Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Amikor kiveszem egyből lelehet kenni lakkal az egészet? Ám 24 óra elég a száradáshoz? Oks akkor mellőzöm a falakkot
Idézet: „Oks akkor mellőzöm a falakkot” Ebben mártsd meg,hagyd kicsöpögni,majd száradni.A lábakra forrasztasz egy kis vezetékdarabot,akkor annál fogva föl tudod lógatni egy újság fölé.24 óra alatt szerintem megszárad.
Sziasztok! Hát én mér nem is tudom mihez kezdjek ezzel a VOV DIGITAL VCT-1440-el! Kicseréltem már a tápegységben majdnem az összes félvezetőt, pedig a nagy részét nem is mértem hibásnak. A szekunder oldatalt átkondiztam, a sorkimenő lábait kiforrasztottam, és a tápegysége mégsem indul. Már nem is tudom, hogy mi tévő legyek még... Ötlet valakinek?
Szevasztok! Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baja ennek a grundig tévének? Azt csinálja, hogy amikor készenlétben van sípol, ha bekapcsolom akkor is sípol és semmi kép majd egy idő után ahogy melegszik elmúlik a sípolás és így jön be rajta a kép ahogy azt a mellékelt képeken látszik. előre is köszönöm a segítséget
Üdv: Laci
Az ic 201s 6-os lába nagyon pici tápot kap ( 0,016 volt). Hanem még ami furcsa az U1-sen 125v helyett 143v van terhelés nélkül. Most már megőrjit teljesen.
Szevasztok! Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baja ennek a grundig tévének? Azt csinálja, hogy amikor készenlétben van sípol, ha bekapcsolom akkor is sípol és semmi kép majd egy idő után ahogy melegszik elmúlik a sípolás és így jön be rajta a kép ahogy azt a mellékelt képeken látszik. előre is köszönöm a segítséget
Üdv: Laci
Üdv!
Így elsőre keményen táphibára gondolnék. Nem ártana a hálózati szűrő elkót megnézni a szekunder körrel együtt. Lehet a 130 volt kondija kh-s.Mivel készenlétben is sípol gondolnék táphibára ,bár kérdés ,hogy leáll-e egyáltalán a tv készenlétre.
üdv! köszi a választ. Leáll készenlétre. Készenlétben halkan sípol és erősen világít a poros led, amikor bekapcsolom hangosan sípol és halvány a led. Holnap átnézem a kondikat remélem megtalálom a hibát. köszi még egyszer a választ.
Sziasztok!Van kb egy éve egy Thomson 127 cm-es projektoros tv-ém, sajnos a pontos típusát nem tudom,de a probléma talán megoldható,ami van vele! Nem régóta elállítódott a kép,mintha kinagyítaná a képet,és kissé torzult! Volt ,hogy egy kicsit visszaállt eredeti felállásba,de újra elállítódott,amúgy minden funkciója tökéletesen működik!Mi lehet a probléma esetleg vele?Ha valaki adna ötletet,hogy érdemes-e megnézetni,javítani,stb,megköszönném!Sziasztok!
A színek is lemásztak egymásról? Ha nem akkor az EW fokozata ment tönkre,ha igen,akkor sajnos a konvergencia áramkör,vagy annak a tápja.Egy típusszámot szívesen vennénk,meg egy fotót a keletkezett hibáról.Első körben nézd át a sorkimenő trafó környékén a forrasztásokat,lehet hogy csak egy kontakthiba van.
István
Sziasztok!
Új vagyok itt. Tanácsot kérek hozzáértőktől. Mindig tv ügyben. Telefunken TTR 200 -as egység az állomások beprogramozását csak addig tartja amíg nem kapcsolom ki készenléti helyzetbe. Akkor újból az első üzembe helyezés nevű műveletsort kell végigcsinálnom különben azt írja ki nincs jel. A szervízben rádugták a kábelt és azonnal voltak programok. Nem értem. Előre is köszönöm a tippeket.
Az a 143V lehet üresjárati rendszertáp, de az is lehet, hogy megvan egy kicsit futva és emiatt nem engedélyezi az indítást. Stby led világít amúgy? A TDA kikapcsolva kap 3.3V-ot, induláskor a 6-os lábán kellene megjelenni egy magas szintnek, ami indítaná a stabic-t. Az a pár mV azt jelenti, hogy gubanc van. Az is lehet, hogy elhalálozott a csapástól, vagy még táp gondok vannak, ilyenkor már jó lenne egy szkóp. A tápon miket javítottál?
A tápban csak a greccet cseráltem meg az optpcouplert (de a régivel is igy viselkedett). Különben a led világit.
Tisztelet minden fórum társnak! Következő a problémám. ORION tv (kb. 10-15 éves) hangerő szabályzó a távirányítóról nem működik. ha a készüléken megnyomom a hangerősítő gombot, akkor a program ugrik egyet vagy többet is másik adóra. Üzem közben kis kattanással a hangerő lecsökken, majd lassan fokozatosan újra felerősödik magától az eredeti szintre. Ezt váltakozó periodikussággal ismételgeti. Hol keressem a hibát? Köszönöm a válaszokat előre is.
Elment az opciója.Ez azt jelenti,hogy újra be kell állítani a memória IC bizonyos bitjeit,hogy a proci tudja,tulajdonképpen miféle TV-ben is lakik.Írd le a pontos típusát a gépnek,és meg tudjuk mondani,mit kell csinálnod.
István
Szia! Érdekes cuccok ezek. Nekem is van egy dekóderem itthon. Csinálj egy teljes reset-et vele. Nyomj egy gyári beállítások menüt. Aztán kikapcs és programozd be újra. Figyelve,hogy a csatornakeresés teljes legyen, s kiválasztásnál a csere menü legyen. Ne a hozzáad!! Egy próbát megér.Aztán kérnék egy cserét a cuccra.Feri
Sziasztok! Szeretnék új kérdést feltenni nektek. Van nálam egy alien ctv 5570-es tv, amiben 11-ak-19-es sasszi van. A következőt produkálja. Bekapcsolás után megjelenik a kép, és a hang, a kép oldalra csikóz, pár másodperc múlva felerősödik a táp hangja, és a tv kikapcsol. Utána gond nélkül bekapcsolható. Mérni nem nagyon tudok, mert hamarabb kikapcsol, mint kéne. Itt a rajz is, hátha valakinek van ötlete. Én valami zárlatra gondolok, de nem találom, a kondik nem púposak, nem zárlatosak. Diódák, tranyók jónak tűnnek mérésre, de lehet, hogy tévedek. Minden ötlet érdekel. Köszönöm: Laci
Kösz a választ. Sajnos a gép Balatonfüreden van, üdülőben. Én meg itthon Bpesten. Ehhez idő kell, hogy megnézzem. Tavaly még semmi baja nem volt. Idén most kapcsoltam be először és ezt művelte a drága. Majd megnézem a pontos típusát és újra jelentkezek. Üdv!
A sorvégtápfesz szűrését nézd meg első körben.Meg ezen kívül a C610 C611 R601 R605 alkatrészeket.Ez a sorvégfokból visszavezetett impulzus biztosítja a jungle iC részére.
István
Kondizd át akkor a tápot, a sorkimenő környékén lévő elkókról se feledkezz meg. Nézd át a nagyfesz kondikat is. Ha van ESR mérőd, akkor nem biztos, hogy mindet kell cserélni.
Hali! Mindenkinek! Ma reggel be kapcsoltam a tv, 5perc elteltével fakó lett a kép meg egy kicsit ki világosodott meg vízszintesen csíkok vannak benne. Az lenne a kérdésem hogy, a nagy feszültséggel lehet a baj?
Annyira nem értek hozzá de ha nem lenne nagy baja akkor én csinálnám meg. Ha valaki meg tudná mondani hogy, hol keresem a bajt az nagyon jó lenne. Köszönöm előre is.
Hali! A tv márkája funai. Gondolom erre voltál kíváncsi.
Igen,erre lettem volna ,meg a típusszámra is . .Mérd meg benne a vidovégfok 200V-os tápfeszültségét,hogy megvan-e!
Ha ez kevés,akkor viríthat a kép.Továbbá a Ug2 (350-500V a tipikus) segédrácsfeszültséget is ellenőrizd! István
Hali! funai-21D-3218F. És köszi a tippet majd meg méretem.
Sziasztok!
Van egy THOMSON TH-6321BT TV-m (Chassis ICK2 Stereo). Bekapcsolás után elkezd 3-4-szer sípolni a képcső, mint amikor kezd elindulni, közben a LEDek az elején elkezdenek villogni, majd a magasfeszültség leáll és csak világítanak a LED-ek. Mértem az M4 és M3-mon a feszültségeket, amikor a képcső "indulgat', akkor eléggé ugrál rajtuk a feszültség, majd utána stabil lesz (megvannak rajta a service manual szerinti feszültségek). A tápegység-ben vagy a magasfeszültségnél lehet a gond? És ha igen, akkor melyik alkatrészeket nézzem át? A válaszokat előre is köszönöm!
A függőleges eltérítés hallatszik(morog).A nagyfesz felsercen?
Sziasztok!
Videoton Infracolor 2000-nél túl fényes, kontrasztszegény (a fekete nem volt elég fekete) volt a kép, visszább vettem kicsit a g2-t (617V-ról 570V-ra) így szép kontrasztos lett, viszont az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a túl kicsi g2 lehet bármilyen káros hatással a cső élettartamára? Vagy csak a túl nagy g2-re igaz ez? Másik (bár kevésbé zavaró) probléma, hogy villódzó fényviszonyoknál (pl. stroboszkóp stb.) változik kis mértékben a sor/képméret tehát pl. a csatornalogók kicsit bemozdulnak első sorban függőleges irányban. Ezt mi okozhatja szerintetek? Először a tápra gondoltam de az elég stabilnak tűnik alig 2V különbséget mértem a +145V-os kimeneten (erről megy a sorvég) full fekete és tele fehér képnél. Előre is köszönök minden segítséget! Üdv: Laci
sziasztok van 1 garn prix tévém és az a gondom vele hogy van mikor 1-2 napig de van mikor 5 perc után elkezd vibrálni a kép de ha a panelt megmozgatom akkor abba hagya de már végig nésztem a nyálkát és semit sem találtam ezért szeretném a segitségeteket kérni hogy ez mi okozhatja vagy hogy hol keresem a hibát...?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |