Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam 60-70-72-75-85 Hz-en, minél magasabb a képfrissítési frekvencia, annál kevésbé látszik a csíkozódás, inkább elmosottabbnak tűnik, de nem szűnik meg. Lehet megsütöm a scaler panelt..
Akkor sanszos, hogy az 50Hz-es brummra "szinkronizál" a zaj. Testhiba, elégtelen alacsonyfrekis lezárás (kondi) lehet mögötte. Talán.
A scaler panelen van 6-8 darab kicsi elkó (22-100uF, pár voltosak), azokat nem cseréltem, tápban mindent. Kicserélem őket, aztán meglátjuk.
Igazad van 2db van, de mind a 2-t megtaláltam a main panelon. DE! Csináltam képeket, hátha van rá megoldást.
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Az u3 az FET, de az U2 az nem annak tunik.
Ha 431 volt csak, akkor az egy feszultsegreferencia, tl431 neven keresd, fillerekert lehet kapni. Az u3 panelja nekem gyanus, mert MINTHA ossze lenne kotve az 1-es es a 8-as lab. Lehet, hogy csak a fenykep megteveszto. Meg mindig nem tudom, mit keresne a ket db, SYxxxx fet a fo panelon. Nem ugy van ez, hogy a fopanel hattervilije tonkrement es valaki berakott valami regebbi vacakbol egy kulon hattervilit ? Tehat gyarinak nez ki a megoldas? Elesebb fenykepeknek jobban orulnek. A fopanelrol is keszithetnel kepet.
Kicseréltem a scaler elkóit, a probléma megmaradt. A 220-as szűrőkondit van értelme kicserélni? 82 mikró van ráírva, hetvenvalamennyit mérek. Annál a kondinál számít az esr?
Lehet értelme. Az ESR számít, hiszen nem az 50Hz-es táplálás éri egyedül, hanem egy nagy és meredek áramimpulzusokkal terhelő PWM is, bár általában nem kritikus a dolog, a magas ESR mindenképpen okozhat gondot.
Kicseréltem, semmi változás. De amin csodálkozok, hogy az osd az gyönyörű, csak ami a gépről jön jel, az jelenik meg rosszul.
Másik monitorral nézted a gépet. Mert lehet videókártya probléma is.
Természetesen néztem, nem videokártya probléma, és nem is kábel, azt is próbáltam hármat is.
Mert az ADC körül van gond. Az OSD-t generálja tokon belül a scaler, az analóg bemenetet meg először digitalizálja, aztán keveri rá az OSD-t.
Ha jól tévedek akár maga a scaler ic is lehet a ludas. Miután lassan mindent kicseréltem körülötte..
Üdv a szakiknak!
Adott egy autós Seltronic TFT kis tv.Véletlenül a 24V-os szivargyujtó kimenetre lett dugva egy pillanatra a 12V-os helyett(kamion).Azóta olyan hibajelenséget produkál,hogy bizonyos időközönként ki/be kapcsol de képet nem ad,hanem fehér csíkok foltok váltogatják egymást.Ha áramtalanítom,akkor bekapcsol és megy egy jó darabig hiba nélkül,majd kezdi előlről. Érdemes volna javítani vagy esetleg hol kellene a hibát keresni?Látható nyoma nincs a hibának. Pontos típus: Seltronic T70W01C Köszönöm előre is.
A kijelzpőnek lesz egy stabil tápja, ami gondolom, 3,3V-ot állít elő, ezt kellene megkeresni és faggatni. Esetleg, ha 16V-os pufferkondija van a tápcsatlakozó után, azt rögtön cserélni.
Én még mindig javasolnék egy teljes átmelegítést.
Meg lehet próbálni. Csináltunk az ilyen monitoron mi is, de semmi eredmény. Tököltünk az órajellel, próbáltunk extra kapacitást betenni ide-oda, de semmi változás, aztán azért hagytuk abba, mert óradíjban kezdtük elérni az irreális szintet. Aztán eddig tényleg egy monitorral volt ilyen, talán pont Acer, vagy HP volt (de ha HP, lehetett az is BenQ, vagyis Acer bélésű). Érdekelne pedig, hogy mi lehet ez.
Más. A HQ-ban újabban egészen sokféle trafó beszerezhető, főleg a döglős duplatekercses, Samu monitorokba-van már Darfon is. Kellene ezekről valami infót gyűjteni és referenciát, hogy mégis melyik típus hova használható (17/19, szélesvásznú, OZ960 mögé, vagy az ötlábúval), mert persze a számadatok szerint semmit sem lehet tudni, és egyik sem olyan, amivel eddig találkoztunk volna bármiben is ![]()
sziasztok ,van egy elado hibas lcd monitor Samsung ami bekapcsolas utan elfeheredik majd piros zold feher csikokra valt .javithato ?vagy nem erdemes ra idot pazarolni .
Szia!
Elvileg minden javítható.... Milyen típus?
Egyébként erről a hibajelenségről az az elképzelésem, hogy az áramkör valamelyik része nem tud a földhöz csatlakozni. (akár egy differenciáló kondin keresztül) Az,hogy a scaler az OSD-t jól állítja elő, még lehet rossz. Rengeteg része van, még ha blokk diagrammal lenne lerajzolva a kapcsolása, akkor is terjedelmes méretű lenne. Aztán lehet, hogy nem így van...
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni monitor felélesztés ügyben. Van egy 19?-os TFT monitorom. Bekapcsoláskor semmi, a szétszedés utána a FSP043-2PI01S táppanelen pufók kondik, gondoltam ez a hiba, cserélve ezekre a mellékelt képen látható számozás szerint: monitor00.jpg 1,4,5: 470 mikroF 25 V "NIC" 105°C 20 % RAD O10x16mm RM=5mm 2,3: 1000 mikroF 10 V "NIC" 105°C 20 % RAD O10x12.5mm RM=5mm 6: 470 mikroF 10 V "NIC" 105°C 20 % RAD O6,3x11mm RM1(2,5mm) 7: 22 mikroF 50 V "NIC" 20 % RAD O5x11mm RM=2mm 8: 100 mikroF 400 V "NIC" 105°C 20 % RAD O16x35mm RM=7,5mm Kép már van, de sajnos ilyen: monitor01.jpg, monitor02.jpg, monitor03.jpg Kérnék segítséget merre induljak, hogy normális legyen a kép. A scaler ez lenne, DA0L9FMB031: scaler01.jpg
Ezek LESR-es kondik? (alacsony soros ekvivalens ellenallasu?) Mert a kapacitas es a fesz egyezese onmagaban meg nem eleg a magas frekiju kapcsuzemu tapoknak...
Innen vettem:
Bővebben: Linkhttp://www.ret.hu Ez volt a választék: 14-06-07470 µF 25 V "NIC" 105°C 20 % RAD O10x16mm RM=5mmNIC 14-06-55470 µF 25 V "NIC" 20 % RAD O10x12.5mm RM=5mmNIC 14-07-01470 µF 25 V "SUMEC" 105° 20 % RAD O10x12mm RM=5mmSUMC 14-03-25470 µF 25 V "Y" 105°C 20 % RAD O10x12mm RM=5mmYAGT 14-05-76470 µF 25 V 105°C 20 % RAD O10x13mm RM=5mmJAM 14-03-87470 µF 25 V 105°C 20 % RAD O8x20mm RM1,5(3,5mm)RUBY 14-00-43470 µF 25 V 20 % AX O10x22mmBCC
470 µF 35 V 'ESR' 105°C 20 % RAD O10X20mm RM=5mm
ez is a valasztek resze volt. Ilyeneket keress, amiben a low ESR vagy Very Low ESR szerepel. Nem allitom, hogy ez a hiba kozvetlen oka, de ezzel erdemes kezdeni. Korabban jol uzemelt a monitor? A merettel csak atmeroszinten kell foglalkozni, hogy ha kozel vannak egymashoz, odaferjenek meg. Magassag a legritkabb esetben szamit.
Valójában előző nap még nem volt gond vele, másnap reggel már bekapcsolásnál semmi. Az biztos, hogy 2006-ban gyártották, de nem volt pixel hibája sem és nem szeretném kidobni. A fénycsövekkel sincs gond.
Egy lengyel oldalon írtak a tápegység javításáról, de ott hasonló kondikat pakoltak be.
A hasonlo nem egyenlo az ugyanolyannal.
Olvasd el reszletesebben azt az oldalt. Lehet, hogy termesztesnek tartottak, hogy valaki tudja, hogy kapcsuzemube mit rakunk... Az arban nincs lenyeges kulonbseg (mondjuk max ketszeres) a hagyomanyoshoz kepes. Artani nem fog, csereld ki.
Arra mit mondtok, hogy a scaler ic melletti 14 megahertzes kvarcon 33 megahertzet mérek?
Köszi a javaslatot, cserélem a kondikat. Viszont sehol nem találok 100 µF 400V-t (monitor00.jpg 8-as) LESR formációban, ez maradhat vagy más javaslat?
Persze, hogy maradhat, mivel ez nem resze a kapcsuzemu kornek. Ez 50Hz-en (se) muzsikal, mivel a diodahid mogott van mindjart.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |