Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia!
Gratulálok a szerencsédhez... Amíg még jól működik, tedd be a FET -ek G és S elektródái közé az ajánlott 100k ellenállásokat (ahol még nincs). Főleg a Q1 -hez... Egy kicsit már értetlenkedek: Több éve írom, hogy az ellenállások nelkül jó esély van arra, hogy a fet -ek tönkremenjenek, de mindmáig készülnek még klónok a G-S ellenállások nélkül. Ne spóroljunk 10 - 20 forintot, egy BS170 többe kerül... Még a módosított paneltervet is feltöltöttem...
[OFF]A módosított paneltervet hol lehet megtalálni?
Nagyon Szép lett, Gratulálok!
A kézzel rajzolt nyák a szakmunkásképzős vizsgaremekemet (lépcsőházi automata) juttatja eszembe.
Nem akarom elrontani a lelkesedésed, de szerintem ez nem kézzel rajzolt, csak alámart
Szerintem is kézzel rajzolt, ha alámart volna akkor a felületet is elkezdte volna enni a maratószer, itt pedig ilyen nem látszik, csak simán hullámos a széle a vezetősávoknak, valószínű csőtollal van rajzolva.
Hali!
Már vártam ezt a percet, mikor újra hozzászólhatok a témához . Tegnap volt egy kicsi időm, és összedobtam egy stoppert, msp430 launchpaddal. Most tanulgatom (tanulgatnám, ha lenne időm) a használatát. Van még pár tervem, miket fogok vele csinálni, jó kis cucc.
Csak hogy eloszlassam a kéteLYeket! A nyák vasalásos technikával készült. Azért ilyen hullámos a vezetősáv széle, mert gőzölős vasalóval csináltam és esetleg jobban rányomtam a kelleténél. (csak gőzölős van, a sima talpúval még ruhát vasalunk .)
Köszönjük, akkor én tévedtem a csőtollal kapcsolatban, de végül is nem az alámarás miatt lett ilyen. Nem gondoltam volna hogy vasalással is lehet ilyen hullámosra készíteni.
Üdv!
Az egyik barátom panaszkodott, hogy ahová járnak ki discozni, ott a stroboszkóp csak egy kapcsolóra van kötve, vagy megy, vagy nem. Kérdeztem tőle, van e a hátulján valami, azt mondta, egy 6.3-as jack ajzat. A feladat adott volt csináltam hát egy egyszerű kis vezérlőt. Kétféle üzemmódja van, automata és manuális, automatában a saját 555-el felépített vezérlés adja a jelet a stobinak, manuálisban egy nyomógombal lehet elvillantani a csövet. Egy nyomás, egy villanás. A potmétert egy másik nyomógombal rövidre lehet zárni, ilyenkor a beállított sebességtől függetlenül, maximálisan sokkolja a népet. Remélem rendben levizsgázik az este folyamán.
Szia!
Gratulálok, nagyon jó lett a dobozolása A belsejéről is láthatunk képet?
Az az igazság, hogy annyira zsufi lett, hogy nem is nagyon lehetne látni belőle sokat, de ha még visszakapom akkor csinálok képet. Már az új gazdájánál van. A bobozkával csaltam, az gyári
Elkészült a távirányító a Nixie órámhoz. Igaz nincs bedobozolva, arra egy full SMD verziót tervezek, de próbára, tesztelni ez is bőven megteszi. Hálás köszönet Hp41C-nek az önzetlen segítségéért, nélküle ez nem, jöhetett volna össze.
Sziasztok!Végre elmondhatom,hogy elkezdhetem a dobozolási műveletet.Meglettek az atom kondik 2db 34.000mfd 63v. Éppen tesztelés alatt van a végfok,és azt kell mondanom,hogy nem bántam meg hogy azt a sok anyagiakat belefektettem.
Hol lehet ilyen ut taposo hengert szerezni?
Szép munka!
Köszi!Egy öreg műszerész barátomtól kaptam.
Szia! Ha megfogadsz egy tanácsot: azokat a kondenzátorokat célszerűbb lenne jóval vastagabb vezetékkel bekötni. Ekkor tudja jótékony hatását kamatoztatni..... /a legjobb lenne vezeték nélkül természetesen/
Heló! Természetesen nagyobb átmérőjű vezetékkel lessz,most jelenleg csak teszt alatt van.
Van benne puffer rendesen!
Üdv mindenkinek.
Az elmúlt 3 nap munkája látható a képeken, (időhiány miatt tartott 3napig). A képen az autó után kapcsolható utánfutó csatlakozójának a tesztelésére szolgál. Mivel a szervizbe az újonnan felszerelt húzatórendszert ha bekötjük tesztelni kell a csatlakozót ha minden rendesen működik arra készitettem , mert a boltinak elég borsos ára van. A dobozt nyákból csináltam.
Az utánfutó index ellenőrzőt is teszteli a készülék?
Jó ez, csak a ledeknek ugye jóval kevesebb áram kell mint 1 izzónak. Így ha pl egy kehes csatlakozó van, akkor a led simán világíthat, míg az izzó nem fog. Szóval ha nincs más terhelés benne csak a ledek, akkor ez nem a legmegbízhatóbb ellenőrző eszköz. A kivitelezés amúgy szép lett.
Mindent mutat van led ködlámpára fékre rendes lámpára meg az irányjelzőkre.
Ilyen LED-es tesztelő már volt nekünk a szervizbe csak valahogy lábakélt és eltűnt az is szinte ugyan ilyen volt, és avval működött.
Üdv.!
Építettem egy motorvezérlőt L298N-nel. A másik IC a panelon egy ATMega88, ez azért van, hogy sorosan küldött parancsokkal lehessen vezérelni a motorokat. Továbbá le lehet kérdezni a motorok áramfelvételét is, bár ez valamiért pontatlan, ezen a részen még dolgozom majd(a programmal még nem vagyok kész, de már nincs sok hátra). Tudom, hogy a két kék átkötés nem lett a legszebb, de muszáj volt szigetelt vezetéket használni a vezetősáv miatt, így meg megolvadt egy kicsit forrasztáskor, azért lett ilyen. A panel az első víziónozott panelem(persze a vastag vezetősávokat pákával ónoztam, a vízión csak a vékonyakon látszik.) A pozíciórajzolat nem lett a legszebb, de azért látszik, és a célnak így is megfelel. Az L298-on majd lesz hűtőborda, egyelőre csak pici motorokkal teszteltem, azokkal hűtés nélkül is ment. Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek.
Szia! Lehet hogy ez csak nekünk probléma, és nálatok ez nem előírás?
András
Üdv!
Alapvetően korrekt munka. A kék vezetékeket cseréld ki 0R ellenálásra és tuti lesz. Főleg, hogy kétoldalas. A másik oldalról is van kép.
Köszönöm szépen. Az ellenállás tényleg jó ötlet, jelenleg csak SMD-ben van 0ohm-osom, de majd ha lesz sima is, akkor kicserélem.
Azt hiszem korrekt a vízi ónozást ha kérdezhetem honnan vetted mármint az ötletet ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |