Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Autoszerelo?
Muszerfalat szedd ki hatha latsz rajta valami hibat. En Suzukibol szedtem ki egyet mert nem volt rajta hattervilagitas. Kiderult lerobbant rola 1 kondi es vitte a foliat is.
Simán elfért volna az autóelektronika topicba... Ha midnen egyes márkának, típusnak és problémának új topic lenne nyitva...
Két helyen keresheted a hibát:
1, computer. A motor mellett (okosan jól felfűtik) van 2 csatlakozó tele sok kábellel és az csatlakozik a computerre. Ezt a fém felhajtásával le tudod venni. Szedd le és rakd vissza. Mindkettőt. Ehhez nem kel bontani. Ha nem javul akkor bontás: 2, műszer fal kiszedése nem egyszerű dolog, jól be van építve és lehet szívni a szellőzőknél. Lekapod, és megnézed a műszerfal csati rendesen a helyén van-e. Ha nincs, orvoslod, ha igen, akkor keresed a hibát a panelen.
Most nézem milyen autóról van szó. Ha ezek így szórakoznak, akkor először a biztosítéktábla jobb felső oldalán lévő kábelkorbács csatiját nézném meg, mivel az csatlakozik A világítást irányjelzőt és egyéb dolgokat vezérlő áramkörhöz. Ezután kivenném a műszeregységet és ott is megnézném a testelést, és csatlakozókat.
Fórumtémák között, lezárt téma címéből.
Egyébként nem ártana áthelyezéskor a moderátor beleírná a hozzászólásba a régi téma címét, hogy tudjuk miről van szó, mert a lezárt téma pár nap múlva úgyis eltűnik.
Jó persze, csak ilyenkor meg totózunk, hogy miről is van szó.
Autó nyitó távirányítóval kapcsolatban lenne kérdésem. Az a helyzet, hogy meglévő topikok közül ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Az a helyzet, hogy jóbarátom vett egy autót használtan. A pótkulccsal lehet csak használni, mert a gyári a sok nyomkodástól lejesen odavan. Itt van nálam a panel, és a három kis Tact kapcsoló megcsoffadt. Ezt kellene kicserélni. Az a probléma, hogy ez 3x4 mm-es. Ennél fogva a sarki fűszeresnél itt Veszprémben nem kapok. Neten már találtam egy megfelelőt, de onnan nemigen derült ki hogy lehet e rendelni, és mennyiért. Switronic weboldalon találtam a leghasonlóbbat.
Kérdésem az lenne, hogy valaki javított e már távirányítót, valamint hol szerzett hozzá ilyen mini kapcsolót. A forrasztást meg tudom oldani itt az egyetemen, ott van megfelelő páka. Válaszokat köszönöm.
Valami ilyesmire gondolsz? Ha jó lesz valamelyik, akkor szívesen küldök 3db-ot. Egyébként bontásból vannak.
Ez helyette? Bővebben: Link
Sziasztok!
Ricsi89 kolléga érzett rá a lényegre.A biztosítéktábla oldalában van egy modul, tényleg egy sokpólusú stekkerrel.Ez a modul szenderült jobblétre, így hát cserélni kellett. U.i.: Nem gondoltam, hogy az indokolatlanul nyitott új téma hevesebb reakciót vált ki, mint a felvetett műszaki probléma.Elnézést a moderátoroktól!
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy merre találom 2007-es Jettában a klíma hűtő ventilátor biztosítékát? Gondolom, a motortérben levő táblán lesz, de gőzöm sincs, melyik az... Az létezik, hogy a mellette levő nagyobb ventilátorból kapja az áramot? Ha a ventilátor lenne rossz, jól sejtem, hogy csak úgy tudom kicserélni, ha az egész orrészt leszedem? Köszönettel: enree
Jó jó, de milyen motor van benne?
Opsz, ezt valóban lehagytam
1,6 benzin BSE273608
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.1996 os Renault Megane üzemanyag szintjelző kapcsolási rajzot tud e valaki küldeni, vagy esetleg tudja valaki,hogy miért nem gyullad ki a tartalék visszajelző lámpám? válaszokat köszönöm
az égő jó,a gyújtást ha ráadom akkor világít utána elalszik akkor is ha alig van benne benzin. Én már szétszedtem a szintjelzőt és megtaláltam ami kapcsolja szerintem a lámpát és van benne egy alkatrész ránézésre ellenállásnak tűnik vagy valami folyadékérzékelő ami el van törve. Ezt kéne nekem beazonosítani,hogy mi lehet ez.
Szerintem ennyire a részletekig mutató rajz nem lesz. Ami rajz van az csak ilyen huzalozási rajz szintű, részegységek belső felépítését nem taglalja.
Szia! A mellékelt képen látható szivattyú van a kocsidban? A nyíllal jelölt oldalrekeszben lévő alkatrész az (szerintem) Reed relé volna. Ha helyettesíteni tudnád bármilyen más típussal, akkor mindenképpen ajánlatos lemérni, hogy hány liternél teszi majd a figyelmeztetést kapcsoláskor.
Sziasztok! 2001-es Suzuki Swift 1.3 Glx gyári riasztó elképzelhető,hogy pót-akksival van szerelve? Ha igen akkor hol van? Két egymás utáni becsipogtatáskor elhalványul a csipogó hang és bezárás után fél percel teljes hangerővel riaszt. Az autó akksi új! Mi lehet a baj?
Én még nem találkoztam Swiftben gyári riasztóval, valószínű, hogy a tied sem az. Így aztán bármi elképzelhető.
Szia! Igen ilyen szivattyúm van nekem is.Az oldalrekeszben található alkatrész van eltörve,csak ez a valami van benne semmi más lefotóztam hátha ráismer valaki.Nem nagyon vagyok jártas ebben a dologban,ha megmondanátok,hogy mi az a Reed relé?
Köszönöm
Sziasztok.
Van egy Peugeot Partnerem 1.4-es benzines motorral, az a problémám vele hogy nem egyenletes az alapgáz, nem hagyoget ki hanem ritmikusan jár a motor, van rajta egy kütyü amiről ha lehúzom a csatit akkor sincs semmi változás nem tudom mit érzékelhet de hátha ti tudjátok lehet ez lenne a hibás? küldök képeket, amugy ez van ráira. PA66 GF30. Előre is kösz a segitségeteket. Laci!
Elsőkörben egy fojtószelep tisztítást illene csinálni. Benzinszűrő mikor volt cserélve utoljára?
Üdv.
A szürő tavaly-körül volt cserélve de hol van a fojtószelep vagy mihez van az kapcsolva? Laci!
Sziasztok! Szeretnék összeforrasztani egy KÜTYÜT.Lényege az lenne , ha az alapjárati fordulat ami kb 800-900 f/perc fölé megy mondjuk 950f/p akkor agy szerkentyű kapcsolna egy relét. Esetleg a kapcsolási érzékenységet lehetne állítani- mondjuk 900-1000-ig. Nincs semmiféle kapcsolási rajzom. No az sem baj ha nem bonyolult! Köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |