Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi Zoli megnézem a táprészét, vagyis ott a forrasztási részeket.
Na szerintem megvan a válasz Zoli a magnó forrasztási oldala tiszta vízköves.
Hali!
Nekem is van Watson cd lejátszom az autóban amely elég érdekes. A kijelzője nagyon durván halvány a gombok világítanak, nem, hajlandó semmilyen cdt lejátszani és ami viszi a prímet hogy sem az usb sem a az sd kártya olvasó nem szuperál. Utobbi kettőnél a következőt írja ki Error 13.Probáltam utánna nézegetni olvasgatni stb de semmit nem találtam. Némi fogalmam van a dolgokról viszont nem tudom hol is kedjek hozzá.Miről tudnék házilag áramot adni neki a szobában?
Nekem is van egy Watson CRC8448MU autós rádiósmagnóm
Sd Usb ERROR- 13. Cd egy idő után bemelegszik és ugrál. még az mp3 cd is. Kijelző háttérvilágítást 2db sorbakapcsolt led működteti. Kiégett az egyik kicseréltem. kiégett a másik is. azt is kicseréltem. Valami fekete sz. van kiöntve. báár a szélén van mégis feszegetni kellett av kijelzőt. De keresgéltem a neten sokaknak ez a hibája. Tud valaki tanácsot adni? ERROR-13 mi? Meg a cd ugrálást mért csinálja?
Üdv. Bocs,hogy ilyenekkel zavarlak .Nekem is van egy Watson CRC8448MU autós rádiósmagnóm.Az enyémnek az a gondja,hogy szétment a végfok ic benne és nem tudom a típusát. Tud valaki ebben segíteni?
Előre is köszi.
Mi van az IC tokjára írva? Esetleg egy fotó?
Semmit nem tudok róla mert nem én vettem ki belőle.25 lábu az ic
Sziasztok
A képen látható autórádióból ki lett véve egy tranzisztor, pozíció szám szerint HQ 204. Ez a tápfesz szabályozásához van köze. úgy tudom 2SC, vagy valami hasonló tranyó volt benne. Tudnátok -e segíteni ebben. Köszönöm a segítséget. Miskanaruska
Esetleg ha lenne típusa ennek az autórádiónak, akkor meg lehetne nézni a rajzát...ezek képek nem elégségesek... Akármivel is fényképezted, az kb. a tűzőgéptől ad éles képet, vagy makrora kellene állítani, vagy távolabbrakni...
Üdv Inhouse
Készítettem egy jobb képet. Ha tudnám a típusát én örülnék a legjobban. Semmi más nincs ráírva.Talán a jel ami mond valamit és ez a Band nyomógomb alatt van.
Csak ennyit tudok róla.
Valamilyen Daewoo cucc volt... Valami típusszámnak kellene legyen a NYÁK-ra szitázva...
Daewoo electronics (logo) Daewoo AGC5200 RDS Üdv Inhouse
HQ204=2SB1240
PNP, áteresztős tápos megoldás, a HQ205-ön keresztül kapcsolja a proci a tápot ezen keresztül és ebből megy a HQ203-ra, valamint lesz belőle 8V a CD-nek. Üdv Inhouse
Szia Inhouse
a panel száma: AGC-55X1 MAIN PCB S/N:97T65A84MA-03 Az utóbbi a serial number lesz. Ahogy írtad a tranyo számot mintha ismerős lenne. És a táphoz van köze az biztos.
Még annyi hogy a tranyó középső lábához egy 7808-as fesszabályozó IC is csatlakozik melynek pozíciószáma : IC111.
De ahogy írtad a tranyó számát mintha ismerős lenne.
Akkor annyit újítottak, hogy a HQ203-as tranyós/zeneres stabilizátor helyett egy 7808 van rakva utána...
Üdv Inhouse
Szia Inhouse
Nagyon szépen köszi a segítséget, jelzem ha minden oké! Azaz ha működik a szerkezet. Üdv : Miskanaruska
Szívesen.
Nézd meg a 7808-at is! Üdv Inhouse
Köszönöm a segítséget, működik a szerkezet.
Úgy játssza az MP3-as lemezt mint a csuda.
sziasztok nekem olyan problémám lenne,h tettem be ovál hangszórókat és azóta ha rá adom a hangot feléig kb és rá adom a világítást kikapcsol a magnó utánna rögtön visza is kapcsol azt megint ki még lejjeb nem veszem a hangot ha nincs rajta a világítás akor tudom rá adni a hangot de akorse max-ra mert kikapcsolgat akár menet közbe akár ha álok ha valaki tud ebben segíteni megköszönném!
Valamit elkötöttél, vagy esetleg túl kis impedanciájúak a hangszórók és a védelem kikapcsolja a masinát.
elkötni nem kötöttem el mert megnéztem töbszöris hogy van öszekötve és az jó tuti!És ha az aprobléma amit mondasz mit tudok vele kezdeni ha egyáltalán lehet?
Csak az lehet a megoldás, ha másik hangszórót teszel bele.
oké köszönöm a segítséget!
Rossz a tápkábeled, leesik a feszültség a fejegységen terheléskor...nézd át! Lehet egy rossz testelés is...
Üdv Inhouse
Ha te kötötted be, akkor az is lehet, hogy test rossz vezetékre lett kötve, pl. egy izzón keresztül megy. Terheletlenül meg van a 12V, terhelve növekszik az izzón eső feszültség, kevesebb marad a rádiónak.
Üdv Inhouse
a magnót nem én kötöttem be hanem egy szakember én csak bekötöttem két hangszórót enyi volt azóta ezt csinálja átnéztem mindent a bekötésel nincs baj.Lekötöttem a két ovál hangszórót úgy nem kapcsol ki a magnó de miánt viszakötöm megint csinálja!
Adtam közvetlen testet az aksiról h ezt a hibát is kizárjam de ugyanúgy csinálja!!
Mérd már meg, hogy amikor kikapcsolgat mekkora feszültség van a fejegység csatlakozójában!
A hangszórókkal nincs semmi varia? Simán megy a hangszóró 2 szála a neki megfelelő pontba az ISO csatlakozóban? Nincs párhuzamos kötés, testzárlat valamelyiken? Tudod, hogy az új fejek hangszórókimenetei nem testhez képest működnek és tilos testelni bármelyik hangszóróvezetéket? A hangszórók mivel oválok, gondolom, hogy 4ohmosak... Milyen magnó ez? Csinálnál képet a bekötésről? Lehetőleg ne telefonnal egy nagy homályt... Üdv Inhouse
Simán csak 2 vezeték van össze se lehet téveszteni. Végig néztem a vezetékeket, hátha valahol letestel, de semmi .Pedig a hangszóró is új ki is lett próbálva a boltba az se lehet rossz.A hangszórók egyébként mac audio ,a fejegység jvc nem egy régi fajta.Kipróbáltam már mindent mi okozhatja és fogalmam sincs, arra is gondoltam ,h a generátor nem tud elég áramot termeli mert egyébként olyan mikor rá adom a világítást mint ha kevés áramot kapna!
Na akkor még egyszer:
Mérd már meg, hogy amikor kikapcsolgat mekkora feszültség van a fejegység csatlakozójában! Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |