Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Vagyis - hogy kiegészítsem tanult kollégámat - nyugodtan ráadhatod a 12V egyenáramot, csak a polaritásra figyelj! Egyéb előtétek, áramgenerátoros kapcsolások, etc. nem kellenek. (Tapasztalatból mondom, nálam kb. 1/2 éve üzemel egy ilyen szalag, mint helyi világítás, semmi extra, csak egy dugasztáp, és nincs baja...)
Köszi!
Beüzemeltem, működik. Viszont kevés a fénye, majd kipróbálom két csíkkal.
Milyen típusú, hogy kevés a fénye? Ami nálam van, az este szabályosan vakít.
Sziasztok, nem tudtok valamilyen IC-t amivel foghatom a villámláskor keletkező "elektromosságot" vagyis nekem csak annyi kéne, hogy valami ami ha pl 50+-10 km távolságon belül jelzi a vihar közelségét, BSS-en van egy kapcsolás, de arra azt mondják zavarhatják az AM rádiók.
Ötletek? KÖSZI!
Ezt vettem: Bővebben: Link
Most két csíkot tettem az akváriumok fölé. Lehet, hogy az 5050-es tokozásút kellett volna választanom, ott 3 LED van egy tokban...
Nem tudjátok hol tudok venni BB109 varicap és 10,7Mhz keramikus szűrőt? Újpesti vagyok
KÖSZI!
Segítséget kérnék, egy TR-0157-es komplex audio generátor javításához. A Vaterán vettem "neves" elektronikai üzlet vezetőjétől, akitől nem vártam volna, hogy a "hiányos" műszert mindössze "rossz"-nak tünteti fel... Egyszóval a hanggenerátor egységből hiányzik a XOD-01 alaposzcillátor modul. Ilyet keresek, az sem baj, ha hibás! Igazából a műszer eredeti állapotát szeretném restaurálni, ezért nem építek magam egy "pót" oszcillátort.
Oké itt találtam 10,7-est de itt sincs BB109 azt nemtudod hol kaphatok?
Azért mert a honlapjukon nem látszik, mg lehet nekik olyan. Egy telefont vagy emilt eressz meg.
A honlap egyáltalán nem naprakész.
helo *
*Törölve ! Legyélkedves elolvasni a fórumszabályzatot és a használat feltételeit .
Sziasztok péter vagyok. ennek a zener diódának ezek a paraméterei:
színek ? piros ? sárga ? zöld D --- 1N245 D --- 1N24E L --- 2,4 H 20 % L SMD 2,4 mH R 2,4 M 20 % Z dióda RLZ 18B és erre a típusúra kilehet-e cserélni? BZV55C18
[off]Csak akkor szabad behaladni a kereszteződésbe, amikor zöld, illetve akkor, ha féktávon belül vagyunk, és zöldről sárgára vált.
Sziasztok!
Pickit2-vel programoztam többször egy 16F871-es PIC-t, egy ido utan nem akart rendesen futni rajta program, akkor vettem eszre, hogy a PICKIT2 16F870-esként kezeli. Hiába adom meg manuálisan a típust nem fogadja el. Szerintetek, hogy tudom visszaállítani a saját típusára? Válaszotok előre is köszi!
Ez egy hajvasaló bekötése a dug villába. Megfelelő szerintetek a szín? Működni működik akkor is ha fordítva dugom be a konnektorba a dug villát.
Nem tudna valaki ajánlani egy olyan oldalt, ahonnan megérhetném könnyen néhány IC működését???
Alapvetően az IC -k működését az adatlapjukból ismerheted meg. Ahány IC, annyi fajta. Az IC típus számát beírod a keresőbe, és kiválasztod azt a helyet, ahol az illetékes adatlap leledzik. A keresést kezdheted mindjárt az oldal fejlécében levő katalógus menüpontra kattintva.
Igen, megfelelo.
Akkor jól tudom, hogy a sorrend az mindegy?!
Mindegy, hogy hogyan dugod be, mivel a konnektorban valtakozo aram folyik, nem pedig egyenaram, es a keszuleked valtakozo arammal mukodik. Egyeneram eseten nem lenne mindegy.
Sziasztok!
Éppen most szeretnék csinálni egy tűzijáték indító pultot és már csak az akku hiányzik.. Nézegettem a motorkerékpár akkukat, de a zselés iszonyat drága, kb. a többi alkatrész ára.. Kinéztem ezt a zselés akkut, de kicsit bizonytalan vagyok.. 1. kérdés: Tényleg simán kiömlik a sav a mozgatástól? ha leragasztanám a kupakokat szigszalaggal, ami teljesen befedi, az veszélyes lehet? 2. kérdés: Ha rövidrezárom a két pólust pár másodpercig, akkor ugye nem lesz semmi életveszélyes benne? Mert hallottam, hogy elég veszélyesek is lehetnek, plusz pár ember igencsak rám is ijesztett a savas akkumulátorokkal kapcsolatban.. Elnézést az igen kezdő kérdésemért, de nem szeretnék a hülyeségem miatt se nekem, se másnak sérülést okozni..
Köszi, most már értem a dolgot.
Esetleg frissitsd a Devicefilet. Az aktualis a MCHP oldalan talalhato. De ez egy regi tipus, es biztos benne van. Mit ir az automatan olvasaskor? Milyen tipus?
Mellesleg van PK2 topik.
Sziasztok!
Most kezdem az elektonikát. máris egy érdekes dolgot kérdeznék.. Feszültség fügvényében szeretnék egy relét kapcsoltatni..azaz ha a beálított értéktől nagyobb a mért érték akkor kapcsolj a a relét... Van egy omron termosztátom, ami ugye állítható pv-sv vel rendelkezik. ez lenne a legegyszerübb ha áttlehetne alakítani valamiképp ,hogy feszültség szerint müködjen ne pedig a "k " tipusu hőelem szerint....Gondoltam hogy valamiképp áttalakítható lenne.. Van e ötletetek hogy miként lehetne ezt megoldani??
Sziasztok! Egy programozható ledes ventillátorra szeretnék egy adaptert kötni. (gyárilag elemes). 3 db 1,5 V-os elemmel működik. AZ ok, hogy 4,5V-os egyenáramú adapter kell, de azt honnan lehet tudni, hogy hány mA-es legyen? Többször használtam már telefon töltőket hasonló célra. Általában csak megmérem, hogy hány voltos és működik is. De ezt nem akarom tönkretenni . Akkor még egy kérdés: Miért van az, hogy egy telefon töltőn feltüntetett output feszültség nem egyezik a mért feszültséggel?
Sziasztok!
Van egy panelom ami be van forrasztva. Lefújtam a panelt Flux SK-10 Spray - vel. Egy kicsit sokat fújtam szerintem , mert egy vékony szigelt réteget csinált a panelra. Szeretnék feszültségeteket méregetni. De ahhoz le kell kaparnom a lakkot. Hogy ne kelljen lekaparni arra gondoltam , hogy körömlakklemosóval átmosom a panelt ( pl.ecsettel). De azt nem tudom , hogy aztán oxidálódni fog -e a NYÁK. Mi a véleményetek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |