Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   905 / 1679
(#) zolika60 válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Gondos szép munka, gratulálok hozzá.
(#) Hp41C válasza Józsi84 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Szia!
Gratulálok a szerencsédhez... Amíg még jól működik, tedd be a FET -ek G és S elektródái közé az ajánlott 100k ellenállásokat (ahol még nincs). Főleg a Q1 -hez...
Egy kicsit már értetlenkedek: Több éve írom, hogy az ellenállások nelkül jó esély van arra, hogy a fet -ek tönkremenjenek, de mindmáig készülnek még klónok a G-S ellenállások nélkül. Ne spóroljunk 10 - 20 forintot, egy BS170 többe kerül... Még a módosított paneltervet is feltöltöttem...
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
[OFF]A módosított paneltervet hol lehet megtalálni?
(#) pepe091 válasza mrobi hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Itt
(#) Vales válasza Józsi84 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Nagyon Szép lett, Gratulálok!
A kézzel rajzolt nyák a szakmunkásképzős vizsgaremekemet (lépcsőházi automata) juttatja eszembe.
(#) Schnitt válasza Vales hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Nem akarom elrontani a lelkesedésed, de szerintem ez nem kézzel rajzolt, csak alámart
(#) yagi válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Szerintem is kézzel rajzolt, ha alámart volna akkor a felületet is elkezdte volna enni a maratószer, itt pedig ilyen nem látszik, csak simán hullámos a széle a vezetősávoknak, valószínű csőtollal van rajzolva.
(#) uli hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Hali!
Már vártam ezt a percet, mikor újra hozzászólhatok a témához . Tegnap volt egy kicsi időm, és összedobtam egy stoppert, msp430 launchpaddal. Most tanulgatom (tanulgatnám, ha lenne időm) a használatát. Van még pár tervem, miket fogok vele csinálni, jó kis cucc.

SDC14108.JPG
    
(#) Józsi84 válasza Vales hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Csak hogy eloszlassam a kéteLYeket! A nyák vasalásos technikával készült. Azért ilyen hullámos a vezetősáv széle, mert gőzölős vasalóval csináltam és esetleg jobban rányomtam a kelleténél. (csak gőzölős van, a sima talpúval még ruhát vasalunk .)
(#) yagi válasza Józsi84 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Köszönjük, akkor én tévedtem a csőtollal kapcsolatban, de végül is nem az alámarás miatt lett ilyen. Nem gondoltam volna hogy vasalással is lehet ilyen hullámosra készíteni.
(#) gaboca323f hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Üdv!

Az egyik barátom panaszkodott, hogy ahová járnak ki discozni, ott a stroboszkóp csak egy kapcsolóra van kötve, vagy megy, vagy nem. Kérdeztem tőle, van e a hátulján valami, azt mondta, egy 6.3-as jack ajzat.
A feladat adott volt csináltam hát egy egyszerű kis vezérlőt. Kétféle üzemmódja van, automata és manuális, automatában a saját 555-el felépített vezérlés adja a jelet a stobinak, manuálisban egy nyomógombal lehet elvillantani a csövet. Egy nyomás, egy villanás. A potmétert egy másik nyomógombal rövidre lehet zárni, ilyenkor a beállított sebességtől függetlenül, maximálisan sokkolja a népet. Remélem rendben levizsgázik az este folyamán.
(#) mate_x válasza gaboca323f hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Szia!

Gratulálok, nagyon jó lett a dobozolása A belsejéről is láthatunk képet?
(#) gaboca323f válasza mate_x hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Az az igazság, hogy annyira zsufi lett, hogy nem is nagyon lehetne látni belőle sokat, de ha még visszakapom akkor csinálok képet. Már az új gazdájánál van. A bobozkával csaltam, az gyári
(#) vanzerr hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Elkészült a távirányító a Nixie órámhoz. Igaz nincs bedobozolva, arra egy full SMD verziót tervezek, de próbára, tesztelni ez is bőven megteszi. Hálás köszönet Hp41C-nek az önzetlen segítségéért, nélküle ez nem, jöhetett volna össze.

2.JPG

1.JPG
   
(#) Beringer 600 hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Sziasztok!Végre elmondhatom,hogy elkezdhetem a dobozolási műveletet.Meglettek az atom kondik 2db 34.000mfd 63v. Éppen tesztelés alatt van a végfok,és azt kell mondanom,hogy nem bántam meg hogy azt a sok anyagiakat belefektettem.
(#) neocska válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Hol lehet ilyen ut taposo hengert szerezni?
Szép munka!
(#) Beringer 600 válasza neocska hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Köszi!Egy öreg műszerész barátomtól kaptam.
(#) sny válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Szia! Ha megfogadsz egy tanácsot: azokat a kondenzátorokat célszerűbb lenne jóval vastagabb vezetékkel bekötni. Ekkor tudja jótékony hatását kamatoztatni..... /a legjobb lenne vezeték nélkül természetesen/
(#) Beringer 600 válasza sny hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Heló! Természetesen nagyobb átmérőjű vezetékkel lessz,most jelenleg csak teszt alatt van.
(#) dudassandor1 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Van benne puffer rendesen!
(#) demcar hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Üdv mindenkinek.

Az elmúlt 3 nap munkája látható a képeken, (időhiány miatt tartott 3napig). A képen az autó után kapcsolható utánfutó csatlakozójának a tesztelésére szolgál. Mivel a szervizbe az újonnan felszerelt húzatórendszert ha bekötjük tesztelni kell a csatlakozót ha minden rendesen működik arra készitettem , mert a boltinak elég borsos ára van. A dobozt nyákból csináltam.
(#) BarnaPili válasza demcar hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Az utánfutó index ellenőrzőt is teszteli a készülék?
(#) lidi válasza demcar hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Jó ez, csak a ledeknek ugye jóval kevesebb áram kell mint 1 izzónak. Így ha pl egy kehes csatlakozó van, akkor a led simán világíthat, míg az izzó nem fog. Szóval ha nincs más terhelés benne csak a ledek, akkor ez nem a legmegbízhatóbb ellenőrző eszköz. A kivitelezés amúgy szép lett.
(#) demcar válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Mindent mutat van led ködlámpára fékre rendes lámpára meg az irányjelzőkre.
(#) demcar válasza lidi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Ilyen LED-es tesztelő már volt nekünk a szervizbe csak valahogy lábakélt és eltűnt az is szinte ugyan ilyen volt, és avval működött.
(#) vagnerjazon hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Üdv.!
Építettem egy motorvezérlőt L298N-nel. A másik IC a panelon egy ATMega88, ez azért van, hogy sorosan küldött parancsokkal lehessen vezérelni a motorokat. Továbbá le lehet kérdezni a motorok áramfelvételét is, bár ez valamiért pontatlan, ezen a részen még dolgozom majd(a programmal még nem vagyok kész, de már nincs sok hátra). Tudom, hogy a két kék átkötés nem lett a legszebb, de muszáj volt szigetelt vezetéket használni a vezetősáv miatt, így meg megolvadt egy kicsit forrasztáskor, azért lett ilyen. A panel az első víziónozott panelem(persze a vastag vezetősávokat pákával ónoztam, a vízión csak a vékonyakon látszik.) A pozíciórajzolat nem lett a legszebb, de azért látszik, és a célnak így is megfelel. Az L298-on majd lesz hűtőborda, egyelőre csak pici motorokkal teszteltem, azokkal hűtés nélkül is ment.

Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek.
(#) SzAndras00 válasza demcar hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Szia! Lehet hogy ez csak nekünk probléma, és nálatok ez nem előírás?
András
(#) blackdog válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Üdv!

Alapvetően korrekt munka. A kék vezetékeket cseréld ki 0R ellenálásra és tuti lesz. Főleg, hogy kétoldalas. A másik oldalról is van kép.
(#) vagnerjazon válasza blackdog hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Köszönöm szépen. Az ellenállás tényleg jó ötlet, jelenleg csak SMD-ben van 0ohm-osom, de majd ha lesz sima is, akkor kicserélem.
(#) eyess válasza vagnerjazon hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Azt hiszem korrekt a vízi ónozást ha kérdezhetem honnan vetted mármint az ötletet ?
Következő: »»   905 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem