Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Igazad van, az erősítőn van védelem. A túlmelegedés a ventilátor miatt van. Eloxidálódott a vezeték, vagy a kis hűtőmotor szált el. A 3-4 es fokozatnál kapcsol be. Vagyis csak kapcsolna be. Mivel érzékeli hogy nincs hűtés, így lekapcsol. könnyen javítható, A hátsó oldaláról kiveszed a ventilátort, és az érintkezőket megtisztítod, és visszaszereled.
Remélem segítettem
Hali van egy Technics suz55 erősítőm stk2038 ic ilyet nem kapni az univerzumba. Valami hellyetesítőt nem tudna valaki. előre is köszi
Szia ,stk 2048 vagy ki helyetesited ,az egéssz ,végfok részt,ha megéri neked.
Sziasztok!
Sajnos meghibásodott a Technics SA-DA15 tjpusú házimozi erösítőm folyamatosan OVERLOAD-ot ír. Olvasgattam a neten hogy általában ilyenkor job esetben csak a végfok megy tönkre benne csak az enyémben 3db egyforma van benne, most én azt hogyan tudnám kideríteni melyik ment tönkre? Idézet: „3db egyforma van benne” IC-ől van szó, milyen típus? Végfok kimenetén (nyákon) kéne mérni DC-t, ez néhány mV lehet csak.
Ezt a mérés hangszórók csatlakoztatásával, vagy anélkül tegyem meg?
Közben az erösítő bemenete legyen vezérelve?
Az IC kivezetésén mérj, kivezérlés nélkül.
Amikor bekapcsolod érdemes azonnal mérni.
Technics SA-DX 850 erősítőmmel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.A probléma az vele,hogy az equalizált (SH-GE 70) hangot,annak dinamikáját és erejét egy pár másodperc alatt "elejti",és úgy szól mintha nem equalízeren keresztül hallgatnám,csak simán.Ha a program választóval lépek,akkor minden átkapcsolás után erőteljes szép a hang,de 5-20 másodperc után -valószínűleg az első nagyobb lökésre- "letilt", és sima erősítő hanggal működik tovább.Ez igaz a monitor kapcsoló ki-be nyomására történő váltásokkor is.A DSP gomb használatával sem tapasztalok változást.Az hozzátartozik,hogy mikor az erősítő hozzám került -nem ismerve ezt a típust-,az üzembe helyezéskor max. hangerőn volt tuner üzemmódban,antenna nélkül...Elképesztő iszonyú hangzavar!Mindkét hangfalam egy-egy hangszórója kiment.Talán ekkor történhetett vele valami?Minden segítőszándékú választ nagyon megköszönök!Üdvözlettel:dandal
Sziasztok adott egy SA-DX950 erősítő tegnap működés közben egyszer csak elhalgatott és azóta ha be szeretném kapcsolni Overload (túlterhelés) felirat jelenik meg a kijelzőén mi lehet a baj? Egyáltalán érdemes javítani?
Szia
Általában ilyenkor a végfok IC szokta beadni a kulcsot. de érdemes körülnézni rossz forrasztás stb után. Ha találsz hozzá olcsóbban Végfok IC-t akkor érdemes javítani szerintem.
Az a baj hogy itt kettő ic-röl beszélünk és ezeknek az össz értéke 30 ezer forint
Igen.
Ki kell mérni melyik IC ment tönkre benne,nem hiszem hogy egyszerre két darab meghibásodna óvatosan mérjed meg a végfok IC kimeneteit ha jó akkor nem szabad egyenfeszültséget mérni a kimenetén. Amelyiken mérsz az a rossz. Én a mérést letekert hangerőnél, és az erösítő vezérlése nélkül csináltam.
Hogyan mérjek mivel bekapcsolás után kettő másodperc és le tilt minden
Az IC kimenetén akkor is valamilyen feszültség szintet mérned kellene.
Sajnos nem tudok mérni semmit mert ahogy már írtam is azonnal kikapcsol
Sziasztok nem lenne valakinek elfekvőben egy RSN313H25 típusú végfok ic-je baráti áron?
Szia!
Sajna újat tudsz venni ami elég borsos. én kb 19 E ért láttam
Az jó is lenne mert itthon 23 ezerbe kerül .Hol láttál annyiért?
Szia!
sorry de a nettó árat néztem nem voltam elég alapos. 22658 pénz sajna a HQ ban néztem.
Szia!
http://www.ebay.com/itm/POWER-AMP-MODULE-RSN313H25-/250626468127?pt...80691f itt nézd meg szerintem!
Igen ezt már megtaláltam én is csak az a gondom vele hogy nem tudok ebay -röl rendelni
Üdv! Adott egy Technics SA-222 erősítő. Ha rádiót hallgatok, csak tized pontossággal írja ki a frekvenciát, és kettesével lépked. Tehát 97.3 > 97.5 > 97.7 stb. Hogy lehetne azt megoldani, hogy század pontossággal írja (pontosabban pl. 103.50 > 103.55 > 103.60)? Mert régen úgy volt, de nem tudom most miért így csinálja.
Hátoldalán talán van kapcsoló, 0,2/0,05MHz, EU-ban a 0,05MHz az ok, erre váltsd át.
Egy Technics SU-V55a készülék javitasaval töltöm az időt,mikor hozzam került az R436 égett ki belőle, miutan kicseréltem az AN 7062 IC-et az ellenllást mar nem vágja ki de ezzel meg nem javult meg a készülék.Az előlapon a voltáge controll led világit de a current driver led nem, ez rendben is van mert a TP2 tüskesoron 0 V van mig a TP1-en -47 V merek.Ha a J 105 csatlakozóból kikötöm az 1 es 2-es vezetéket a védőrelé behúz es a current driver led is világit.A kérdésem az lenne hogy szerintetek az SV 14004 IC is meghibásodott?
Szia!
Én körbe néznék aoo a környéken tranzisztor ügyileg egy kicsit... pl q415,q411 ezzel indítanék.
Üdv!
Nos, már megtudtam ezek fránya thomsonok 99,9%-ban processzor hibásak! (CXP82860-197), gari időben is a szakszervíz nem foglalkozott vele ( nem igazán beszerezhető)- csere jegy. Előfordult még táp hiba is, ami azt a szuper processzort zavarta, de ez a ritkább hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |