Fórum témák
» Több friss téma |
A mérés tudásommal nincs semmi baj ... meg amúgy se ez volt a kérdés hogy kinek milyen tudása van hanem hogy miért nem szól ....
Na ezt kell kimérni.
Idézet: „Nem tudom ugy emlékszem vmi 16V kell az ic-nek nekem 20V-ot kap mert a kimenő teljesitmény igy megnagyobbodott egy kicsit” -Ez így értelmetlen kicsit számomra és nemlináris működést kapsz csak így.. +-15V-ig normális, +-18V-ot már csak bizonyos op/amp-ok tudnak +-20V-ot már egyik sem tolerálja.. A szabvány tl071-nek a +-15V a normális amit a zénerek stabilizálnak le. Mekkora a +- tápfeszed?
Már azt csinálom reggel óta keresem hogy mi a gond de még mindig nem sikerült rájönnöm!
Tranyókat a helyükön mérted ki?
Eddig nem volt gond vele...
Nem! kiforrasztottam...
Itt a híd és a párhuzamos fogalma kezdettől fogva keveredik. Az IC tápnövelésről írottak is elbizonytalanítottak egy kicsit. Kérlek készíts egy tűrhető fotót a készülékről, mert félő - csak elbeszélünk egymás mellett.
Fotót nem tudok róla csinálni de a híd már nem számít mert nem lesz hídba kötve hanem 1-1 panel lesz megint csak most azt kéne megtudakolni hogy miért nem szól ...
Ja és ugy van hogy a bement közé van egy trimmer poti a trimmer poti két szélsó lába van kötve a panelek bemenetére 1-1láb 1-1 panel.. és a kimenetre 1-1 0,3R 5W ellenállás van rakva ami össze van kötve és igy kapjuk meg a két ellenállás között a +kimenetet!
Online nem fog menni, nézesd meg valakivel. Esetleg másnak lesz ötlete. Üdv.:reloop
Szerk.: az általad említett rajzot csatoltam.
Megoldom valahogy
Hídban nem ellenütemben kell véletlen a két erőlködőnek erőlködnie ahoz, hogy szóljon is valami?
Ezt nem értem...
kicseréltem egy ellenállást hogy ne kapjon 20voltot az ic hanem csak 15öt és már müködik
Nagy mókamester vagy
Hídba kötés esetén ellen ütemben kell dolgoznia a két végfoknak, mert egyik végfok a sinus felső részét a másik pedig az alsó részét fogja erősíteni. Legalábbis ha jól gondolom.
miért?
Idézet: „Idézet: ?Nem tudom ugy emlékszem vmi 16V kell az ic-nek nekem 20V-ot kap mert a kimenő teljesitmény igy megnagyobbodott egy kicsit? -Ez így értelmetlen kicsit számomra és nemlináris működést kapsz csak így.. +-15V-ig normális, +-18V-ot már csak bizonyos op/amp-ok tudnak +-20V-ot már egyik sem tolerálja.. A szabvány tl071-nek a +-15V a normális amit a zénerek stabilizálnak le. Mekkora a +- tápfeszed?” Valóban az , de mintha már utaltam volna rá.. Bár lehet a tolerálás most stand-by funkcióként volt jelen..
+-50V a tápfesz de már müködik
Az ic-d tápfeszére lettem volna kíváncsi még mikor írtam. -Lényeg hogy már jó
Üdv mindenkinek
LEnne egy kérdésem ha dupla tranyósra akarom megcsinálni a quadot Mj15003 tranyókkal akkor kell valamit módosítani a kapcsoláson?
Minden MJ15003-nak kell egy emitterkövető ellenállásai 0.1ohm 3 de inkább 5 w. Valamint a közös kollektorukban majd, mivel gondolom nagyobb teljesítmény így áram is kell, akkor a 0.091 ohmot le kell csökkenteni. Elviekben 1,41-ed részére, ha 200w-ot akarsz.(és ehhez közeli szabvány értéket választani, vagy összerakni. Hogy pontosan gyök2-ed részre kell-e abban nem vagyok 100%-ban biztos, azt máshol itt a topikban láttam egy ábrán belinkelve hogy hogyan kell az értékét kiszámolni (persze ha nem az Urbán pityu féle ellenállásértékek vannak benne az áramvédő BC212-t bázisán, már ha neked még a BC van benne, én azt is másra cserélném), megkeresem a képet, belinkelem ha megvan.
MJL vagy MJe 21194-en nem gondolkodtál?
Heló, sikerült összeraknom megy, annyi a bajom hogy az egyik oldalt 40mA körüli a felvett áram a másik oldalt meg csak kb 30-35mA, a pozitív oldalon lévő tranzisztor felmelegszik közepesen és a negatív egyáltalán. Ez normális? Minden más funkció megy rajta, szkópon szép a jelalak átvitel, gerjedést nem láttam.
Szervusz , igen ez normális a pozitív oldalon levő T 7-es tranzisztor azért melegszik mert az A osztályban működik, ugyanúgy melegszik vele az R30, R31-es munka ellenállások is. Ez egy AB-osztályú erősítő.
De nem lehet Ab osztályos, 24 volt+- on 20 volt vpp-t ad le és mellette mind a két táp ágban ahogy írtam 40-30 mA-es a nyugalmi áram. Amúgy mit lehet ezzel csinálni hogy ne fűtsön fel?(Ha ab osztályos akkor b osztályba átlökni.)
Tudod, nagyon jó érzés az, mikor érted is azt amit csinálsz.
Van 8db Mj15003 tranyóm nem akarok mjl-eket venni ...
Akkor ezek szerint nem kell változtatni úgymond...
miért is?
Gelman!
Nagyon szépen megcsinálta,gratula!!! A dobozt hol vetted? Üdv:Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |