Fórum témák
» Több friss téma |
Valóban,*
Panel "hangszóróvédő tápfeszültsége : 15 V AC" "A modulon található LED-ek : READY : akkor világít, amikor a hangszóróvédő reléje meghúz, ilyenkor az erősítő üzemkész állapotba kerül. CLIP : akkor világít illetve villan fel, amikor az erősítő eléri a csúcsteljesítményt." Tehát Dc szint van a kimeneten, hibás végtranyó lesz.
Saját magam által vettem bele az alkatrészeket, 2sc5200-t nem ellenőriztem le egyedül hogy jó-e de szerintem az a hibás. 2sc az még az elözö panelböl lett kibányászva.
Pepe36 "színes" hozzászólásából nem derült ki, hogy működik-e az erősítő, vagy sem.
Nézegetem a védelem részt, de nem hasonlít a Giant különálló védelméhez, pedig annak a rajza fent van a védelem témában.
igen, a panelen Nállam is GPA 100-MF van feltüntetve.
Gránátalma hozzászólását is olvastam kettővel feljebb.. (köszönöm neki) Leirás szerint úgy müködik, és kattan amikot a tápot leválasztom... (relé visszaenged alapállapotba). Kapcsolási rajz, esetleg ha volna valakinek megköszönném, ugyan is az a fránya ellenállás annyira elfüstölt, hogy nem látni az értékét, (vonalkódokat).
sajnos még én sem tudom hogy müködik e, most szeretném majd beüzemelni. (elméletileg igen) egy éve még müködött.
Üdv mindenkinek!
Segitségre lenne szükségem! Megcsináltam 2db 100W-os QUAD panelt hídkapcsolásba össze raktam jóvolt minden kapcsolás stb. beállitottam a 2panel melegpontját is ahogy levan irva csak nem lehetett teljesen 0-ra állitani nem tudom hogy miért... Ettől eltekintve próbáltam müködött szépen és egyszer csak elkzedett recsegni utánna meg elhallgatott.. Mértem a végtranyókat meg a BD244eseket minden jó 1panelon átnéztem mindent minden alkatrész jó ... Ha valakinek vmi ötlete lenne megköszönném.. Csatolok egy képet is a hídkapcsolásról...
Üdv! Az ígért fotó jó lenne. Ez a "melegpont beállítás" mit takar?
Van az 5k-s trimmer potméter és a két panel +kimenetére kell kötni a hangszórót és addig kell tekergetni a potit amig teljesen elhalkul az erősítő.. csak hogy ezt nem lehetett beállitani hogy 0-án legyen
Ezek szerint nem híd, hanem párhuzamos kapcsolásban működnek a végfokok.
A beállítás során, márpedig el kell hallgatni hangszórónak. Lássuk az ígért képet
Azt hittem a paneleket és a potit fotóztad le. Akkor inkább kérdeznék.
A poti milyen állásban volt amikor a teszt-hangszóró a leghalkabban szólt? Középen, vagy valamelyik szélső állásban? A két panel teljesen egyforma gyártmány?
A poti közép állásban van ...Igen egyforma gyártmány a két panel
De most a hídkapcsolás nem is érdekes mert kipróbáltam annyira nem jött be ..most a lényeg h müködjön a panel mert dupla tranyósra akarom megcsinálni...
Ellenőrizd, a panelen a tápfeszültséget, eljut-e a lényegesebb alkatrészekhez, nincs-e fóliaszakadás. Utána mérj egyenfeszültséget a kimeneten.
Átnéztem sehol nincs fólia szakadás mindehova eljut a tápfesz. nincs egyenfesz a kimeneten
Bocsánat !
Lehet, hogy tök hülyeséget kérdezek és feltételezek, de a hangszóró(hangdoboz,esetleg benne hangváltó, egyéb) nem lehet rossz? Vagy mérve se jön belőle semmi? Külön külön mindegyik elnémult? Ez nagyon gyanús úgy, hogy közben semmi nem füstöl, stb.
Az erősítőd minden bizonnyal hibátlan. A bemenetén és a kimenetén levő eszközöket vizsgáld meg.
Én az Ic-re tippelek h elszált de nem tudom hogy Lehetne kimérni az ic-t vagy valamit csinálni vele.....
Bocsánat! De ennyire nem vagyok kezdő hogy ne venném észre ha elszált volna a hangszóró vagy hangváltó...
Nem tudok olyan félvezető hibát (bele értve az IC-t is) elképzelni ebben az erősítőben, amitől a kimenetre ne menne egyenfeszültség.
Szerk.: a pozitív tápoldali végtranzisztort leszámítva, de akkor a 47ohm füstöl.
De ha jók a végteranyók meg minden akkor csak az ic-lehet a baj... Nagyon nagyon nagyon halkan szól az erősítő de kb annyit mintha egy keverő Headphone kimenetre lenne kötve a hangszóró...
Az IC aktívan részt vesz a kimeneti egyenfeszültség beállításában. Ha foglaltba van ültetve átcserélheted, de javulást nem várok tőle.
Ha egyáltalán hang jön az erősítőből, a biztató jel. Most mindkét csatorna meghibásodott, vagy csak az egyik?
Úgy van csinálva hogy 4db panel van és 2-2 össze van hidalva és mind a 4 nem szól ugyan az a baj lehet mind a 4nek...
Egy ilyen erősítőben előbb hal meg minden, mint a műveleti erősítő. Nincs mitől meghalnia, ha minden más jó!
Azért ilyen csodák ritkán vannak.
Ennyien nem halnak meg egyszerre!
Vagy a jel nem jut a bemenetükre rendesen (ott volt bolygatva), vagy a kimenetük nem csatlakozik rendesen a hangszóróhoz (ott is volt bolygatva).
Nem tudom ugy emlékszem vmi 16V kell az ic-nek nekem 20V-ot kap mert a kimenő teljesitmény igy megnagyobbodott egy kicsit de eddig nem volt vele semmi gond amig csak 1-1 panel volt most hogy hidba kötöttem igy is szolt egy darabig de elkezdett recsegni kivágta a tápon a biztosítékot és azóta nem szól
Meg egy kis méréstechnikai tudás sem ártana.
1panelt kivettem és külön vezetéken forrasztóttam rá a hangszórót is meg a bemenő jelet is azzal tuti nincs baj
JAAAA. Akkor tessen megkeresni, hogy ki verte ki a biztit! Ha egy ilyen IC veri ki a biztit, az tuti, hogy előtte kalapot emel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |