Fórum témák
» Több friss téma |
Csak kár hogy pont itt nem:Bővebben: Link
OK értettem, esetleg nincs e valami rajz DMX vevőnek?
Optót akarok vele vezérelni, én látam egyet AVR el csak a baj az hogy ha többet készítenék akkor sokba kerülne az AVR.
Hi pl:
Bővebben: Link
Szia!
Ha jobban megnézed akkor bal oldalt a dmx menüsornál ott a vevő is az alábbi lehetőségekkel: DMX Open RDM,Dimmer, 3p Dimmer, Switch, Demux, Halogen, LED, Matrix, Servo, Stepper, Analyzer 1 kontrolerrel akár 8x8-as mátrixban 64 optot is lehet vezérelni.
A bajom az hogy ez az AVR elég drága, ha akarok vagy 10 db ot csinálni.
Mihez képest drága? 1000 Ft alatt lehet kapni, ennyiért nem kapsz még ütemvezérlőt se, nem hogy vezérelhető elektronikát.
Gyakorlatilag bármilyen mikrokontrollert használhatsz, amin van soros port... Persze a programot akkor neked kell megírni.
Itt van egy PIC-es verzió is: http://www.qsl.net/n5tle/ A nettó 340 Ft-ért kapható 16F1826 is tökéletesen elegendő tud lenni a feladatra.
Sziasztok van egy lámpa dezelectric showmoon vezérlővel .Ezt mivel lehet vezérelni ? Segítségeteket köszönöm.
Ezt értem csak sehol nem találtam leirást róla . van dip kapcsoló és 2db xlr (ha jól tudom ) csatlakozó
Ok elmagarázom neked a DIp kapcsolót először
Megvan adva hogy a készülék hány helyet foglal a dmx en. Egy jó vezérlő tudja a dmx 512-t. És a DIP arra van hogy beállítsd hogy mi legyen a báziscíme. A kapcsolók értéke öszeadásával jön ki a báziscím száma. Minden kapcsolónak más az értéke. A kapcsoló értékét a köv képlettel szamítod ki: 2^(n-1) n a kapcsoló száma. Ha nem megy itt egy segédlet.Bővebben: Link Bővebben: Link
Szia! A 2 xlr a dmx ki és bemenet, azért van kimenet is mert lehet fűzni őket. A dippel meg beállítod azt a csatorna számot amelyiktől szeretnéd hogy kezdődjön a fény címzése.
A linken meg megtalálod a csatornák funkcióját. Bővebben: Link
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ. Akkor ha megcsinálom az átalakítót elméletben a Freestyler nevű programmal tudom használni ?
Igen tudod.. Alapból nincs benne ez a fény de amit linkeltem adatlap alapján a fixture creatorral ( ez is a freestyler része) be tudod állítani minden funkcióját, és el is tudod menteni új eszközként.
Megépitettem egy USB-DMX konvertert: http://www.multi.fi/~mbc/personal_mini_usb_dmx.html
"FreeStyler"-vel szeretném használni. Eszközkezelőben "ismeretlen eszköz"-ként jelentkezik, a DmxTxTest nem indul el. Kell hozzá valamilyen driver ?
Szia! Drivert a fidi oldaláról le lehet szedni.
Bővebben: Link A freestylerben pedig a mellékelt kép alapján eurolite USB-DMX-nek kell lennie, legalább is nálam így működik.
Köszönöm a gyors választ !
Drivert (CDM20824.exe) letöltöttem , elinditottam -- FreeStylert ugyszintén. Beállitottam: Eurolite USB-DMX-t. Elsőre ugy tünt minden rendben, de a FreeStyler további inditásaikor "open failed" üzenetet kapok, valamint a "setup" fülnél : "No USB-DMX found", Eszközkezelőben továbbra is : "ismeretlen eszköz", valamint buboréküzenetben : "USB eszközt nem lehetett felismerni...."
Lehetne kérni egy nyáktervet vagy fényképet róla? Lehet ott lett elrontva valami.
Akkor a driverrel valami nem frankó. Amíg a driver nincs rendben, addig a program sem fogja látni.
Kisérletképpen, "gubanc-áramkör"- formájában épitettem meg. Műa. lapkára szilikoncseppel rögzitettem a két IC-t, a lábakat vékony huzalokkal kötöttem össze. A fényképen ez követhetetlen lenne. Mégegyszer ellenőrzöm , azután jelentkezem - addig is köszönöm.
Igen , én is a driverre gyanakszom. Probálkoztam még a CDM20600, CDM 20808 változatokkal - eredménytelenül, Valamint az eszközkezelöből : illesztő prg frissitéssel, de ez utóbbi esetén : "megadott hely nem tartalmaz adatokat a hardverről"
De sztm., magát az eszközt, driver nélkül is fel kellene ismernie, ugymint :"FT232R USB-USART"
Nézd meg a properties ablakban, hogy pontosan milyen device id-val ismeri fel az eszközt. Aztán meg lehet nézni az INF fájlban, hogy a driver mit gondol magáról, milyen id-hoz való, azaz miért nem passzol a kettő.
nem bonyolult program, elég könnyű kezelni
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az F1 alkatrészt hol tudom beszerezni? http://www.multi.fi/~mbc/personal_mini_usb_dmx.html
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
F1 az egy emi filter. Ha teszel helyette egy pár ohmos ellenállást úgy is jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |