Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   126 / 376
(#) Szebence válasza NickE hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Szia!

Ne próbálkozz ilyenekkel, nem fog működni. Ami működne, az egy sokkal bonyolultabb, drágább bővítő kártya. Nem érdemes velük foglalkozni.
(#) dara válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2012 / 1

Sziasztok.Pedig nekem működik PCI-sLTP kártyával,miután az alaplapi LTP-n elhalálozott kisérleteim által jó pár kimenet.
(#) Szebence válasza dara hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Eddig midnenhol azt olvastam, hogy nem jó, stb. CNC-vel kapcsoaltosan saját tapasztalatom nincs, lézeres programokkal nem tud kommunikálni kiegészítő kártyával, csak az alaplapival.
(#) NickE válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Működik, csak egyelőre szaggat néha. De még nem raktam újra a gépet, tele van sok szeméttel, viszont 2,7GHz, kétmagos, ezen nem kellene szaggatnia. Rackban van a winchester, így majd egy nem használt winchesterre feltelepítem csak a Windowst és a Mach3-t.

Elméletileg (szerintem) mindegy, hogy a párhuzamos portot az alaplapra integrálták rá, vagy külön kártya, amennyiben az alaplapi LPT vezérlő is PCI-s szokott lenni. Na ebben nem vagyok biztos, hogy az is PCI.
(#) NickE válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Annak az szokott lenni az oka, hogy a cím eltérő. 378h szokott lenni a alaplapi, a PCI kártyáké meg más, az enyém CE00h. Nekem eddig minden ment ezzel a kártyával, remélem, nem lesz gond a CNC-vel sem.
(#) Sir-Nyeteg válasza NickE hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Nincs gond velük. Eddig mind bevált.
(#) NickE hozzászólása Ápr 24, 2012 /

(#) Kastler válasza NickE hozzászólására (») Ápr 24, 2012 /

Ez nem lézer ez egy vágó szerszám
(#) NickE válasza Kastler hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Ez csak nagyon puha fóliához jó, vagy írásvetítő fóliát is lehet vele vágni: (0,15mm kellene csak)
(#) NickE hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Ilyen rugós hegyű "permanent ink" tollat nem tudtok olcsóbban?

http://www.youtube.com/watch?v=xFdN20pkl80

Ebayen árulja, de nem olcsó.
(#) Szebence válasza NickE hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szia!

Én nem tudok, de kis ügyességgel te is készíthetsz ilyet.
(#) tiggersoft válasza NickE hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Csőtoll-nak hívják és szinte minden nagyobb írószer boltban kapható. A jobbak újratölthetőek, így csak egyszer kell megvenni.
(#) sunraw hozzászólása Ápr 27, 2012 /

Ssziasztok!
Van 3db Sanyo Denki 103-770-01411 léptető motorom, de fogalmam sincs a vezeték kiosztásáról. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
Sziasztok.
(#) tiggersoft válasza sunraw hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Remélem ez segít.
(#) sunraw válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Köszi!

Ezt megtaláltam én is, de az én motrom 6 madzagos
(#) tiggersoft válasza sunraw hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Akkor marad a méricskélés. Nem bonyolult, csak egy ell. mérő kell.
(#) SALáta válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Ha 4 vezetékes akkor elég a blankoló .
(#) tiggersoft válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Tényleg, hogy ez nem jutott eszembe...
Ha kettőt levág akkor négy marad és csak blankolni kell...
(#) SALáta válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Generátor üzemmódja is van, ha meg összezárod akkor megvan a 4 vezetékes motornak a tekercs kivezetése. Minden másra ott a multiméter és az adatlap.
(#) tiggersoft válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Én előrelátó voltam és élből 4 vezetékeseket vettem.
(#) dara válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Én azért a 6 vezetékest tatom jobbnak.
(#) tiggersoft válasza dara hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Kinek a pap...
Én könnyebben találtam ilyet és ami nem hátrány olcsón is.
(#) Stewe válasza sunraw hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Milyen szerencse, hogy a "hatmadzagos"-t szemrebbenés nélkül használhatod a közönséges négy kivezetésesek helyett, csak elveszíted az előnyeit. Egyszerűen nem kell bekötni a középleágazásokat.
(#) tiggersoft válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

És oda a párhuzamos bipol dupla árama...és talán a plusz nyomaték is.
(#) Stewe válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Nem fog a macska egyszerre künn s benn egeret.....
(#) tiggersoft válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

igaz. Viszont az unipolár mellett szól a (egyesek szerint) nagyobb max fordulat, ezáltal a sebesség. Én ugyan nem próbáltam, de az okosak ezt állítják...
(#) Stewe válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

Ipari elektronikában semmi sem számít, csak az igények. A lehetőségekkel együtt emelkedik az ár, és a vezérlés is bonyolultabbá válik, nincs jobb vagy rosszabb stepper, adott célra kiválasztva dől el minden. Hobbigépnél például a mellékidő csökkentés érdekében nem érdemes irdatlan sebességet csinálni.
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 28, 2012 / 1

Sziasztok!
Kéne csinálnom egy rotary encodert ami megbízhatóan működik ehhez. http://320volt.com/pic16f628-74hc595-sayici-ccs-c/ Ha valaki tudna egy működő rajzot feltenni azt megköszönném. A lépettő motoros verziót már próbáltam nem valami jól működik, sokszor kihagyja az impulzusokat nem megbízható pláne lassú fordulaton. Nekem meg pont lassú fordulatra kéne. valami optikai megoldást kipróbálnék . Van nyomtatóból egy 1200 osztású encoder tárcsám ehhez jó lenne egy optikai megoldás rajz. köszönöm. Megvan az optója is de nem találtam róla semmi infót, majd rakok fel képeket róla.
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 28, 2012 /

A képek!
(#) Stewe válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /

El kell keserítselek, ezzel igen nehézkes lesz 1200 lépést megcsinálni, csak az eredeti áramkörből lehet kiindulni. Ez ugyanis csak aláosztással képes megcsinálni, az optókon keletkezett szinuszjelből. A 71 foggal pedig nehézkes bármiféle emberi osztásarányt beállítani.
Következő: »»   126 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem