Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kocogtasd meg a TUNER fémházát egy csavarhúzó nyelével!Úgy mint reagál?
István
A G2 feszültség tudtommal nincs számottevő hatással a cső élettartamára.(főleg egy ilyen idős gépnél már)A sorméret változás,ha nem extrém mértékű,akkor az természetes.Ha nagyot tátikázik a kép ( több cm) akkor a sokszorozó cseréje segíthet a bajon.
Szerintem ne foglalkozz vele. István
szia megkocogtattam de semitsem de ha STV2246H ic megnyomom akkor azonal elkezd a kép vibrálni...
Visszamondták a javitását, elvitték tőlem a tv-t. Az biztos többet én semvállalok villámcsapott tv-t ! Köszi a jótanácsokat !!!
Sziasztok szakik, nemrég jártam erre egy LOEWE-val kapcsolatban, rakoncátlankodik. Kb 1 óra üzem után nem akar reagálni a távkapcsra, kép-hang tökéletes. Belenéztem és a (mell. képen) a felső TDA ic cserélve volt viszont eléggé melegszik de a többi is, Mi okozhatja? Kézzel tapintva elviselhető, de szerintem tulságos a hőfokuk. vagy ez igy természetes? Sasszi: Q4100 Köszi.
Szia!
Köszi az infót, nem extrém mértékű a sorméret változás max. 0,5-1cm körüli. Olyan probléma jött még elő közben, hogy a fényerő nem egyenletes függőleges irányban, tehát a képernyő felső 1/3-a sötétebb mint az alsó 2/3-ad. (Ezt főleg full fekete képnél lehet látni, pl. AV bemenetre kapcsolva a képernyő teteje full sötét, lentebb egy nagyon kicsit világosabb). Van esetleg bármi ötletetek ezt mi okozhatja? Felmágneseződés tud ilyet okozni, vagy másfelé érdemesebb keresgélni? Üdv: Laci
Hát igen. A mai világban már a villám csapott tv helyett inkább másikat vesznek, mert azt a rengeteg alkatrészcserét+munkadíjat felszámolva úgy dönt a gazdája, hogy rádob még egy tízest és vesz egy jobb LCD-t. Amíg a CRT TV-k uralták a piacot, addig ez nem így volt Ki lehet fogni egyszerűbb eseteket is, de ha a tuneren megy be a delej, mint anno nálam, akkor kész káosz.
Urak, egy kérdésem lenne, van egy samsung crt projektoros Tv-m, és pár éve gondom volt a sorvéggel, illetve a konvergencia is rossz volt, ezeket javítottam, azóta szépen üzemel a tv, de a napokban érdekes jelenséget tapasztalok, hidegen amikor bekapcsolom reggel, akkor egy jó 10-15 percig azt csinálja, hogy a képernyő szélessége nem stabil, rendszertelenül változik a kép szélessége, úgy 6-8cm nyit, teljesen véletlenszerűen ugrik mikor kisebbre mikor nagyobbra, mikor lassan mikor gyorsan, aztán 10-15 perc múlva tökéletesen működik, egész nap megy, minden ok.
Így nagyvonalakba esetleg lenne ötlet mi okozhatja ezt? Én valami kondira gyanakszom. De hogy merrefelé?
Az EW korrekciós fokozatát nézd át,és a konvergencia panel tápját,ha külön van.Lehet hogy csak kontakthiba,kocogtasd meg a sorvéget és környékét.
István
Üdv. Waltham ts5355 txt osd tv-vel van gondom: működés közben kikapcsolt, a készenléti piros led sem világít. Semilyen áthúzás, szikrázás, vagy szagjelenség nem történt, tavaly kapott új sorkimenőt, a sorvég tranzisztor jó benne. Konnektorba bedugva a dugót a piros led egy pillanatra felvillan majd kialszik. Találkozott valaki ezzel a hibával?Előre is köszönöm.
Ha csak villan a LED,az valami sorvég zárlatra utalhat.Nem lehet,hogy a sorkimenő lett zárlatos? Ha a kollektort beterheled egy izzóval,és úgy ráindítasz,mit csinál?
István
Ok, köszönöm a tippet, ezeket megsasolom és jövök.
Kivettem a panelból a sorvég tranzisztort, e nélkül is bekapcsoltam és ugyanazt a jelenséget produkálja mint beforrasztva. Amikor rossz volt a sorkimenő és a zárlatos tranzisztort kiforrasztottam a piros led világított készenlétben . De ha a tápegység szekunder köreit egyenként megszakítom (zárlatos kimenőkört keresve) akkor se történik semmi. Azért gondoltam arra hogy talán nem sorvég eredetű a hiba.
Van egy Elektronika VL-100 típusú kistévém. Nemrég még működött de elsötétedett a képcső. A katód nem izzik, nincs nagyfesz, a sorvégtranzisztor melegszik, 9V-Ot mértem a kollektorán. Lehet hogy nem kap vezérlést? Hol lehet a hiba?
Biztos, hogy nem felmágneseződés. Az én Infracolor készülékem is ezt produkálta. Az összes elkót kicseréltem, a hiba megszűnt. A sorméretváltozást is valószínű hogy a kapacitásszegény, régi, kiszáradt elkók okozhatják. Egy ilyen korú készüléknél szerintem érdemes az összeset cserélni, feltéve, ha jó a képcső.
A kollektoron ne nagyon méregess, mert kinyírhatja a műszert. Elsőre szerintem meg van kornyadva a tápja, ott nézz szét, de lehet más is. Akaszd le a sorvég tranzisztort és tegyél a helyére izzót, és mérj. Azután a sorkimenőről jövő tápszűrő kondikat is ellenőrizd.
Amikor kiadja a szervíz, akkor megcsinálom a teljes resetet. A cserét hogy kérjem? A szervízben működik a dolog, csak nálam nem.
Köszi a választ.
Hali!
ITT 2163T valamint Sony KV-c 2941D Tv-k szinkronhibásak, - tud -e valaki típushibát?
Ez egy VL-100.Itt nem megy az izzós módszer.Ez Lenin bosszúja.Szerintem egyébként sorkimenős lett.A sokszorozót lekötve is csinálja ezt a dolgot?
Szia három kondit cseréltem a készülékben és működött is most megint semmi újra kicseréltem a C521 C524 C526 kondikat de nem javult meg megköszönném ha megnéznéd hogy mi lehet még a ludas segítségedet előre is köszönöm.
Ha lekötöm a sokszorozót, akkor is ezt csinálja, a trafó nagyfeszkimenetéhez közelített, testhez érintett csavarhúzó alig szikrázik, az ív hossza nincs 0.5mm sem. A képcső nem fűt, de nincs megszakadva, mert megmértem. A sortrafó eléggé melegszik.
Hali!
ITT 2163T Sony KV-C 2941D Rajzom nincs! Mindkét Tv szinkronhibás, típushiba ajánlást kérnék. A régi Videoton Tv-knél a "Böhöm" Teletex panel mellett az 5 voltos stab. okozta a szinkronhibát fent baloldalt. Kb húsz ilyen hibával találkoztam ez típushiba!
99%,hogy sorkimenős lett a kis drágád. . Nekem is volt.és ez lett a vége.Pedig igazi kis szabadidő TV-volt.Egy óra TV-nézés egy óra javítás.Nem tudom honnan lehetne ebbe trafót szerezni.
Írj sasszi számokat a gépekhez,megnézem van -e hozzájuk itthon kotta.Aztán lehet hogy okosabbak leszünk.
István
Köszönöm, az eddigieket! Kicseréltem az összes szűrőkondit, valamint amiket írtál. A hiba megmaradt, viszont a múltkor elfelejtettem írni, hogy áram alá helyezéskor rövid brumm jön a hangszórókból. Valamint a kapcsolási rajzban szereplő kondik nem egyeznek a panelon levőkkel. További ötlet? Előre is köszönöm: Laci
Vettem egy Grundig lcd tvt. Akárhogy állítgatom a menübe a fényt színt a fekete szín kontúrjait alig ábrázolja. A többi színnél ezt nem tapasztalom. Nem eredeti a távja. Valamit lehetne állítani rajta, vagy rossz az egész? Valakinek valami öklet esetleg?
Köszi a választ, sajnos én is erre tippeltem. Majd ha találok ilyen trafót, akkor visszatérek rá. Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet újratekercselni?
Sziasztok, egy LOEWE Planus 4663Z tv-vel van gondom. Van hogy napokig tökéletesen működik, csak a kép két oldalán jobbra lefelé hajló csikok vannak, ez természetes?? Hameg rájön a bolondóra őssze vissza töri a képet, ilyenkor nem reagál semmire csak kikapcsolni tudom a távkapcsal,majd vissza és jo egy darabig. Mi lehet a baja, kérlek segitsetek, nagyon jó tv lenne ha.... Telcsis képek mellékelve, elöre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
Philips 14PV375 típusú jószágom van. A baj az, hogy egy kondenzátor megadta magát. Olyan tokozása, illetve mérete volt, mint egy diódának. A sorszáma: C624. Tudja valaki, hogy mekkora lehet az értéke?
Köszönöm előre is.
Szia.Ennek 68pf az értéke,amúgy innen letöltheted a doksit hozzá.http://www.fixdevice.com/smanuals/file/37697.html
|
Bejelentkezés
Hirdetés |