Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 72
(#) Balu válasza LadyJ hozzászólására (») Márc 16, 2007 /

Szerintem ha másik monitorral működik, akkor nem a videokártya lesz a gond! :yes: A monitornál lehet a gond, és szerintem nem a háttérvilágítás, mert attól még bejönne a menüje, csak alig lehetne látni. :yes: Valami ilyen monitor vezérlő izé mehetett el
üdv Balu
(#) LadyJ hozzászólása Márc 30, 2007 /

Készen lett végre a monitorom, Bp-n a Profi Szervíz javította meg, azt írták a munkalapra, hogy inverter javítás. Ugyan nem tudom az mi, de egy év alatt már másodszor romlott el. Köszi mindenkinek a hozzászólást.
(#) Balázs válasza LadyJ hozzászólására (») Márc 30, 2007 /

Az inverter szolgáltatja a nagyfeszültséget a háttérvilágításnak. Ahogy olvasom, ez logikusnak tűnik, hiszen ha az inverter oszcillátora leáll vagy csak nagyon leterhelődik (pl. zárlat miatt), akkor nem megy a háttérvilágítás!
(#) Djatis hozzászólása Júl 30, 2007 /

Samsung syncmaster 757 DFX

Sziasztok !
A problémám a következő.
A fent említett monitor képe tökéletes és éles nameg minden működik rajta.
Viszont enyhén zavaros a kép. nem mondanám hogy zavarna de szeretném kiküszöbölni.
A zavarokat nem is tudom mihez hasonlítsam.
Talán mint egy túlerősített tv adó vízszintes nagyon halvány cikázó de valamikor abbahagyja.
Amikor abbahagyja néha az is csak amikor 100 herzen hajtom. Ha kissebben akkor folyamatos a zavar és egyszer sem ál meg.
Lehet tőle olvasni szép a képernyő a fókusz is .
Lényegében a legjobban fehér képnél tűnik fel jobban.
A bemeneti káőbelét már cseréltem próbaként egy ugyanilyen tipuséval de nem oldotta meg a problémát.
Talán szűrőkondi ? Nem tudom.
Sajnos a zavar nem olyan erős,hogy ha lefényképezném a képet nem tűnne fel.
Előre is köszi ha valaki tud segíteni netán találkozott ilyesmivel.
(#) Djatis válasza Djatis hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Ja és még egy fontos a felesleges kérdések megelőzésére.
Nem menü általi beállítási gondok vannak meg nem a bemeneti kábel nameg nem PC gond mert ezeket már végig játszottam.
Lényeg még annyi hogy ha sokáig nézek filmet rajta és ugye így sokat van sötétebb kép utána ha kilépek a lejátszóból és bejön egy világosabb háttér vagy fehér háttér hirtelen nagyon zavaróvá válik a zavar utána szépen legyengül
(#) Ferenczi Zsolt válasza Djatis hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Tápot ellenőrizni,sor vissza futási csiknak hivják ezt a problémát.Kiszáradt elkó is okozhatja,képcső gyengeség is
(#) Djatis hozzászólása Júl 30, 2007 /

Köszi a tippet de ez nem sorvisszafutási csík mert ügytudom azok állnak egymás alatt vízszintesen.
Ezen az látszik hogy zavar nem is tudom mihez hasonlítsam még kb mintha menet közben csesztetném a nagyfeszt és zavaros lenne a kép de ez nagyon halvány és valamikor amikor olyan kedve van abba is hagyja pár percre és utána elkezdi.
főleg színváltások közben.
A sötét színeken egyáltalán nem jön elő vagy csak annyira nem látom de fehér alapon látszik a legjobban.
(#) ormandistvan válasza Djatis hozzászólására (») Júl 30, 2007 /

Esetleg még az anód ill.az elektron ágyú(cső nyakán) csatlakozást ellenőrizd óvatosan! :felkialtas: Vigyázz az anóddal, mert ha leveszed róla azt a tapadókorog szerű gumit és hozzáérsz az alatta lévő fekete (anód) ponthoz az hajlamos erősen megrázni ! inkább csak mozgasd meg őket óvatosan. :yes:
(#) locseimisi hozzászólása Aug 13, 2007 /

Sziasztok vettem 1 olyan monitort amin egy csúnya karcolódás van és ott fehéren világít....Lehet ezzel kezdeni valamit ?( a többi része tökéletesen megy)

Misi
(#) Gál Norbert hozzászólása Aug 14, 2007 /

Sztem nem.....
Ha jól értem a panel fizikailag sérült > kikékne cserélni > és ez csak úgy oldható meg ha az egeszet kicseréled > drága nem éri meg

Van pl a pixelhiba ott csak egy pixel ég ki, és akkor is az egész panelt cserélik.
(#) patexati válasza locseimisi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Hol van rajt a karcolás??A kijelzőn vagy az oldalán,hátán??Nem mindegy Ha a kijelzőn akkor azzal nem lehet a cserén kívül mit kezdeni!
(#) mrkatona válasza locseimisi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Hali!

Ha karc van a monitorodon és ott nem látod a képet csak a fehérséget,akkor szerintem a polár fólia réteged sérűlt meg és horzsolódott le!
Ha valahonnan szerzel egy polár fólia darabot és a sérűlt rész elé rakod,akkor ott is meg fog jelenni szerintem a kép.
Ha tényleg így van,akkor le kéne nyúzni az lcd teljes felületéről a polár réteget,a ragasztó maradványokat eltávolítani és egy öntapadós polár fóliát kéne ismételten ragasztani a teljes képernyőre,ami nem lesz egyszerű és olcsó megoldás,de ha nem valami régi darab,akkor talán érdemes vele foglalkozni!
Dobj egy képet a karc nagyságáról! Lehet hogy jobb ha hagyod az egészet ha csak egy apró karc van!
(#) locseimisi hozzászólása Aug 14, 2007 /

a karcolás kb 1,5 cm x 2mm-es a monitor 1ébként egy samsung 181 T 18"-os tft 4 éves ....meg olyan baja is van hogy akármelyik gombot megnyomom rajta kikapcsol...
(#) locseimisi válasza mrkatona hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Hát ott van az az a kis csömbörlék hogyha sikerülne kis darabot ráragasztani akkor ott is menne a kép? Misi

Kép134.jpg

(#) mrkatona válasza locseimisi hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Nézd meg jobban azt a sérülést!
Most hiányzik az lcd-n lévő fóliából két kis darab vagy sem?
Nekem úgy tűnik,minha valami ráloccsant volna a moncsira és az a folyadék megette a polár fóliát azon a kis területen!
Ha a képernyő felülete nem sérűlt akkor döglenek a pixeleid? Na de ennyi egy helyen? Érdekes.
(#) locseimisi hozzászólása Aug 14, 2007 /

Dehogy is! azért annyira hülye én sem, vagyok.Már dolgozom a probléma kijavításán a zsebszámológép kijelzője előtt is ilyen polár fólia van abból vágok ki egy darabot és illesztem a hiányos részre
ha elérakom műkszik....Misi
(#) BA hozzászólása Szept 18, 2007 /

Hello mindenkinek.Van 1 Hansol tipusu 17" monitorom.Az a problemaja,hogy cak a kepernyo kozepen mitat.Fuggoleges csikban osszehuzodott,a ket szelen pedig fekete.Tud e valaki valamilyen 5letel szolgalni.Megkoszonnem
(#) tbence3 válasza BA hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Szia!
Szerintem nem lehet megcsinálni, mert a tekersz ami eltéríti az elektronikat az le égett.
Ugyanis van 2 tekercs:
egyik fügőlegesen húzza,
míg a másik vízszintesen.
De lehet, hogy meg lehet csináltatni de nem hiszem!
(#) BA válasza tbence3 hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

A tekercsre en is gondoltam.Mertem az ellenallasat,az ok.Fokozatosan huzodott ossze.Lehet valameik elektrolit kondi?
(#) spkkill hozzászólása Szept 18, 2007 /

Hy!
Szerintem hagyd a francba.Nem érdemes vele foglalkozni.Én 2500-3000ft ért vettem Siemens monitorokat.17"-osakat,letesztelve. :yes:
(#) BA válasza spkkill hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

En hagynam az egeszet,de a haverom ragaszkodik hozza.Mert milyen szepen mutatott, stb.Amugy ramertem a tekercsre meg 1szer.Az 1ik tekercs 11 ohm,a masik 1 ohm.Az 1 ohm nem keves?
(#) Dudus válasza BA hozzászólására (») Szept 18, 2007 / 4

A vízszintes eltérítés hibája, szerintem nem a tekercs. Rajzot kell szerezni, megérteni, méregetni és megoldani. Ha még nem csináltál ilyet szerintem bízd szerelőre.

Ilyen hibát gyakran okoznak kiszáradó kondik, megnyúló ellenállások, elszállt sorvégtranzisztor ( ennél meg kell keresni mitől pukkant! Nem elég cserélni) ....stb.
(#) kaszarobert hozzászólása Szept 18, 2007 /

Bocs meg ne rázzon, ez nem vicc!
:no:
(#) Parázs Gábor válasza BA hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Szerintem se az eltérítő tekercs éget le mert ezek az ellenálás értékek jók(szerintem).Jól mondja a hiba lehetőségeket Dudus.
(#) tonio válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

A hibajelenség, habár nem egészen egyértelmü a hiba leírása számomra, tápegységhibára utal.Ha jól értettem a képtartalom csak középen látszik?
(#) László zs hozzászólása Szept 19, 2007 /

1, Az elkókat nézd meg hogy nem-e púposak.
2, Nem-e forrósodik benne valamelyik alkatrész.
3, Nincs-e forrasztási hiba, illetve nem égett szét a panel.
4, A soreltérítő IC adatlapját tölcsd le és mérd meg a tápját. Illetve ha van feszültség felírat véletlenül a panelon (nagyon ritka) akkor azt is mérd meg.
(#) László zs válasza László zs hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

A 4. pont helyett (nem tudtam törölni és elírtam): van egy MOS FET egy kis hűtőbordán a panel hátulja vagy a nagyfesz környékén (általában) valami IFR típus szokott lenni 80V-felfelett van rajta a feszültség. Lehet hogy megfőtt. Illetve az utána lévő részek zárlatosak. Célszerű lenne megmérni utána a feszültséget. Természetesen a többi tápfeszt is csekkold le (ezt jól írtam a 4. pontban).
(#) Norberto hozzászólása Szept 19, 2007 /

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mik az általánosan tipikus jelei az egyes kiegészítő alkatrészek meghibásodásainak?

Pl. mi észlelhető olyankor, ha az inveter indul a halála útjára? Illetve olyankor mi van, ha pl. a CCFL cső kezd el szórakozni? Vannak ezeknek egyáltalán tipikus tünetei?

Azért kérdezem mindezt, mert a laptopom LCD-jének bal oldalától számítva 7 cm-es távra nemrég megjelent egy kb. 2 cm vastag függőleges csík, ahol a kép egy parányit sötétebb, szürkébb jellegű, mint korábban volt ugyanott, illetve a képernyő többi pontjához képest...tehát függőlegesen egy 2cm-es csíkban picikét sötétebb a kép, de a színek ugyanúgy megvannak, pl. a kék az kéknek látszik, a piros pirosnak, a szürke szürkének...csak egy árnyalatnyit sötétebben jelennek meg a színek ebben a csíkban, a képernyő tetejétől az aljáig.

Van valakinek ötlete a probléma megoldására? Én a megvilágító csőre gyanakszok...de hát létezhet az, hogy csak egy 2 cm-es részén "romlik el"?
(#) deguss válasza Norberto hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Ha az inverter romlik el, általában, de csak általában és nem mindig, enyhén, a megszokottól erőssebb hangon hallható sípolás észlelhető. Két monitorral is volt dolgom, ami ilyet produkált. Egyik sem az enyém volt, csak szívességből javítottam őket. (Egyiket sikerült is )
(#) Norberto válasza deguss hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Köszi a választ!

Valakinek még konkrét ötlete a problémámhoz esetleg akadna?
Következő: »»   4 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem