Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   47 / 2520
(#) retoocs hozzászólása Szept 10, 2007 /

lehet hogy most ökörséget kérdeyek de kezdőként elnézhető:egy tda1562 csak 18 v al kell táplálni és mégis ad nekünk 45wattot. :no:
(#) Zoli19911223 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

gratulálok nagyon jó a szakrajz
(#) Parázs Gábor válasza retoocs hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

+18V ból sose lesz 45W még 4 ohmon se.
(#) estea hozzászólása Szept 10, 2007 /

egy 2x300 W os erositohez mekkora trafo kellene szerintetek?meg mi lehet ennek az ara?
(#) sound.man válasza estea hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Szerintem olyan 900w-os trafó elég Először nézz körül a vaterán mert lehet találsz ott olcsóbban is mint a boltban
(#) Gery válasza estea hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Bővebben: Link
tekercselőnél, esetleg barátnál olcsobban jutsz hozáá, de nemsokkal. :no: Sajnos az erölködőknek ez a legdrágább része és sk múlik rajta
(#) retoocs válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

az adatlapon azt irja hogy max 18 .lehet nem jol láttam és kaptam egy kapcs. rajzott tda1562 vel 50 wattos végfok ey hogy lehet?

Szerintem a legvége +-45V de nem biztos.A rajzon mit irnak menyi a fesz?Itt az adatlap bár ez TDA1562Q nem tom a Q mit jelent tedd fel a rajzot.

TDA1562.pdf

(#) retoocs válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

itt van hozzáértő gondolom tübbet lát :yes:

sch.gif

és még egy kérdés, van két trafom nem tudom eddig hol szolgáltak baráttol kaptam. hogyan lehetne ebből valami olyat varázsolni hogy betáplájon egy erőlködőt?bocs ha rosz helyre irok!

DSC00086.JPG

(#) Tarzan válasza estea hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Hello!

Én inkább itt vennék, nekem olcsóbbnak tűnik...
Bővebben: Link
(#) Norberto válasza retoocs hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Nekem úgy tűnik, hogy komolyabb erősítőkhöz kicsi az a 2 trafó...

De lehet, hogy a kép "csal"...

Méreteket megadhattál volna, vagy lefényképezhetted volna őket vonalzó mellett is akár

A trafok igy ránézésre és, hogy nincs viszonyitási tárgy (cd, vonalzo a tarfo mellé) elég kicsinek tünik erősítőhőz nem hiszem hogy hasznát veszed.

Nekem gyanus az a rajz.Szerintem inkább probálkoz TDA2030-al vagy ha nagyobb teljesítmény kell akkor TDA7294-el de ha nem vagy jártas akkor a TDA2030-al kezdj.Ezek az ick ismertebbek mint az általad választotak.
(#) retoocs válasza Norberto hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

sajna csak teloval tudok fotozni de azért felismerhető.

DSC00088.JPG

(#) szabi83 válasza retoocs hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

ezek olyan, 10-15VA-sek MAX...

Hát erősítőhőz szerintem felejtősek ezek a trafok de kisérletezni jok lesznek, talán.Persze tudni kéne, hány volt jön ki belöle.

ez a baj hálozatra kütve mindenhol füstöl

átalakitani nem lehet?elég nagynak látszanak volt már erősitőm kissebb trafoval

Felejsd ell főleg ha fűstölt, lehet nem is hálozati trafo volt.Átekerni ekkorát nem éri meg főleg nincs is gyakorlatod.

megértettem mindent köszönök!
(#) tatabike válasza unicorn hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Szia unicorn,

itt egy kivonat az én LM1036N-es kapcsolásomból, ami alapján megépítettem:

SKR kondenzátorok (elektrolit, a hagyományos, polarizált henger alakú kondik):

4,7 µF/16V 4db.
47 µF/10V 1db.
10 µF/10V 2db.

SKK kondenzátorok (kerámia):

100 nF 4db.
220 nF 4db.

MKT kondenzátorok (fólia):

470 nF 2db.
10nF 2db.
390nF 2db.

Én ezeket építettem be, és tökéletesen működik. Csak azért említem meg ezt, mert az LM1036N-es topicban, valaki meg csupa elektrolit kondival csinálta meg, és nem jól működött.... Nem tudom, hogy csupa fóliával mit csinál, de nekem ez fura, hiszen az IC adatlapján lévő alapkapcsolásban is háromféle kondi szerepel, nem csak fólia...

TaTa
(#) djhans hozzászólása Szept 10, 2007 /

Hello. Van valakinek jól bevált kapcs. rajza 100W-os erősítőről 4ohm-ra? Természetesen tranzisztoros.
Köszönöm.
(#) Parázs Gábor válasza djhans hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Én tudok egyett ami biztos bevált, QUAD 405.
(#) Gery válasza djhans hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Én egy mégjobbat: st151!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :yes:
(#) unicorn válasza tatabike hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

1. Mi különbözteti meg a kapcsolási rajzon a fólia és kerámia kondikat?
2. Kipróbáltam a hagszínszabályzót: csodálatosan működik. Teljesen el vagyok tőle ájulva. Biztos voltam benne, hogy elsőre nem fog működni és mégis!!!!
(#) djloui válasza djhans hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

Ezek vannak valamelyik csak jó lesz. A darlingtonosnak nagyon jó hangja van abból már többet is csináltam megrendelésre.A másikat nem csináltam még meg de jónak tűnik.
(#) Dzsoni válasza djhans hozzászólására (») Szept 10, 2007 /

100W / 4 Ohm, nyákkal, leírással...
Csak ajánlani tudom én is!

ST151
(#) tatabike válasza unicorn hozzászólására (») Szept 11, 2007 /

Szia unicorn,

ha működik, akkor jó... Amúgy az a rajz nem annyira jó, ami itt van a gyűjteményben, mert azon csak a polarizált kondenzátorokat lehet megkülönböztetni, a + jelölés miatt. Én utánanéztem valami lengyel oldalon, ahol le volt írva az alkatrészlista is, és ott az előző hsz-ben leírt 3-féle kondi volt megadva. Amúgy ha nagyon kicsi a kondi értéke, és nincs megadva a rajzon + láb, akkor az fólia-, vagy kerámia...

TaTa
(#) unicorn hozzászólása Szept 11, 2007 /

Tegnap sikerült végre összeszerelnem az erősítőmet. Szerintetek létezik olyan, hogy valami pöccre működik? Mert ez olyan volt.
Először rákötöttem a 230-at a hangszínszabályzó tápjára. Megmértem a stabilizált tápot: 12V, tökéletes.
Másodszorra kipróbáltam a hangszínszabályzót: tökéletes.
Harmadjára kimértem az erősítő egység stabilizált tápját: kb. 2 tizeddel tér el az általam számított értéktől. Ezzel is nagyon elégedett voltam.
Ezek után vettem a bátorságot, és ráforrasztottam az erősítő IC-t, rákötöttem egy hangfalra, és láss csodát: működik, méghozzá nagyon is jól. este 11-kor nem csavartam fel úgy igazán a hangerőt, de hát érezni lehetett, hogy jó ez.

Node észrevettem két problémát:
1.: amikor kihúzom a konnektorból, akkor a hanfal ad egy zavaró hangot, megdörren, vagymi. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni? Elég lenne, ha egy kapcsolót tennék a tápkábelre?
2.: ha nincs bedugva semmi a hangszínszabályzó inputjába, akkor zúg a hangfal. Ahogy bedugok egy lejátszót, azonnal abba is marad (még ha nem is szól benne zene). Ezzel mit lehet kezdeni?
Következő: »»   47 / 2520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem