Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Kezdőként kérem segítségetek, a következő témában. Szeretnék készíteni egy vöröses világító ledes órát, mely alapvető funkciókra képes (óra/perc/msperc + ébrestés), de nem találok sehol sem leírást és kapcsolási rajzot. Amire gondoltam, az kb. így néz ki: http://sourcing.tdctrade.com/hkei/productlibrary/fullImages/4746-00130.jpg Ha esetleg valaki tudna nekem segíteni, hogy hol tudok ilyen vagy hasonló órához kapcsolási rajzot + alkatrészlistát küldeni, azért hálás lennék. Köszönöm, SheepiBoy
ha elég az óra-perc, akkor keresdd meg a kapcsolások között a "TIMER" --t
A címet módosítottam. A "d."-ről nem biztos, hogy mindenkinek leesik, mit is takar.
Szerk.: Az üzenet természetesen a témanyitónak, SheepBoy-nak szól!
Csatolok egyet. Valóban nem volt könnyű találni. Valahol van még egy kapcsolás, de szerintem jó lesz ez is.
Érdemes lenne átírni a progiját 16f627a-ra. Szerintem ez nem ébresztős sajna. Talán egyszer átírom, de az még kb.2 hónap. Úgyanis ígértem valakinek egy ilyen órát. Hozott nekem 3 Sanyo kijelzőt, aztán cserébe ígértem neki egy kész órát.
Piacon sztem kb 1000Ft-ért kapsz ilyen órát. Ami itt van most mellettem az is tudja ezt, a másodpercek mutatását kivéve. Sőt még rádió is van benne
![]() Ha építesz, akkor csak a kijelzővel, dobozzal plussz trafóval számolva már többet költöttél. Persze ha az építés öröme miatt akarod a dolgot akkor nem szóltam.
Én is nagy hévvel építettem egy órát, aztán séltáltam egyet a rádiós ébresztős órák polcainál az egyik nagybevásárlóközpontban és majdnem gutaütést kaptam
![]() ![]() ![]()
szia! Azokban a digitális órákban ami számkijelzős pl:ami neked van abba a trafó mennyi áramot ad le? meglehetne csinállni tápegységnek?pl 12v leadádához?
Hát...
![]() Ez aztán nem ide tartozik! Egyébként fogalmam sincs, nem fogom szétkapni és beleméricskélni. A Párom se örülne neki ha szétszedném az óráját... ![]()
Én szétszedtem egy ilyen órát. Annyi is volt neki. Úgy volt összerakva hogy ne lehessen javítani. Nagynehezen sikerült lepattintanom a hátulját pechemre. A trafó primer bekötő vezetéke oda volt ragasztva az óra dobozának hátuljához. Tőben kiszakadt. A trafó lemezelt, de olyan pici ,hogy ilyen kicsit még nemláttam. Ezek után még azt sem tudtam kimérni , hogy a trafó milyen feszültségeket adott le. AKAIWA márkanevű.
Ez valami "Eurotec DIGI alarm clock radio".
1000Ft volt még 1995-ben a Lengyel piacon. Ennyit tudok róla. Egyébként 10 évig müködött, csak az egyik gomb vacakolt. Gondoltam kitisztítom.
én most szétszedtem eggyet a régi pattintós nyomógombok voltak bene gondoltam tuningoljuk jobb nyomogombokkal...nah ez nemjött össze szal vezérlésnek annyi utánna a kijelzőt kivettem mert nemfért el a forrasztó mostpedig rakhatom össsze az egészet de hogy?!?
![]() ![]() ![]() ![]()
Hi!
Kaptam egy digitális órát,bedobozolatlan,két IC vezérli,az egyik a kvarc rezgéseit számlálja,a másik a kijelzőt vezérli. Ha érdekel szolj privát üzenetben,és elkészítem a kapcs rajzát,de csak akkor szolj,ha nagyon érdekel,nem vagyok mazokista ![]() És ha nincs kijelződ hozzá,én egy rosszat ithon szétszedtem,és annak is felrakom a kapcs rajzát,és akkorára építed,amekorára akarod a kijelzójét ![]() Üdv.Megavolt.
Köszke az infókat!
At igazság az ![]() SB
Én is építeni akarok egy LED kijelzős órát jó nagy, 57mm-es kijelzőkkel. De olyan fullos kellene, ami:
ébreszt, hőmérsékletet mér, és DCF modulolos. Ilyen kapcsolást tudtok?
Bővebben: Link
Ez nem jó?
Helo!
Úgy döntöttemhogy szeretnék építeni egy digitélis órát LEd kijelőkkel(úgy is van itthon 6 db SC56-11GWA tipus kijelző). Lehetőleg valami egyszerű kéne (semmi extra max hőmérő) PIC-vel Kapcsolásirajzokat várom ![]() Üdv!
Üdv! Itt van /processor/digitális óra...
Egyelőre csak ezt a megoldást találtam: LINK
Sajnos az mégsem lesz jó abban a formában ami a kapcsrajzon van, mert a te kijelzőid közös katódúak , a kapcsrajzban meg közös anódúak vannak.
Norberto: Ugyanazt linkeltem, mint te. Üdv
Elmélyedtem a keresésben, nem láttam (az én linkem meg pont oda mutat
![]() ![]() Amúgy szerintem ha a HC541-ek helyére invertáló buffereket raknánk, akkor lehetne használni KK-os kijelzőkkel is.
Semmi gond, csak megjegyeztem!
![]() ![]() ![]()
sziasztok fórumozók.
Egy kérdésem lenne.Szerintetek az működhetne úgy,hogy megépítem ezt az órát és a meglévő feszültségmérőmet(icl7107) ugyan azzal a kijelzővel használnám?Úgy gondoltam,hogy mind a feszültségmérőt,mind az órát rákötném és egy kapcsolóval tudnám átkapcsolni,hogy feszt vagy órát mutasson.Mivel közös anódos a kijelző mind a kettőnél,gondoltam arra,hogy az anódot megszakítani és rákapcsolni egyszer az órára,egyszer a feszmérőre.Kocsiba szeretném és mivel nem vagyok egy nagy guru még az elektronikába így nem tudom megoldani egy elektronikával.Ha esetleg valakinek van valami jó ötlete ami megvalósítható akkor szívesen fogadom.
Sziasztok!!!
Lenne még 1 olyan kérdésem,hogy megépítettem ezt az órát és tökéletesen működik is csak kocsiba szeretném betenni és úgy szeretném megoldani,hogy csak akkor világítson a kijelző ha ráadom a gyújtást,de csak a kijelzőt kéne a gyújtásnak kapcsolnia,mert ha az egész áramkört kapcsolok vele akkor minden egyes gyújtás ráadásnál állíthatom újra az órát.Az megoldható lenne,hogy pl tranzisztor kapcsolja be a kijelzőt mikor kap 12voltot, és az óra meg állandó direktre lenne kötve???Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. |
Bejelentkezés
Hirdetés |