Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szoval eloszoris illene a kod gomb hasznalatat megtanulni. Nem tul bonyolult. Masodsorban pedig nem illik nemzeti karakterekkel teliszorni a programot.Ra kellene jonni hogy a MCHP mernokei nem magyarok, tehat nem keszitik fel a forditokat a nemzeti karakteres valtozonevekre, cimkekre. Meg lehetne a programot csatoltan feltenni, es akkor jobban olvashatoan tobb velemenyt mondhatnank.
Idézet: „
Ez milyen funkciót akar megvalósítani? Keveredik benne a szimbólum definíció és a program. Igy kellene változókat létrehozni:
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudom megoldani, hogy 1 IO Lábon több ledet használhassak vagyis, hogy az az egy láb egyszerre több ledet tudjon vezérelni ?
1. ha eleg ketto, akkor forditva kotod be oket, az egyik labuk a kozos portlabra, a masik veguk tap, illetve fold.
Ha kimenetnek definialod, akkor valamelyik vilagit mindig, attol fuggoen, hogy 0 vagy 1 az ertek - ha bemenetnek, akkor egyik sem vilagit. 2. ha tobb kell, akkor esetleg egy soros-parhuzamos atalakitoval, de ahhoz tobb lab kell (3), szoval mondjuk 8 felett erdemes hasznalni, amikor a led/lab arany magas kell legyen. 3. talan van valami 1-wire eszkoz, de ennek utana kell nezni...
Szia!
Roman Black féle egyvonalas megoldás.
Sziasztok!
Megint kellene egy kis segitség. A printf függvényt szeretném átirányítani az lcd-re. A neten ilyen megoldást találtam: stdout=_H_USER; //========================PrintfRedirection=============================== // _user_putc is called by printf if stdout is set to _H_USER. int _user_putc(char data){ lcd_putch(data); // write character to LCD display } fordításkor a következőt kapom: LCD.C:147: error: '_H_USER' undeclared (first use in this function) LCD.C:147: error: (Each undeclared identifier is reported only once LCD.C:147: error: for each function it appears in.) A stdio.h be van includolva. Mi hiányzik még neki? Vagy nem jó az egész megoldás? Üdv kszabi
Első körben nem ártana leírni, hogy milyen fordító ez, másodsorban megtanulni a Kód gomb használatát és azzal szúrni be a kódrészletet, hogy ne vesszenek el belőle karakterek.
stdio.h be van include-álva? Milyen fordító?
Ez alapján próbálod? A letöltött projekt se fordul?
Sziasztok!
A fordíto c30 3.31. A pic 33EP. A stdio.h be van inkludálva. stdout=_H_USER; sort kikommentelem akkor fordul. Átnézem a küldött linket, talán segit. Üdv kszabi Idézet: Ez a _H_USER-es szerencsétlenkedés C18 esetén van. C30-nál meg kell nyitni a kimeneti csatornát fopen()-nel.„stdout=_H_USER; sort kikommentelem” Ennek a topiknak a végén van egy részmegoldás az LCD kimenetre történő átirányításhoz.
Köszönöm a segítséget de nem ezekre gondoltam.
Szeretnék készíteni egy órát ami mutatja az időt rendes kör alakba mint a rendes óra a ledek felét duo leddel ez mutatja majd a kismutató állását a többi pedig sima 1 színűvel így olyan lesz mint egy rendes mutatós óra csak ledekből lesz a mutató és azért kell a kétszínű led mert ha a kismutató a nagymutaton van akkor is lehessen látni hogy éppen hol van. Már látam az oldalon hasonló kapcsolást de annak nincs végig ledezve a kijelzője csak a végébe van 1-1 led és teljes táblát szerenék. mint :
De minek átirányítani ? Nem egyszerűbb sprintf el sztringbe printelni, aztán azt a sztringet kiküldöd oda a saját függvényeddel ahová akarod.
Hát lehet hogy ez lessz.
touch scren-nél ezt használtam, csak a hi-tech nél prímán ment a printf, már megszoktam. Jó lett volna ebben a pjt-ben is ezt használni. De még nem adtam fel. Üdv kszabi
Bocsánat, de ez itt a haladó PIC kérdések topicja, és a válaszok mind ennek szellemében kerültek megírásra.
Ha a LED-ek bekötését, illesztését kérdezed egy CMOS kimenethez, akkor a (elektronikai) kezdő topic-ot keresd, ott tedd fel kérdésed újra!
Szia!
Nézz bele a Propeller óra topikba.
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy lehetne megcsinálni 16F877-es pic-el azt, hogy megnyomok egy gombot és akkor az I/O-n megjelik +5v és amikor megnyomok egy másik gombot akkor leáll?
Ezt a kezdőben is kérdezhetted volna. Amit írsz az a PIC-eknél egy alapfeladat, de pic nélkül is meg lehet csinálni. A neve: bistabil multivibrátor.
Most tanulgatom a pic-eket és ezt szeretném megcsinálni assembly-be. Kérlek szépen segíts!
Akkor kezdd azzal, hogy tananyagot ás mintaprogramokat keresel, és átnyálazod a fórumot. Ez egy anynira primitív feladat, hogy a neten végtelen sok helyen megtalálod a megoldását.
Ajánlott irodalom: PIC Mikrovezérlők alkalmazástechnikája. Ha beírod gugliba hogy "PIC hello world asm" akkor ott a program amin el lehet indulni Bővebben: Link
Semmi probléma csak mivel a téma elején van írva hogy ide legyenek írva a PIC-es dolgok ezért írtam ide és már meg találtam a megoldást.
És HP41C köszönöm ezt a segítséget is és az eddigieket is mindig segítettél annak ellenére, hogy bármilyen kezdő kérdésem volt vagy nem.
Én ajánlanám neked a PiC Mikrovezérlők Alkalmazástechnikája című könyvet az elején assembly-vel kezd és a végén át tér a 24-es családra és c nyelvű programozásra nekem nagyon bevált.
Ha kell segítség a beszerzésébe akkor azt privát üzenetbe meg írom nem akarok a fórumon reklámot csinálni.
Hali. Tudom, hogy nem MSP mikrokontroleres forum, de lehetseges h tudtok segiteni. Koszi
A következő kérdésem lenne. Egy Quectel L50 GPS modult szeretnék beüzemeltetni egy MSP430G2452 uC-el. Mivel a mikrovezérlő csak I2C támogatottsággal rendelkezik, így azt kell használnom. A következő NMEA üzeneteket kellene átküldenem a GPS modulra a konfiguráláshoz: 1. Port kiválasztása $PSRF100,1,4800,8,1,0*0E 2. Inicializálás $PSRF101,-2686727,-4304282,3851642,75000,86400,1311,12,4*26 3. Funkció kiválasztása(milyen típusban küldjön) $PSRF103,04,00,02,00*26 Az általam használt i2c programmal egyszerre egy bájtot tudok atküldeni. Tudna valaki segíteni, hogyan tudom megoldani, mert ahogy utánanéztem ezek az üzenetek több bájtosak és nem értem hogyan tudnám felosztani. Még nem foglalkoztam NMEA protokollal, ezért kezdő vagyok a témában. Köszönöm a segítséget.
Szabályzat XVIII. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, mindenféle - általunk megfelelőnek tartott topicba - helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ.
Értettem és bocsánat, igérem nem fordul elő többször.
Sziasztok!
Megint szivok a 33EP-vel. Az RTCC-t próbálom beüzemelni. Szépen elindul, megy is 9 sec ig, majd a MinSec regiszter 16-ra ugrik, 25-ről 32-re és igy tovább. 60 után nem nullázódik csak 90-nél. Itt lépteti a felspő byte-ot. Ha a MinSec registert nem olvasom ki hanem szoftveresen léptetem próbaképp akkor rendben megy a számlálás. Az erratában nem találtam erről semmit. Van valami tippetek mi lehet ez? Üdv kszabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |