Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ne próbálkozz ilyenekkel, nem fog működni. Ami működne, az egy sokkal bonyolultabb, drágább bővítő kártya. Nem érdemes velük foglalkozni.
Sziasztok.Pedig nekem működik PCI-sLTP kártyával,miután az alaplapi LTP-n elhalálozott kisérleteim által jó pár kimenet.
Eddig midnenhol azt olvastam, hogy nem jó, stb. CNC-vel kapcsoaltosan saját tapasztalatom nincs, lézeres programokkal nem tud kommunikálni kiegészítő kártyával, csak az alaplapival.
Működik, csak egyelőre szaggat néha. De még nem raktam újra a gépet, tele van sok szeméttel, viszont 2,7GHz, kétmagos, ezen nem kellene szaggatnia. Rackban van a winchester, így majd egy nem használt winchesterre feltelepítem csak a Windowst és a Mach3-t.
Elméletileg (szerintem) mindegy, hogy a párhuzamos portot az alaplapra integrálták rá, vagy külön kártya, amennyiben az alaplapi LPT vezérlő is PCI-s szokott lenni. Na ebben nem vagyok biztos, hogy az is PCI.
Annak az szokott lenni az oka, hogy a cím eltérő. 378h szokott lenni a alaplapi, a PCI kártyáké meg más, az enyém CE00h. Nekem eddig minden ment ezzel a kártyával, remélem, nem lesz gond a CNC-vel sem.
Nincs gond velük. Eddig mind bevált.
Ez csak nagyon puha fóliához jó, vagy írásvetítő fóliát is lehet vele vágni: (0,15mm kellene csak)
Ilyen rugós hegyű "permanent ink" tollat nem tudtok olcsóbban?
http://www.youtube.com/watch?v=xFdN20pkl80 Ebayen árulja, de nem olcsó.
Szia!
Én nem tudok, de kis ügyességgel te is készíthetsz ilyet.
Csőtoll-nak hívják és szinte minden nagyobb írószer boltban kapható. A jobbak újratölthetőek, így csak egyszer kell megvenni.
Ssziasztok!
Van 3db Sanyo Denki 103-770-01411 léptető motorom, de fogalmam sincs a vezeték kiosztásáról. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. Sziasztok.
Remélem ez segít.
Köszi!
Ezt megtaláltam én is, de az én motrom 6 madzagos
Akkor marad a méricskélés. Nem bonyolult, csak egy ell. mérő kell.
Ha 4 vezetékes akkor elég a blankoló .
Tényleg, hogy ez nem jutott eszembe...
Ha kettőt levág akkor négy marad és csak blankolni kell...
Generátor üzemmódja is van, ha meg összezárod akkor megvan a 4 vezetékes motornak a tekercs kivezetése. Minden másra ott a multiméter és az adatlap.
Én előrelátó voltam és élből 4 vezetékeseket vettem.
Én azért a 6 vezetékest tatom jobbnak.
Kinek a pap...
Én könnyebben találtam ilyet és ami nem hátrány olcsón is.
Milyen szerencse, hogy a "hatmadzagos"-t szemrebbenés nélkül használhatod a közönséges négy kivezetésesek helyett, csak elveszíted az előnyeit. Egyszerűen nem kell bekötni a középleágazásokat.
És oda a párhuzamos bipol dupla árama...és talán a plusz nyomaték is.
Nem fog a macska egyszerre künn s benn egeret.....
igaz. Viszont az unipolár mellett szól a (egyesek szerint) nagyobb max fordulat, ezáltal a sebesség. Én ugyan nem próbáltam, de az okosak ezt állítják...
Ipari elektronikában semmi sem számít, csak az igények. A lehetőségekkel együtt emelkedik az ár, és a vezérlés is bonyolultabbá válik, nincs jobb vagy rosszabb stepper, adott célra kiválasztva dől el minden. Hobbigépnél például a mellékidő csökkentés érdekében nem érdemes irdatlan sebességet csinálni.
Sziasztok!
Kéne csinálnom egy rotary encodert ami megbízhatóan működik ehhez. http://320volt.com/pic16f628-74hc595-sayici-ccs-c/ Ha valaki tudna egy működő rajzot feltenni azt megköszönném. A lépettő motoros verziót már próbáltam nem valami jól működik, sokszor kihagyja az impulzusokat nem megbízható pláne lassú fordulaton. Nekem meg pont lassú fordulatra kéne. valami optikai megoldást kipróbálnék . Van nyomtatóból egy 1200 osztású encoder tárcsám ehhez jó lenne egy optikai megoldás rajz. köszönöm. Megvan az optója is de nem találtam róla semmi infót, majd rakok fel képeket róla.
El kell keserítselek, ezzel igen nehézkes lesz 1200 lépést megcsinálni, csak az eredeti áramkörből lehet kiindulni. Ez ugyanis csak aláosztással képes megcsinálni, az optókon keletkezett szinuszjelből. A 71 foggal pedig nehézkes bármiféle emberi osztásarányt beállítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |