Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   617 / 1274
(#) karaszbandi válasza szvictor hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Ha van a fet D-S közt egy c833 kerámia kondi, akkor azt már rég ki kellett volna dobni!
(#) szvictor válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Kicseréltem aztis!

Innentől kezdve nincs minek zárlatban lennie, hacsak a puffer kondi nem az! De ezen már rég túl kéne lenned! Csak egy ohm mérő kell hozzá.

Puffer is jó, ki is vettem ugyis ugyanaz.

Akkor ez csak ufó lehet! Vedd már a fáradtságot meg a műszert és keresd már meg azt a zárlatot! Tőlünk ne várj csodákat! Ráolvasással nem tudjuk megcsinálni.

Ohm mérővel a pufferon mekkora ellenállást mérsz a panelon?????

4-6 mega ohm között mérek, nincs fix érték

Akkor áruld már el, hogy mi a fene tudja kivégezni azt az ellenállást???? Nézd már át a rajzot normálisan. Hét szentség, hogy valamit elkötöttél.
(#) mozes78 hozzászólása Ápr 20, 2012 /

Üdv. LG- tévéröl lenne szó.Modell:21FS2BLX-2V.Gondol egyett ,és elhalkul a hang,majd vissza jön,(többször is),majd aztán elmegy "teljesen".Áramtalanitom kb:1-2 napig aztán bekapcs,és van hang ugy fél egy napig. Aztán megint halkul,majd megint vissza,aztán megint nincs.Tanács?
(#) gaben62 válasza mozes78 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Hangszóró impedancia méregetés helyett, nézd át a végfok Ic. lábait és környékét a forrasztásokat, elkokat /szükség esetén cseréld ki/
(#) misu74 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Üdv mindenkinek !
Lenne egy Delton CTV RF-2915 . Tévém szín problémás eleinte a képcső nyakán át forrasztottam pár alkatrést és akkor vissza jöttek a színek, most ez nem működik kerestem rajzot hozzá de sajna nem találtam. Érdekelne rajz vagy tipp, hogy mi lehet a gubanc.
Tisztelettel Misi
(#) kislacikahu hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Sziasztok!

Orion T2010MJ
Sasszé felirat: 19E3-27713

Televízióhoz kapcsolási rajzot keresek a tápban szakadt az R890 ellenállás , - mindenhol fele feszültség a kimeneten!
A rajz után közlöm a hiba okát, érdekes...

Hali: Laci
(#) hunpet hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Telefunken s4400 icc11 TV bekapcsoláskor a standbay villog folyamatosan semmi hangot nem ad ki a tv, ha valakinek volna ötlete mi lehet a baj kérem írjon.
(#) kadarist válasza kislacikahu hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Szia!
Válassz innen egy "pro" végű doksit.
(#) karaszbandi válasza hunpet hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Kéne benne egy zárlatot keresni.
(#) hunpet válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Esetleg pontosabban lehetne, hogy hol?

A képernyő és a hátlap közt.
(#) hunpet válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Köszi ezt a teljes körü leírást a zárlatról. A probléma megoldódott:
Gyerek zár miatt villogott. Mindenkinek sok sikert.

Na például.
Azért legközelebb kissé bővebb infóra van szükség a tanácsokhoz. Sok mindentől villoghat.
(#) zsa hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok. Segítségeteket kérném egy Tevion NR TV 5505 RF dvd-s TV javításában. A hibajelenség: Standby az van rajta , de ha bekapcsolom akkor mintha indulna a képcső (Sercen egyet ) aztán leáll marad a standby. A tápegység trafója standby állapotban is zúg (halkan), indítás után hangosabb mint ha terhelve lenne . A trafó környékén a diódák jók ,csak a trafó szekuder kimenetén lévő diódákatban nem vagyok biztos mivel mindkét irányban van mérhető érték rajtuk a sípolás után . A kimeneti kondikat beszerelt állapotban mértem kapacitás mérővel, de a műszer 3x nagyobb értéket mutatott mint amennyinek kellene lennie az elkonak .

Merre induljak neki ? Mi lehet a baja ?
Kapcsolási rajzott sajnos nem leltem róla ami jol jönne nagyon. Alaplapon KX5 3EN Beko van írva

Köszönöm előre is
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 / 1

Szia!
Az alkatrészeket kiforrasztva kell mérni. Nincs forrasztási hiba a lapon? A függőleges eltérítés tápvonala jó?
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Köszönöm a tanácsot . Kicsit gondba vagyok mivel lcd monitort már javítottam de tv-t még nem .
Enyhe a körkörös cin olvadás a sorkimenő lábain láthatóak, de azokat még nem mertem átforasztani az érintés védelem miatt . Sajna tv ügyben nem vagyok jártas hova is szabad nyúlni kikapcsolt állapotban .

A függőleges eltérítés tápvonalt sem vágom merre találom benne .

Kicsit bővebben ha kérhetném mit is keresek.
köszönöm
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 / 1

A repedt forrasztásokat mindenképpen forraszd át. Ha nincs a hálózatra kötve a készülék, akkor nem fog megrázni, viszont a hálózati oldal nagy pufferkondiját érdemes kisütni egy izzólámpával. Alul kattints a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.

Köszönöm a rajzott megyek forrasztgatni és méregetek még . Hát ha siker lesz .
Majd írok mire jutottam .
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Megvolt az átforrasztás ,de nem vezetett sikerre. A diódákat is kiszereltem a szekunder oldalon is azok jók. A kondik nem puposak ,de párat azért kiszedtem biztonságkép. Sajnos most már be sem akar indulni nem reagál a gombokra. Folyamatosan standby üzemmódban van .
Valami tip esetleg miért nem indul ?
A trafó szekunder oldalán csak 5v-ot leltem az egyik kimenetén a többin nincs érték.

A rajzon vannak a tápkapcsolásnál feszültségek jelölve ,ezek az értékek standby módban is mérhetőek kellene lenniük ?
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Sztendbájban is mérni kell feszültséget. A kivett kondikat ugye visszaépítetted!

igen minden a helyén nincs összefolyás. de eddig is csinált ilyet, az első indítás után (sercent) aztán már nem reagált az újabb indításra. Konektorból kikellet húzni aztán vissza és megint próbált indúlni.

Most viszont egyáltalán nem indúl
(#) dave500 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok! Pár hete fordultam hozzátok egy olyan problémával, hogy a TV-mben elromlott a PTC nevű alkatrész, ezt kicseréltem, meg is javult, de a mai nap észrevettem, hogy megint előjött. Igaz még alig látható, de zavaró. Ez mitől lehet, hogy megint kezd elromlani?
(#) HA5AWS válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Szia!
Nem tetted véletlenül valamilyen hangfal mellé a mi nem mágnesesen árnyékolt? Csodákra képes. Esetleg más erős mágneses tér nincs-e a közelben. Ha sikerült eltávolítani a közelből a mágneseket akkor a múltkor leírtak alapján le tudod mágnesezni.
Üdv: Gábor

Méregettem a tápot : Trafó Szekunderén 14.láb 22V , 13.láb 11,7V , 12.láb 5V 17.láb 120V

IC604 In 5V, Out 3,3V , ADJ 2,2V mérhető
IC 603 ,601, Azok rendben .

Mit nézek meg hogy bekapcsoljon standby állapotból ? mert jelenleg még mindig nem reagál semmire .

köszönöm
Következő: »»   617 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem