Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kémia óra vízbontás (durranógáz fejlesztése)
Lapozás: OK   66 / 87
(#) szsrobert válasza tápláló hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Es nagy valoszinuseggel kevesebb uzemenyagot is kert. Ekkor kell azt elerni, hogy a kis fuvokaval elerheto 75km/h 90km/h legyen a HHO segitsegevel, es amotorban ne lepjen fel detonacio, valamint ne karosodjon.
Bar ha a 4 litert tudna 75km/h-val, en elegedett lennek az autommal.
(#) tápláló válasza szsrobert hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Akkor én ezek szerint elégedett lehetek,mert már volt 3.8L/100km fogyasztásom is-nem kímélve a jobb lábamat.Most átlag 4l/100km körül eszik vegyes(városi-országúti)forgalomban.De lesz ez még jobb is,(csak ki kell várni).Másrészt nekem elég a 80km/h is,csak ne egyen többet 1-2 liternél-de ha lehet semmit.Csak addig kérjen benzint,amíg eléri az üzemi hőfokot.
(#) zoliaaa hozzászólása Márc 17, 2012 /
 
Sziasztok
Érdeklődnék kezdő laikusként hogy milyen szigetelést használtok a cellák között?
(#) szsrobert válasza tápláló hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
MZ125 is annyit ker.Ki kell probalni egy ventit a szivoagba.
(#) tápláló válasza zoliaaa hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Szevasz!
Kérdés,hogy milyen cella?Mert ugye van csöves,lemezes....Részemről a csöveshez "O"gyűrű anyagot vettem (szálban)ezt 4-5 mm-esre vágva teszem a csövek közé.Különböző vastagságúak kaphatók,tökéletes.
(#) tápláló válasza szsrobert hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
A "fiók"MZ 125-ös és 2 ütemű.A Mozdony meg 650-es és 4 ütemű.Ehez képest a 3.8/100 kevés,de én fukar vagyok és 1-2L/100-at szeretnék.A szívóágban már van egy venti-a hűtő ventillátor egyfajta mini turbóként(is) funkcionál.
(#) zoliaaa válasza tápláló hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
(#) tápláló válasza zoliaaa hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Szia!
A szilikon gumi tökéletes lesz-megfelelő vastagságban.
(#) zoliaaa válasza tápláló hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Hali
Köszi szépen
(#) tápláló hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Szevasztok!
Ismét olyannal találkoztam,hogy hanyat lökött.Már csapágyasra járattam az agyamat(azt ami még van belőle)de nem jutottam semmire.Tippem ugyan van,de ez csak tipp és azért nem írom le,mert senkit sem akarok tévútra vezetni.Kérek MINDENKIT,hogy írjon véleményt,elméletet a dologról.Csak annyi hozzáfűzést,hogy a pulzálás az áram rákapcsolás után szinte azonnal jelentkezik,és aztán magától megszűnik.Köszi a segítséget!
(#) tápláló hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Bocsika,de az előbbi próba nem sikerült-a videó mérete 0.04-al túllépte a 2MB-ot.Másikat kellett csinálnom.Ja,és csak két cellánál csinálja a jelenséget a 25-közül.
(#) attikanagy válasza tápláló hozzászólására (») Márc 20, 2012 /
 
Üdv.
Ez a jelenség a Joecellnél kifejezetten keresett. Bővebben: LinkÚgy mondják él a cella.Én inkább így mondom:a víznek megnő a felületi feszültsége,ezért ,hogy úgy mondjam átbukik a másik cellába (vagy inkább elektródához) vagy is kiegyenlítődik a víztér.Aztán kezdődik előlről.Ez pedig egy lüktetést okoz.Ez a jelenség csak "töltött" víznél illetve cellánál tapasztalható.
(#) tápláló hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Szevasztok!
Nagy nehezen elkészült a bontóm átalakítása.Sikerült egy majdnem tökéletes tápot beszerezni.Ezzel egész másként zenél.Az a fő baj,hogy ez sem tartja stabilan a 13.8V-ot 15A-nál már csak 12.04V.Mondjuk ez is elég lenne,de az INGADOZÁS a bibi.Néhány érdekes adat a bontóról:5 csőpár sorba kapcsolva,5 ilyen egység párhuzamosan.
MMW értékek PWM-el megkínálva:6.97,8.46,8.571,9.196 a beállított paraméterek függvényében.A gázhozam 0.6-0.7 L/p.
Direktben hajtva a tápról(sima egyenáram):MMW 6.04 1.2 L/p gázhozamnál 11.48 V és 17.3 A betápnál.
Ami nagyon szembetűnik a méréseknél az azonban ez!:
(nem annyira az értékek,hanem inkább a tendencia a lényeg!)
5 párhuzamos egységnél MMW 8.571
4 " " " 7.789
3 " " " 7.774
2 " " " 7.7
1 " " " 7.65
Szembetűnik,hogy minél több egységet kapcsolok párhuzamosan,annál feljebb megy az MMW.Egyenlőre ennyi,folytatom tovább a vallatást.
(#) patkolttojas válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /
 
Szia Zoli!

"Az a fő baj,hogy ez sem tartja stabilan a 13.8V-ot 15A-nál már csak 12.04V."

A 13,8V, 15A mellett kizárólag akkor valósul meg, ha az összes rákapcsolt cellád eredő belső ellenállása = 0,92 Ohm !!!

A feszültséget akarod fixen tartani, vagy az áramot? A kettőt együtt csak akkor lehet, ha a cellák belső ellenállása pont egy meghatározott értéken van, különben nem lehetséges. Vagy az egyik, vagy a másik!

R=U/I
I=U/R
U=I*R

Egyenlőre ezen nem tudunk változtatni. Ha a cellák belső ellenállása folyamatosan változik, azt megteheted, hogy a PWM áramát veszed állandóra, akkor a cellákon mérhető feszültséget a belső ellenállás határozza meg, vagy a tápegység feszültségét tartod fix értéken, akkor meg az áram lesz akkora, amit szintén a cellák belső ellenállása fog meghatározni.

Ha azt akarod, hogy egy általad meghatározott áram és feszültség érték legyen állandó, akkor neked kell arról gondoskodni, hogy a cellák belső ellenállása mindig azon az értéken maradjanak, vagyis állandóan változtatni kell az elektrolit összetételét és hőfokát, hogy minden körülmények között azt a belső ellenállást mutassák, melyre neked szükséged van ahhoz, hogy sem az áram, sem pedig a feszültség ne változzon.
(#) szsrobert válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Akkor használj nagyobb kapacitást, több párhuzamosan kapcsolt bontót, és kipróbálhatnád nagyobb méretű csövekkel is. Kíváncsi vagyok az eredményre.
(#) tápláló válasza patkolttojas hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szia!
Értem a feladat lényegét.A fesz. ingadozás kellemetlen jelenség,de nem annyira,hogy komolyabb problémát okozna.(már az ilyen "kis"mértékű ingadozás)Ugyanis,ha a leg optimálisabb értékeket ki totojáztam,az éppen aktuális fesz.re alkalmazom a sorba kapcsolt cellák számát(osztom a feszt.)A cellák belső ellenállása minimálisan változik ugyan,de nagyon lassan.Mert a hőfok beáll állandó értékre,az elektrolit töménysége minimális értékben változik a termelt gáz függvényében(bedúsulás)Tegnap betettem a Mozdonyba a bontót.Két napot vallattam asztalon két különböző táppal.
Az egyikkel a legjobb értékek:MMW 8.789 ,0.857L/p gáznál.Itt biztosak és pontosak az értékek-a mérőműszer pontosságának megfelelően.
A másik vezérlőnél már van egy kis bibi az értékeléssel.
Ebben kellene segítség a pontos MMW számításhoz.Ezzel a következőket mutatja:fesz. 11.07 V-9.68 V között változik szabályosan pulzálva.Az áram szintén szabályosan pulzál 16.27 A és 5.33 A között.A felső és az alsó értékeket ugyanannyi ideig mutatja a műszer.Ezért átlagot vettem,ez alapján az MMW 10.686.(az alacsonyabb értékekkel és a magasabb értékekkel számolt MMW-k "eredője")
Ha a fesz. és áramok átlagával számolok,akkor MMW 7.544
A gáz hozam mindkét esetben 0.857L/p.Volt olyan is,hogy 1.2L/p gázhozamnál MMW 15.141 jött ki!( a másik módszerrel számolva 10.88)És nem mérési hiba volt-többször is megismételtem a mérést-csak az a baj,hogy még jobbat akartam és elállítgattam mindent.ugyanarra az értékekre meg nem bírom visszaállítani.A potméterhez alig érek hozzá,máris métereket ugrik minden.Valahogyan megkell oldani,hogy finomabban lehessen állítani a potikat.
Szóval tegnap beraktam a Mozdonyba.Van még benne párásító is,meg 150 pF -os miniplazma gyertyánként.Az eredmény mellbevágóan pozitív.Negyedikben 50-el megyek,alig gázon és ha durván belépem a gázt,tisztán érezhető,hogy meglódul.Harmadikban 80-at megy!Papír zsepit tettem a kipuf.cső végére és patyolat tiszta maradt!Fogyasztást még nem tudok,üres tankba tettem 5 lityit.Remélem elmegy vele 200 km-t.(jó is volna!)
(#) tápláló válasza szsrobert hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
OK!Örömmel kipróbálom,csak adj csöveket.Mert a sok próbálgatástól már kilátszik a seggem a gatyámból!
(#) kissrobchy válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szia,

Örülök sikerednek.
Melyik bontó típust tudtad eme "dalra" fakasztani?
Csöves kialakítást használsz? Jól veszem ki a szavaidból?
A fórumon lévő több fajta áramkörből melyik típussal jutottál ide?
Az én bontómnál még küzdök kissé, mert az elektronikám nagyon jól "lövi" a lemezeket, de kimegy minden folyadék a lemezeim közül hab formájában és a bontó felület 1/4-ére csökken.
Üdv,
Robi.
(#) kissrobchy válasza kissrobchy hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
...közben feljebb olvastam, hogy leírtad a csöves típust építetted... köszi.
(#) cimopata válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Feszültséget és az áramot mivel szoktad mérni?
(#) tápláló válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Profi multiméterrel.
(#) superpotyi válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Multiméter nem mutet soha reális értéket amperben .
(#) tápláló válasza kissrobchy hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Szevasz!
Az áramkör tipusát nem tudom.Két 555-ös van benne,külön-külön is mennek,meg úgy is,hogy az egyik jele a másik bemenetre megy.A végén meg IRF 045P van téve,-ezt magyobb áramoknál már hűtőbordára kell tenni.Ha kell,valahol előkerítem a rajzot.Az előző PC-vel az is elhunyt.
A habosodái problémánál az elektrolit töménysége lehet a gyanúsított-próbáld hígabbal.
De ez nem tuti,csak ötlet.Én a formálás egyik szakaszában NaOH-t használok 20% töménységben és ez komoly habzást csinál.A bontásnál-normál üzemben-pedig 5-7%-os KOH-t és ez alig-alig habzik.Viszont itt is előfordul olyan cella,amiben erősebb a habzás,pedig minden paraméter azonos az összes cellán.Szóval vannak még titkai a kis mocsoknak!
(#) tápláló válasza kissrobchy hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Megletem a rajzot,ő az.(remélem sikerül feltenni)
(#) tápláló válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Ez lenne a szentem.Annyi hibája van,hogy a potikkal nem elég finoman lehet állítani az értékeket.Én meg csak ugatom az elektronikát ahoz,hogy kiküszöböljem....
(#) cimopata válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Az mit tesz hogy profi?
True RMS-t mér?
A multik általában átlagot mérnek.
Impulzus szélesség modulációnál tejesen más értéket az az RMS és az átlag.
MMW számításnál pedig szerintem mindenhova az RMS érték kellene.
(#) tápláló válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
"Azt értem,hogy benzinnel megy,de mi hajtja?!"
Csak azt tudom,ami rá van írva:MAXWELL MX-25 201.Ha neked van olyan műszered(vagy valaki másnak)ami RMS értéket mér (és nem lakunk egymástól 120 km-nél meszebb Eger központ)szívesen venném,ha megejtenénk egy mérést.Azt hiszem mindenkinek sokat segítene,ha megbízható,valós értékeket tehetnénk közzé.
(#) cimopata válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Hát sajnos nekem sincs ilyen műszerem, de kilehet próbálni a mérést, csatoltam egy példát miként lehet számolni.

Pl oszcilloszkóppal ha mér az ember akkor ott látja mennyi feszültség jut a cellára illetve egy söntön látja hogy mennyi az áram.

Sikerült ejtenem néhány helyesírási hibát, de sebaj.
(#) cimopata válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
A multiméteredet próbáld ki pl a PWM generátorodon beállítasz 50% kitöltést és megnézed mennyit mutat.

Teljesítményt még lehetne mérni pl egyenáramú teljesítménymérővel.
(#) tápláló válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Köszi' a tippeket! A probléma ugyan nem oldódott meg,de legalább utat mutatsz,hogy merre induljak el.Már ez is segítség!
Következő: »»   66 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem