Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC távirányítás modellekhez
Lapozás: OK   28 / 48
(#) Orbán József válasza mscs hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

A második képen van egy álló zöld rudacska - jobb alsó sarokban - az egy kis fojtó, annak a panel széle felé eső kivezetését nézd meg, találkozik-e bármi mással, szerintem oda menne az antenna drótja.
(#) mscs válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Alul egy kis ellenállással utána tranzisztor utána a tekercselés vagy mi ez

Van ott ennek a kis zöldségnek az egyik lábán egy pirinkó kondi, ami vagy 2 lábú és kicsiny kerek, vagy felületszerelt, nagyon pici, annak a másik vége már az antennára csatlakozik.

Asszem meg van helyére forrasztom letesztelem és írok max 10 perc
(#) mscs válasza mscs hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

Sajnos nem működik :'(

Ha ki-be kapcsolod a vevő részt, megrándul a gép?

Semmi
(#) mscs válasza mscs hozzászólására (») Máj 8, 2012 /

rossz helyre forrasztottam valamit ????
(#) Orbán József válasza mscs hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Ha véletlenül fordítva adtál tápot, azt nem bocsátja meg a kütyü, régiesen íves javítás. hacsak nincs másik IC-d.
(#) mscs válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Hát nem szált mert nem szált belőle füst ://
(#) Orbán József válasza mscs hozzászólására (») Máj 9, 2012 /

Mert ez egy diszkrétebb tulajdonságú változat... Csendben emészti magát.
(#) mscs válasza Orbán József hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

akkor IC csere ://
(#) nagy hoho hozzászólása Jún 2, 2012 /

Nem egészen ide vág a téma de RC.
Szeretnék vásárolni RC elektromotort A Conrádnál nyákfúráshoz de a motorok méretei nem szerepelnek az oldalon. Van valahol olyan táblázat ahol egy adott típus méretei megtalálhatók?
(#) CapsLock hozzászólása Jún 16, 2012 /

(#) CapsLock válasza CapsLock hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Senki sem tud segíteni ? :/
(#) Orbán József válasza CapsLock hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Neked 2 db szabályzó kellene ahhoz, hogy használni is tudjad, a linkelt cucchoz jár 1 db szervó & passz, aminek semmi hasznát nem veszed.
Két db kefés szabályzót keressél a hazai modellboltok is adnak el ilyesmit.
Ja és egy olyan adó kell, amin egyszerre 2 csatornát tudsz karokkal szabályozni és azokkal tudod fordítani és gyorsítani-lassítani a ladikot.
(#) trudnai válasza CapsLock hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

En a magam reszerol azert nem valaszolok, mert nem tudok. Nem hajoztam meg, es nem tudom milyen cuccokat hasznalnak.

Amit el tudok kepzelni, hogy valami mixer elektronika lehet ezekben ami a kanyarodast es a sebesseget ossze keveri es abbol szmaolja ki a jobb es bal oldali motorok sebesseget szbaalyozza.

Nyilvan ha ami van neked egy szabvanyos rendszer a szokasos 3 polusu szervo csatlakozokkal, akkor annak mukodnie kell (feltetelezve, hogy a vevo egyseg es az ado egyseg kompatibilisek). Ha nem, akkor ehhez a adohoz passzolo vevo kellene es akkor csak a csatlakozokat kell atkotnod, tehat ami a vevobol megy a mixer ill motor szabalyozo aramkor fele!
(#) Orbán József válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Revideálom az álláspontomat, jó a linkelt motyó, szervót nem adnak hozzá. Kicsit furmányos lesz vezetni a rocsót, mert egyik mocit a ravasszal szabályozod, a másikat meg a kerékkel, aminek lehet, hogy automatikus középállása van. Ha így van és elengeded, akkor félsebességen tartja az egyik motort. Mulatságos lesz, próbáld ki.
Egy 4 csatis mezei modellirányító sokkal kézenfekvőbb lenne, akkor a két bottal, mint a tankot lehet irányítani majd.
(#) trudnai válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Igen, ezert kell hozza mixer aramkor -- tehat a kormany es a gaz csatornakat mixeli, magyarul kormany kozep allasban mindket motor ugyanakkora fordulattal forog, mig a kormany elforgatasakor egyik oldalt kicsit gyorsabban, a masikat pedig kicsit lassabban forgatja...
(#) Orbán József válasza trudnai hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Idézet:
„Igen, ezert kell hozza mixer”

Vagy nem. Van tankom is, ott ha együtt nyomom a karokat egyenesen halad, egyiket kevésbé - arra fordul.
Tehát nekem kell ügyeskedni a két karral - nem egy ördöngősség, az eredeti rádiója ezt teszi, annyi az egyedisége, hogy középállástól irányt is váltanak, Hajónál erre nyilván nem olyan nagy szükség van, kivéve pl. egy tűzoltó, vagy scale komphajó, ahol a kis helyen lavírozást nagyban elősegíti, ha irányt is tud váltani a hajócsavar.
(#) CapsLock válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Hogy milyen elektronika volt benne eredetileg azt paszzolom , mert ehhez a részéhez sajnos nem értek.

Eredetileg is pisztoly adó volt hozzá, a kar csak behúzásra reagált (eltolásra nem, hátramenet nem volt benne) behúzott állapotban ment előre a hajó, a kerékkel meg a fordulást szabályozta, vagyis így lehetett szabályozni a motorok fordulatát.
(#) Orbán József válasza CapsLock hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Akkor a kollégámnak van igaza, ezek a beépített mixerek segítségével gebeszkedett a jármű.
Azt nem tudom, a linkelt eszcájg használható-e hozzá, az ajánlott 4 csatis táv minden további nélkül...
(#) dinnye1221 hozzászólása Jún 27, 2012 /

Sziasztok, nem rég lomtalanítás volt a faluban, s mikor jöttem haza találtam egy távirányítós hajót de sajnos távirányító nélkül, elég jó hajó és szeretnék hozzá készíteni egy távirányítót, segítséget az építésben tudok kérni, tudom hogy bonyolultabb de úgy szeretném hogy előre - hátra, jobbra - balra is irányítható legyen a hajó. Mi kell ehhez? És mennyibe fog ez kerülni körül belül? De első sorban az érdekelne hogy mi kell egy ilyen hajó távirányító meg építéséhez, milyen dolgok, a hajó 40MHz-n működik. Segítségeteket előre is köszönöm! ha kell rakok fényképet a hajóról vagy az elektronikai részéről (gondolom az utóbbi a fontosabb inkább)
(#) kismenő hozzászólása Júl 2, 2012 /

Segítség kellene, egy kb 4-5éves 40 megás modellen led beépítést kiséreltem meg provizor.., ám az jobb irány (motorikusan ) elhalt, a led jelzi az irányt, de nem mozdul, a tőbbi még jó. Ha volna valaki aki tudna valamit errőlvagy esetleg panel tipus alapján, előre is köszönöm
(#) foxi63 válasza dinnye1221 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Csak gyári 40Megás adót javaslok, házilag nem tudsz építeni hozzá .
Vaterán vagy modellboltban már nem olyan drágák.
(#) Orbán József válasza kismenő hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Ha te a szervokimenetre tettél ledet, az reménytelen úgy.
A szervo motorral párhuzamosan és soros ellenállással már működik és 2 db leddel, ellenpárhuzamos kapcsolással a két irányt is lehet indikálni.
[OFF]Hogy a mai világban mi a francnak kellenek a led hegyek, már nem is kérdem...
(#) kismenő válasza foxi63 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Köszi a z őtletet ezek szerint nem javítható, csak cserélhető
(#) kismenő válasza Orbán József hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

oké, a minusz és a szervó közé/ led>ellenállás>led /köttem, de egyenlőre csak az említett irány halt el, ha van még lehetőség várnék. köszi
(#) kismenő válasza foxi63 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

bocsi,de nem vettem észre: én a vevő oldalt gyilkolom
(#) trudnai válasza kismenő hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Rajzoldd inkabb le mit csinaltal, mert a 3 eres szervo kabelen nincs minusz (pozitiv kozepen, felete vagy barna a kozos (avagy fold) es a sarga vagy narancs a szervo jel).
Következő: »»   28 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem