Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Lapozás: OK   116 / 148
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

nem volt jo a kép.

2.GIF

(#) luluzulu hozzászólása Máj 23, 2012 /

A tekercsek bent. A le húzót is be raktam. Vagy FETenként kellene?

tl494v7.png

nem jo helyen a dioda! egyébbként ha más hiba nincs akár jo is lehet.
(#) GyurikaBx válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

A tekercseknek sincs így sok értelme! Azokat a nem a nullára kell rakni hanem a + és - ágakba!
Gyuri
(#) luluzulu válasza elek tron hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Akkor ha minden igaz kész van...

A tovább léphetek.
A trafóval mit kezdjek? Légréses vagy légrés menteset használjak. Ja és most hogy kell milyen adatokkal kell számolni?

tl494vv.png

(#) elek tron válasza GyurikaBx hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

tökéletesen igazad van. én néztem el. át kell rakni a tápágba.

trafonak légrésmentes kell. de én azt hittem az már megvan. különben mihez tervezted a panelt. ha nincs, pc trafo is jo 400w-ig. az 5voltos ág a primer a 12voltos a szekunder. az összetekert testeket szét kell választani. ha mást használsz, kb 2 menet a primer 10 a szekunder.

Akkor igy

tl494vv.png

Van két magom az egyik üres a légréses, most már nem az kicsiszoltam a légrést. A másik az PC táp trafó az nincs még le tekerve. Én az elsőhöz terveztem a NYÁKot.

DSCF1889.JPG

(#) luluzulu hozzászólása Máj 23, 2012 /

A frekvencia hogy kell kiszámolnom milyen képlettel?
(#) Beringer 600 hozzászólása Máj 24, 2012 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy van nekem egy DAEWOO DB-23 tipusu autós erősitőm.az egyik oldala elszált,és nagyon drága bele az alkatrész miszerint,UPC1225H.meghajtó ic.Na most én átszeretném alakitani a végfokját TDA7294-es erősitőt szeretnék bele épiteni.az lenne a kérdésem,hogy-hogy tudnám növelni az inverter kimenő feszültségét,és a teljesitményét. A gyári beálitása 12v-ból átalakit 2x24v-ot,és kb 100w.Válaszokat köszönöm.
(#) elek tron válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

a negativban még mindig nem jo. az elsö és második kondi közé tedd.
egy kicsit kigubancolhatnád azokat atranyokat a diodákkal ott a fetek elött. bár áramkörileg helyes de összecsomozodtak a szemeim mire végigkövettem. a menetszámokhoz visszábblapozva számtalan számitási verziot taláhatsz. de mindnek az a baja hogy te hiába számolod ki halálpontosan, ha a vas nem tanulta épp azt a képletet amivel te számolsz. ezért én mérni szoktam. tapasztalatbol irtam a primerre 2 menetet szekunderre a 10-et ebböl 2x40V lesz. ha elég 30V akkor 8 menet. a frekit ehhez állitom be mérés alapján, de kezdésnek 50khz állitok be. ha a szkopon tul nagy a kitöltés visszább veszek a frekiböl.
(#) luluzulu válasza Beringer 600 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

csinálj hozzá másik tápot csak TDA-nak, mert ha az invertert meg buherálod akkor a másik IC kap többlet feszültséget és hát az nem túl jó dolog bár a UPC1225H is kibír 36V-ot, az meg már a TDA-nak is elég . Vagy ha meg elégszesz kisebb teljesítménnyel a 24V-rol is el megy a TDA.

Trafó menet számának növelésével tudod a feszültséget növelni...
(#) Beringer 600 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

köszönöm!
(#) deny-g hozzászólása Máj 24, 2012 /

Sziasztok! Jó napot!
Van egy ojan gondom hogy ha rákötöm a két fet-et a trafomra akor nem megy de ha valamejiket le veszem róla akkor megy nem tudom mi lehet a gond teszek fel egy képet hogy hogy is van kötve
VALAKI IRJON !
(#) pinyó39 válasza deny-g hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Mekkora a mag, milyen? Biztos hogy jól kötötted de a tekercseket? Nincs menetzárlat? Mekkora áramot mérsz 1 és 2 FET-tel?
(#) emmzolee válasza deny-g hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Így jó kéne, hogy legyen.
(#) deny-g válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Bontott pc táp trafo-rol van szo a neve dash 2 b-5
ugy kötötem a tekercseket ahogy rajzoltam kétszer 5 menet fel és az egyes tekercset fentről öszekötötem a ketes tekercs elejével és hogy mérjem megaz áramot a két fat között ?
(#) deny-g válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

na de akor mi lehet a gond csak akor müködik ha a trafo-rol lekötöm az egyik fet-et ha mind kető rajta van nem megy de ha valamelyiket le veszem akor jo

A 12 voltos tápon mérd meg az áramfelvételt, ahogy írtad amikor a két fet benne van, és amikor csak az egyik (remélem rövidzárvédett tápról próbálgatod).
(#) deny-g válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

pc táprol probálgatom az felvan vele szerelve igen ! de ma már nem tudom csinálni esetleg holnap de amugy az áramfelvétel 1.29 Amper
(#) emmzolee válasza deny-g hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

1.29 Amper?
Az nagyon sok! 200-300mA-nél nem lehet több ekkora magnál.

Ha az egyik fetet lekötöd, és megy rendesen, akkor pedig össze van cserélve az egyik tekercsed kezdő és végpontja.
Tök mindegy, hogy azt gondolod jól kötötted. Lehet mégsem. Az egyik tekercsed két huzalját cseréld meg egymással és próbáld ki.

Terheletlen a szekunder? Mert ha igen, nekem soknak tűnik. Nincs kéznél egy "rendes" mag amit SOS-ben megtekerhetnél? Zoli vázolta a tutit.
(#) deny-g válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

de várjunk akor kelene 200-300mA nak lennie ha nincs rakötve trafo az egyik fet re se vagy ha rávan kötve?
(#) deny-g hozzászólása Máj 24, 2012 /

irjunk levélben de én most megyk majd holnap leszek sziasztok jóéjt
(#) Ge Lee válasza deny-g hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

A komplett áramkör, tehát trafóval együtt eszik 2-300mA körül terheletlenül. Ha a tiédnek több mint 1A a nyugalmi áramfelvétele, akkor ott valami nagy gond van.
De csatolhattál volna rajzot is, mert így fogalmunk sincs hogy melyikről van szó.
Próbálna az ember mindenkinek segíteni, de úgy elég nehéz ha csak félinformációk vannak, illetve az érkező segítő hozzászólások teljesen figyelmen kívül vannak hagyva. Utána meg majd jönnek a "miért szállt el a fetem?" és hasonló kérdések. Az off-ot nem neked írtam.
(#) deny-g válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

tessék a rajzokezt épitetem meg de csak az inverter részét !
(#) Ge Lee válasza deny-g hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Ez még mindig nem a kapcsolási rajz, csak a nyákterv és a beültetés.
(#) deny-g válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

bocsi tessék
(#) Lac364 válasza deny-g hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Emmzolee úgy érti hogy a trafón lévő két primer közül az egyiket kösd le. S így nézd meg az áramfelvételt.Természetesen a trafó terheletlen állapotában.Amennyiben így elég alacsony az áramfelvétel ,nagy valószinüséggel megcserélted a primer vezetékeket.
Következő: »»   116 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem