Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   12 / 33
(#) fabijan válasza szbalint25 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Üdv! Igazad van, az erősítőn van védelem. A túlmelegedés a ventilátor miatt van. Eloxidálódott a vezeték, vagy a kis hűtőmotor szált el. A 3-4 es fokozatnál kapcsol be. Vagyis csak kapcsolna be. Mivel érzékeli hogy nincs hűtés, így lekapcsol. könnyen javítható, A hátsó oldaláról kiveszed a ventilátort, és az érintkezőket megtisztítod, és visszaszereled.
Remélem segítettem
(#) colos850514 hozzászólása Ápr 17, 2012 /

Hali van egy Technics suz55 erősítőm stk2038 ic ilyet nem kapni az univerzumba. Valami hellyetesítőt nem tudna valaki. előre is köszi
(#) bihari laci válasza colos850514 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Szia ,stk 2048 vagy ki helyetesited ,az egéssz ,végfok részt,ha megéri neked.
(#) misheee válasza colos850514 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Szia Colos!
Itt lehet kapni
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=stk+2038
(#) mazso1988 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok!

Sajnos meghibásodott a Technics SA-DA15 tjpusú házimozi erösítőm folyamatosan OVERLOAD-ot ír.
Olvasgattam a neten hogy általában ilyenkor job esetben csak a végfok megy tönkre benne csak az enyémben 3db egyforma van benne, most én azt hogyan tudnám kideríteni melyik ment tönkre?
(#) CHZ válasza mazso1988 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Idézet:
„3db egyforma van benne”

IC-ől van szó, milyen típus?
Végfok kimenetén (nyákon) kéne mérni DC-t, ez néhány mV lehet csak.
(#) mazso1988 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

3db RSN310R37A van benne.
(#) mazso1988 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Ezt a mérés hangszórók csatlakoztatásával, vagy anélkül tegyem meg?

Közben az erösítő bemenete legyen vezérelve?
(#) CHZ válasza mazso1988 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Az IC kivezetésén mérj, kivezérlés nélkül.
Amikor bekapcsolod érdemes azonnal mérni.
(#) dandal hozzászólása Ápr 29, 2012 /

Technics SA-DX 850 erősítőmmel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.A probléma az vele,hogy az equalizált (SH-GE 70) hangot,annak dinamikáját és erejét egy pár másodperc alatt "elejti",és úgy szól mintha nem equalízeren keresztül hallgatnám,csak simán.Ha a program választóval lépek,akkor minden átkapcsolás után erőteljes szép a hang,de 5-20 másodperc után -valószínűleg az első nagyobb lökésre- "letilt", és sima erősítő hanggal működik tovább.Ez igaz a monitor kapcsoló ki-be nyomására történő váltásokkor is.A DSP gomb használatával sem tapasztalok változást.Az hozzátartozik,hogy mikor az erősítő hozzám került -nem ismerve ezt a típust-,az üzembe helyezéskor max. hangerőn volt tuner üzemmódban,antenna nélkül...Elképesztő iszonyú hangzavar!Mindkét hangfalam egy-egy hangszórója kiment.Talán ekkor történhetett vele valami?Minden segítőszándékú választ nagyon megköszönök!Üdvözlettel:dandal
(#) bakaruha hozzászólása Máj 9, 2012 /

Sziasztok adott egy SA-DX950 erősítő tegnap működés közben egyszer csak elhalgatott és azóta ha be szeretném kapcsolni Overload (túlterhelés) felirat jelenik meg a kijelzőén mi lehet a baj? Egyáltalán érdemes javítani?
(#) mazso1988 válasza bakaruha hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Szia
Általában ilyenkor a végfok IC szokta beadni a kulcsot. de érdemes körülnézni rossz forrasztás stb után.

Ha találsz hozzá olcsóbban Végfok IC-t akkor érdemes javítani szerintem.
(#) bakaruha válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Az a baj hogy itt kettő ic-röl beszélünk és ezeknek az össz értéke 30 ezer forint

Igen.
Ki kell mérni melyik IC ment tönkre benne,nem hiszem hogy egyszerre két darab meghibásodna óvatosan mérjed meg a végfok IC kimeneteit ha jó akkor nem szabad egyenfeszültséget mérni a kimenetén. Amelyiken mérsz az a rossz.

Én a mérést letekert hangerőnél, és az erösítő vezérlése nélkül csináltam.
(#) bakaruha válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hogyan mérjek mivel bekapcsolás után kettő másodperc és le tilt minden

Az IC kimenetén akkor is valamilyen feszültség szintet mérned kellene.
(#) bakaruha válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Sajnos nem tudok mérni semmit mert ahogy már írtam is azonnal kikapcsol
(#) bakaruha hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok nem lenne valakinek elfekvőben egy RSN313H25 típusú végfok ic-je baráti áron?
(#) misheee válasza bakaruha hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia!

Sajna újat tudsz venni ami elég borsos. én kb 19 E ért láttam
(#) bakaruha válasza misheee hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Az jó is lenne mert itthon 23 ezerbe kerül .Hol láttál annyiért?

Szia!
sorry de a nettó árat néztem nem voltam elég alapos. 22658 pénz sajna a HQ ban néztem.

(#) bakaruha válasza misheee hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Igen ezt már megtaláltam én is csak az a gondom vele hogy nem tudok ebay -röl rendelni
(#) kismercse hozzászólása Máj 17, 2012 /

Üdv! Adott egy Technics SA-222 erősítő. Ha rádiót hallgatok, csak tized pontossággal írja ki a frekvenciát, és kettesével lépked. Tehát 97.3 > 97.5 > 97.7 stb. Hogy lehetne azt megoldani, hogy század pontossággal írja (pontosabban pl. 103.50 > 103.55 > 103.60)? Mert régen úgy volt, de nem tudom most miért így csinálja.
(#) CHZ válasza kismercse hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Hátoldalán talán van kapcsoló, 0,2/0,05MHz, EU-ban a 0,05MHz az ok, erre váltsd át.
(#) kismercse válasza CHZ hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Köszönöm, ez volt a gond.
(#) molnarf hozzászólása Jún 4, 2012 /

Egy Technics SU-V55a készülék javitasaval töltöm az időt,mikor hozzam került az R436 égett ki belőle, miutan kicseréltem az AN 7062 IC-et az ellenllást mar nem vágja ki de ezzel meg nem javult meg a készülék.Az előlapon a voltáge controll led világit de a current driver led nem, ez rendben is van mert a TP2 tüskesoron 0 V van mig a TP1-en -47 V merek.Ha a J 105 csatlakozóból kikötöm az 1 es 2-es vezetéket a védőrelé behúz es a current driver led is világit.A kérdésem az lenne hogy szerintetek az SV 14004 IC is meghibásodott?
(#) misheee válasza molnarf hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szia!

Én körbe néznék aoo a környéken tranzisztor ügyileg egy kicsit... pl q415,q411 ezzel indítanék.
(#) Temela válasza Temela hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Üdv!

Nos, már megtudtam ezek fránya thomsonok 99,9%-ban processzor hibásak! (CXP82860-197), gari időben is a szakszervíz nem foglalkozott vele ( nem igazán beszerezhető)- csere jegy. Előfordult még táp hiba is, ami azt a szuper processzort zavarta, de ez a ritkább hiba.
(#) jbalo hozzászólása Júl 13, 2012 /

Üdv mindenkinek. Egy kis segítség kellene. SU-V4X erősítőben elszállt az uDP7506C043-as IC. Így nem lehet bementet választani, ha volna valakinek ilyen szivesen átvenném. Vagy tuja-e valaki mivel lehetne helyettesíteni??
Következő: »»   12 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem