelmi csatornák nem ingyenesek.
(#) Action2K válasza pucuka hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szerintem Neki nincs előfizetése. Csupán arról van szó, hogy az FTA csatikat két MUX-on osztották el. (Hogy ennek mi értelme volt?) S valamilyen okból csak az egyik MUX-ot tudja Ő venni. Mivel ezek a MUX-ok egymástól elég távoli csatikon vannak, simán adódhat a probléma az antenna nyereség-karakterisztikájából. Magyarán mondva, a magasabb fekiken jóval kisebb az antenna nyeresége, s ezért nem tudja a "C" MUX-ot elérni.
(#) bandreasz válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Már próbáltuk forgatni, láthatóan nem túl sok sikerrel. Majd még egyszer nekifutunk!
A Euronicsnál kértem segítséget, mivel régi antenna volt fenn, az ottani eladó ajánlotta a "lepke" antennát, hogy az biztosan megoldja a problémát....ennyit erről.
Legrosszabb esetben veszek egy jobb antennát...
(#) Hx-2 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Akik ezt az egesz digitalis hokoszpokuszt igy talaltak ki azokat en lenyilaznam! Nem a digitalis adasok ellen vagyok hanem ez az agyatlan freki kiosztas es kodolas ami mergesse tesz! (De ez csak az en szemelyes velemenyen!)
(#) concierge hozzászólása Jan 21, 2012 /
 
gy lepkeantennám van, amivel eddig minden dvb-t szépen jött is. errefelé a 38-ason van az m1, 65-ön az rtl, 56-on a fizetős, de nincs is kártyánk, szóval ez mindegy.

Történt az az érdekesség, hogy tegnap a 38-as behalt, de a 65-ös meg jött 100-al. Az antennához nem nyúltam, és irányba is van. Rátettem egy erősítő nélküli lepkét, na azzal tökéletesen jött a 38-as, pedig semmi mást nem állítottam el. A hiba tehát a tv előtt van. Erősítőt nemrég cseréltem, egyedül a kábel a régi.

Jól saccolom, hogy a tizenéves kábel beázhatott a mostani esőtől, hidegtől, és véletlenül emiatt halt be azon a 38-as csatorna?
(#) kristalycuki hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Üdv Mindenki!

Az előzőekben említettekkel hasonló problémám van! ORION DVBT-R665 -ös készülékem van.
Automatikus csatorna kereséssel mindent megtalál(csak az alap 7csatornát használjuk), de másnap reggelre törlődik a listából az RTL és aTV2...újra keresés és megint megvan minden! Másnapra megint eltűnik és ezt játsza velünk minden nap.
Még egy hónappal ezelőtt úgy megtudtam oldani ezt a helyzetet, hogy átprogramoztam a 800-as és 801-es csatornára! Akkor megmaradt, de most ez se segít! Tapasztalt valaki ilyet? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?
(#) kristalycuki válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Valaki tud segíteni?
(#) Massawa válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
He lehet, kapcsold ki a menüben az automatikus keresést.
(#) kristalycuki válasza Massawa hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Én nem találtam erre utaló menüpontot! Csak a leírásban olvastam, hogy van benne ilyen funkció, de hogy hol lehetne kikapcsolna arról semmi információm!
(#) kadarist válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Szia!
A kezelési utasítás 19-ik oldalán van a leírás a kézi keresésről.
(#) kristalycuki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Ettől nem lettem okosabb, és ezt már olvastam. Ebbe nem írnak arról, hogy hogy lehet kikapcsolni.
(#) kadarist válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Nem kikapcsolni kell, hanem kézi kereséssel csatornákat keresni. Meg kell adni a az adóállomás UHF-frekvenciáját és utána a készülék megkeresi a csatornákat azon a frekvencián. Melyik adóállomást vételezed?
(#) Massawa válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 / 1
 
Akkor még egyet tehetsz, amikor megtalálod az állomásokat utánna kapcsold át egy más országra (a listából). Ilyenkor nem fog ujra ugyanott keresni.

Ez csak egy tipp, nem ismerem a készüléket, és lehet, hogy agymenése volt a tervezönek amikor ezt ötlötte ki.

(#) kristalycuki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Nem tudom pontosan melyiket veszi, de Komáromból Győr felé van beállítva az antenna
(#) kadarist válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 / 1
 
Tehát: Beállítás --> Manuális keresés --> Csatornakeresés. Itt megadod a győri adó UHF-csatonaszámát, ami a 25-ös, 42-es és a 61-es. Persze nem egyszerre adod meg, hanem mindhárom csatornán egyenként kerestetsz, majd elmented a megtalált csatornákat. Persze ez csak akkor igaz, ha Győrből vételezel. Frekvenciatáblázat.
(#) kristalycuki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Mit gondolsz, a Tatabányai nem lenne jobb? Elvileg közelebb van...akkor meg a jelerősség is jobb. Vagy annak nincs hozzá köze?
(#) kadarist válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Próbálj több csatornán kerestetni a táblázat segítségével és persze forgasd az antennádat is, ha kell. Próbáld ki Tatabányát meg a Kab-hegyet is.
(#) kristalycuki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Okés!
Végigpróbálom amiket írtál, aztán holnapra meglátjuk mi lesz!
(#) pucuka válasza kristalycuki hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Gerecsét is beveheted a vizsgálandók közé.
(#) LaciV2 hozzászólása Márc 17, 2012 /
 
Sziasztok!nemrég vettem egy Technisat HDT4 dekódert!szeretnék rólla véleményt(a neten mást néztem ki viszont a boltban az ismerős ezt adta)két éves szoftver van rajta...hogy lehet frissiteni?A másik Hevesen lakom a kékesröl jon a mindig tv,de mondom nekiugrunk a szlováknak antenna vertikálisan nagyon fasza csakhogy nem jön csak a közszolgálati multiplex akár merre forgatom.volt kint is a padláson is.most kint van egy yagi-kékesre-amit erre adtak bent meg vertikálisan egy logper azon jön a szlovák de a kereskedelmi nem jött egyik antennával sem akár kint volt akár nem.Ja és elvileg most losoncot céloztam meg ez kb egybe esik nekem kékessel(mindkét antenna kb arra néz) onnan adják mindkét multiplexet de akár merre forgatom mindig a 738Mhz jön(STV1,STV2,STV1HD)
Ötlet?
A válasszokat köszönöm!
(#) kristalycuki válasza pucuka hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Semmi javulás!
Forgattam, álítgattam, ki-be kapcsolgattam minden funkciót, még is marad a probléma.
(másnapra csak az m1, m2 és a DunaWorld marad meg, a többi törlődik a programlistából)
(#) megabor hozzászólása Ápr 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Nálam (Bp. XVIII.) is a MUX a (M1,2, Duna1,2) mindig jön, a TV2 és az RTL klub (MUX c) havonta 1-2x eltűnik (1-10 órára, majd hozzányúlás nélkül megjavul). Ilyenkor a TV (Sony Bravia) azt mondja, hogy "nincs jel", az M1,2 és Duna1,2 jele "jelszint magas (max.)" Egyébként, ha a TV2 és az RTL klub is bejön, akkor ezekre is kiváló szintet ír!!!! Az antenna iránya biztos jó ezek szerint, meg aztán az analóg csatornákat mindig jól veszi. Hogy a gyíkba találjam ki, hogy a TV, az antenna (erősítős), vagy a kábel bugos? (kölcsön TV, antenna nem ok. a rendszertelenség miatt, ki-be kapcsolás nem segít)
(#) karaszbandi válasza megabor hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Frekvencia probléma van. A c mux magasabb frekin van és ott az antennád nyeresége sokkal kisebb. Nem erre találták ki az antennát. Valami takarja a szabad kilátást a torony felé. Megoldás: Antenna csere olyanra, ami a digitálishoz van kitalálva. Megnézni, hogy az antenna előtt nincs e takarás. Ha van, megemelni, ha lehet. Az analóg vétel pedig nem számít etalonnak, mivel közük nincs egymáshoz működésileg.
(#) satlokk válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /
 
Ezzel én is egyettértek,szerintem is ez a megoldás!
(#) megabor válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
az antennát digitálishoz vettem, az analógot pont a takarás miatt írtam. Létezik olyan, hogy időjárástól, napszaktól függetlenül nem veszi a magasabb frekit, majd magától visszajön?
(#) karaszbandi válasza megabor hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Ezt hívják terjedésnek. Agyébként igen.

Az analóggal meg ne hasonlítsd össze, már mondtam.
Azt nem érdekli, hogy kicsit zajos a jel. Lehet, hogy észre sem veszed a képen. Ez készülék függő. De digitálisnál ha a jel-zaj viszony átlép egy határt, akkor a tuner némítja a jelet és nem látsz csak feketét. Sokat tud segíteni, ha kicsit emelsz az antennán, mondjuk egy méter körül. Lehet, hogy pont olyan hehyen van most, ahol kisebb a térerő adott frekvencián. Mert ugye az se mindegy mekkora a freki!. Mivel más a hullámhossza.

Érdekes ez a "csak kiteszi az ablakba a csutka antennát és már jön is" című reklám szöveg.

Na én akkor kaptam röhögő görcsöt.
(#) szilva válasza megabor hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Írtad, hogy erősítős az antenna. Még az is előfordulhat, hogy nem túl kicsi, hanem túl nagy lesz a jel bizonyos terjedési körülmények között, és túlvezérlődik az antennaerősítő. A túlvezérelt, torz jelet a digitális vevő nem tolerálja, ugyanolyan rossz, mintha gyenge lenne a jel, ilyenkor "megszűnik a vétel". Lehet, érdemes lenne megpróbálni erősítő nélküli antennával.

Egyébként olyan nem létezik, hogy digitális meg analóg antenna, ez csak marketing. Nálunk sajnos eléggé az UHF tetejére költöztek a digitális muxok, emiatt olyan antenna kell, ami ezt a tartományt is normálisan kezeli. A régebbi "lepke" (síkreflektoros) antennák között vannak olyanok, amik ezt nem igazán teljesítik, már az adatlapjuk szerint is csak a 60-as vagy 62-es csatornáig működőképesek, ezekkel szokott leginkább gond lenni. A másik, hogy az antennafejbe épített erősítőknek is gondja lehet a legmagasabb frekvenciákkal. Lehet, hogy maga az antenna nem lenne még csapnivaló a sáv legtetején sem, de az erősítő ott már nem jól használható. Ilyenkor az erősítő kiiktatása sokszor javít a helyzeten. Persze amiket elmondtak a kollegák (tereptárgyak, antennamagasság) az is mind igaz.
(#) Massawa válasza megabor hozzászólására (») Ápr 12, 2012 /
 
Ilyen tulajdonsága rendszerint a csapnivalo kábeleknek és csatlakozoknak van.
Következő: »»   23 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem