Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó

Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   41 / 74
(#) Mályi László válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 11, 2012 / 2

Úgy látom hasonlít a coroplaszthoz nekem eddig bevált. Nem lesz azzal baj szigeteld nyugodtan.
(#) ferenczy válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Köszönöm a biztatást .Tovább kisérleteztem a vasalónk 1800 W-os teljes fokozaton 2 x es sütő papíron keresztül nehogy a vasalót galyra vágja kb 3-4 perc és nem zsugorodott pedig ott már volt hő.Most dobjam ki van belőle 4 tekercs ami bőven elég a soronkénti lefogatáshoz is.Ha netán olyan meleg lenne a szekunder mint a vasaló akkor mehet az ócska vasba.Az anyaga olyan mintha selyem lenne de nem hiszem.. tépni nem lehet csak vágni olyan erős.
(#) AccessDenied hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Ezt az OK 61.81-et milyen könnyű hegeszteni... Szép stabil ív, nem fröcsköl, nem zárványosodik, és vigyázni kell, mert a salak magától leugrik. Elég keménynek is néz ki a 19Cr 10Ni ötvözet.
(#) illesoszkar válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Nagyon vigyázz a rozsdamentes pálcával mert kihűlésig pattog él élivel meg hegyivel is be tud állni a szembe.Én már egy néhányszor voltam szemabortuszon,mert úgy kaparják ki injekciós tűvel.hali
(#) AccessDenied válasza illesoszkar hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Én is voltam már Csak nekem a szemüveg nélküli flexelés volt a vesztem. Igyekszik az ember azért, hogy ne menjen bele. Lehet veszek még ilyen pálcát. Mondjuk ezt a fél marék 61.81-est egy lavór latyakos hóból szedtem ki valamikor ősszel Egy jó 40-50 centis fúrószálat hegesztettem vele, gondoltam, oda jó lesz az anyaga, de valami nagyon szépen lehetett vele dolgozni.
(#) Pety_ válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Mivel "alacsony" a gyújtófesz, egyszerű begyújtani.

ok_6181.pdf

(#) odorlaci hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Bocsi, hogy közbedumálok,
az én trafóm üresjáratban ad le 53 volt váltófeszt.
5 fokozatú, és 2-es pálcáig szépen lehet vele dolgozni.
A 2,5-essel még elbír,de könnyen megszakad az ív.
Amúgy pedig nehezen tudok vele ívet fogni (heg.megkezdésekor).
Tudna valaki erre valamit mondani, miért van ez?
Köszönöm !
(#) AccessDenied válasza odorlaci hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Hát az 53V váltó az elég magas, ott nagyon könnyen kellene ívet fogni, amit mondasz tüneteket, az olyan 28-35V között szokott lenni. Képeket tennél fel róla? Biztos jól mérted azt az 53 voltot?
(#) odorlaci válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Igen , jól mértem.Habár ezt a feleségemtől kaptam ,egy aukciós oldalról rendelte nekem. Nem egy nagy holmi, de a belét már megnéztem és át is módosítottam kissé.
Ja és a villanyórától a műhelyig kicseréltem a vezetéket 2X5 négyzetmilisre, ezzel már jobb lett a dolog.
(#) AccessDenied válasza odorlaci hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Esetleg akkor készíts pár képet, mérd meg a primer-szekunder huzalok vastagságát, vasmag keresztmetszetét. A 2x5mm^2 elég bikának hangzik. Legalább olcsó volt a trafó? Én is kaptam hőlégfúvót a páromtól, aztán a 3. használat után megadta magát
(#) odorlaci válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Képet csak májusban tudok,mert kint dolgozom Ausztriában.A primer 2x5vagy6mm-es, a szekunderé 2,5mm átmérőjű.Csak 15ezer volt postával együtt.
Átdobozoltam,fémdobozba,de a mágneses erőkkel nem számoltam, és marhául zörög,de nem zavaró meló közben.
A 16 amper amit kap a hálózatról elég neki (10-zel is megy!)de fokozatváltáskor mindig leverte az automatát a szám.gép nagy örömére!! ,de ezt is megoldottam , és elég jól sikerült.
(#) VIM válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Szia! Én nem használnék ilyen nyúlós vacakot, mert amikor csévéled a meneteket egymás fölé, könnyen elcsúszik egymáson a ragasztós felület és kész a menetzárlat, amit csak a végén veszel észre. Helyette köpper szalagot javasolnék a legvékonyabb fajtából, kettős átfedéssel bebandázsolni a szekunder vezetőt. A tekercselésnél nem ártana szigetelő festékkel is lekenni a sorokat, vagy tekercselés előtt beimpregnálni a köppert a vezetéken, teljes hosszában. Annak idején "több" darabot ezzel az eljárással készítettem és azóta sincs vele gond. Persze ehhez kellő ablak méret szükséges. A legjobb, ha varnish szalaggal van elkészítve, mert az helytakarékosabb és a hőterhelhetősége is kiváló. Nem csak a hőt kell figyelembe venni a tekercs elkészítésénél, hanem az áram járta menetek rezgésének megakadályozását a kifogástalan szigetelés mellett. A köpper, beimpregnáltan garantáltan fixen állja a próbát.
(#) Mályi László válasza VIM hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Úgy látszik ezt még nem próbáltad, elég sok transzformátort készítettem vele. A tapasztalat nem csúszkál, természetesen átfedéssel történik a szigetelés. Ezt is érdemes beereszteni ha nem csévetestre tekerjük.
(#) VIM válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Nekem ehhez a megoldáshoz nincs bizodalmam. A -20, +70fok az rendben van, DE meddig tartja ezt a paramétert? ...mert ugye ki fog száradni és porlani fog egy idő múlva. A mechanikai szilárdsága is kétes. Persze engem már nem érint ez a kérdés, de így utólag sem fordulna meg a fejemben ezzel "szigetelni". Ettől még biztosan működni fognak azok a trafók amik így készültek. csak mint alternatívaként hoztam fel szóba a köppert.
(#) ferenczy válasza VIM hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Helló néztem a gyártó oldalán te is megtalálod certoplast 523 a típusa. Hőmérséklet tartomány -40 / 150 ° C,de ha rosszul azonosítottam akkor az 522 típusú 105 ° C szerintem tökéletes.Próbáld ki javaslom.
(#) ferenczy válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Nem csúszkál és kizárt dolog,hogy valaha is porlik vagy töredezik ezt olvasd el.http://www.certoplast.com/frameset_eng.htm
szerintem nem 1-2 évre tervezték.Van láng álló változatban is.
(#) bope válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Kedves László, lehet valami bővebbet megtudni erről az eljárásról? Ami a keményforrasztást illeti az műkődik a hegesztés helyett. "Málenkijt" módosítottam a technológián. Ide írom hátha valakit érdekel a dolog. A vezeték végeket úgy sodortam össze, hogy belülre tettem "magnak" egy 2mm vastag Srg. forrasztópálca darabot, 6-8mm hosszút. A szénrudak végét kicsit vályúsra mélyítettem, e két fél pofa közé került az előkészített vezetékvég. A "ponthegesztő szerszám" tulajdonképpen egy átalakított kovács tüzifogó a pofák felőli vége van kiképezve szigetelten a szénrudak rögzítésére és az áram hozzávezetésére. Ez a kütyü anno karosszéria munkákhoz készült. A trafó maszek egyedileg méretezett 400w-os, 220-as táplálású.
Tehát: borax az alsó pofára, vezetékvég rá, fogó összezár, lábkapcsolóval bekapcs, 3sec után kikapcs.
Kicsit fröcsköl és szikrázik és füstöl de műkszik.
(#) granpa válasza bope hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Bocs én: ötletes az eljárás, ha szépen összefogja Nem tudom melyik eljárásra gondolsz (visszanéztem, de nem jöttem rá), de ha az elhúzásra; akkor az lényeg; hogyha sarokra jönne a kötés, ferdén viszed tovább, mintha kihagynál egy-két sort, így nem lesz törés a kötésnél. Sajnos pótlást kell a helybe tenni több réteg esetén (fa, bakelit).
"kicsi, sárga, savanyú; de a miénk" Pelikán et.
(#) bope válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Ahogy "mpisti" írta a CO2 palack nem benzines kana. De kisérletezni megfelel egy használaton kívüli co2 oltó is. Ezeket már kivonták a forgalomból jórészt és 5 literesek voltak. Van rajta szelep is. a trombitát lekapod róla és "daráltatsz" egy csatlakozót a nyomásszabályzó és a palack szelep közé és használhatod. A hozzáértők a nagypalackról feltöltik. Hivatalosan nem tudod töltetni mert biztosan lejárt a nyomáspróbája. azt megcsináltatni meg macerás. Tűzoltó készülék javítóknál viszont van esélyed a megtöltetésre. Ha a kisérletek sikeresek, beruházhatsz egy legális co2 palackba. (20000 HUF)
(#) bope válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Arra amit egykori tanárod említett, ha jól értelmeztem a soraidat. A forrasztáshoz csak annyit: Valahogy több bóraxszot kell használnom mint amennyi a pofák között megmarad! Gondoltam föloldom hogy úgy méz sűrűségű legyen és ebbe mártom a véget+megszórom por alakúval is. Így talán bejut a szálak közé is valahogy. Mert ha csak port használok akkor van úgy hogy háromszor is rá kel nyomnom, mindig szórni a bóraxot rá. Két nyomásig nincs gond de háromnál már a rezet is pótolnom kell mert elfut a szálak között és kevés marad a végén.
(#) bope hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Bocsi "granpa" az eljárást "Mályi László" említette, keverek már
(#) VIM válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 14, 2012 / 1

Értem. Kérek engedélyt meghunyászkodni! A Certoplast 601-607 szalagok talán megbízhatónak mondhatók, de azok nem is úgy néznek ki ahogyan a "bitumenes ragszalag". Ámen.
(#) ferenczy válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Üdv.Én nem mondtam hogy bitumenes de ez már meg van és biztos Certoplast 523-as max 175 ° C.
(#) Mályi László válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Úgy látom a Certoplast elfogadva, A bitumenes szalaggal csak egy probléma van az hogy ki gyártja, hány ezer éves. A jó bitumenes szalag előnye még télen is lehet vele szigetelni. A béke időkben bitumen alapú volt a kábel toldás (malac,mackó) szigetelő, tér kitöltő anyaga.
(#) illesoszkar válasza Mályi László hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Üdv mindenkinek.deee ha a közönséges leukoplast-ot vagy egészség ügyi raktapasz is használhatsz és bonibit B-t benzinnel felhígítod de bitument is fel tudod higitani csak fél decit ,és ecsettel bekened használatkor nedvesség ellen és tökéletes.hali
(#) Mályi László válasza bope hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Igen én említettem, abban az esetben egymás mellet tehát lap szerűen futnak a szálak. A megcsapolás keresztbe futó lap szerű, a forrasztás 45 fokba történik. Előnye jobb térkitöltés a szál hossz még is egyforma, Valami jósági tényező miatt ez az eljárás, és Cin (ónos) forrasztással készül. Pedig de régen volt így emlékszem, igaz nem mindenki volt ébren a mese alatt. Vidékre túl jó tanár volt.
(#) AccessDenied válasza bope hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Kössz a tanácsot, épp kérdezni akartam, hogy co oltót be lehetne-e fogni, de mivel a co aktív gázos hegesztés, mintha úgy olvastam volna, hogy fontos a gáz minősége?
(#) ferenczy hozzászólása Ápr 16, 2012 /

SOS!!Üdv mindenkinek!Az lenne a kérdésem,hogy a vasmag alját szétszedtem a könnyebb tekercselés végett na most a vasmag nyitott és 13 V van ha bezárom a vasmagot akkor is annyi lesz vagy növekszik?
(#) AccessDenied válasza ferenczy hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Te most az E magra húzott tekercsere feszültséget kapcsoltál, úgy, hogy az I mag nem volt rátéve? Mert ha igen, akkor csoda, hogy nem égett le. Ha jól sejtem növekedni fog a feszültség, mert a légrés csökkenésével nő a gerjesztés a vasmagba.
(#) ferenczy válasza AccessDenied hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Kösz a választ valahogy így néz ki egy oldalon a primer és szekunder a kékkel jelölt van eltávolítva a primer a régi a szekundert tekerném csak nem tudom hogy zárt vasmagnál nem e lesz több a volt.

traf.jpg

Következő: »»   41 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem