Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robotika kezdőknek

Témaindító: mspike, idő: Júl 18, 2005
Lapozás: OK   54 / 82
(#) rduke hozzászólása Jún 25, 2012 /

és mondjuk egy 7.2V akksiból hogyan állítanátok elő 5V ill. 6V-ot? Dc-dc converterrel?
(#) DaviS válasza rduke hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Üdv!
Ha elég 1A terhelhetőség akkor sima 7805, és 7806 -os IC-t is használhatsz. Ez a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás!
(#) rduke hozzászólása Jún 26, 2012 /

köszönöm 2 cellás lipo akku töltésére és figyelésére ezt találtam ki: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/22190a.pdf , de létezik más tokozása, mondjuk smd? (nem találtam, csak egy cellásnak) ezt meg elég macerás lenne beforrasztani
(#) Fizikus hozzászólása Jún 27, 2012 / 1

Hatha valakit erdekel: Elkeszult Ar-Du!
Ar-Du

ArDuMix.jpg

(#) rduke válasza DaviS hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

néztem, de nekem 7,2V-os akksi lesz, de ezeknél meg 10V bemenetnél adja ki az 5V-ot :/ és az nem jó nekem
(#) mzozo95 válasza rduke hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Ne legyél ..., Davis jól mondta használj ilyet! Itt csak 2V al kell magasabbnak lennie mint a kimeneti fesz, tehát elég 7V, a a 7,2V-s akku feltöltve pedig kb 8,3-8,4V, lemerülve pedig kb 7-6,5.

Ki mondta neked h legalább 10V nak kell lennie?
(#) rduke válasza mzozo95 hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

ok, már látom. eléggé félrenéztem a dolgokat!
(#) DaviS válasza rduke hozzászólására (») Jún 27, 2012 / 1

A drop feszültsége 2V a sima 7805-nek tehát 7V-ról már bőven működik. De itt egy hasonló, drágább típus LF50 ez már megy 5,5V-al is!
(#) mzozo95 válasza DaviS hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Tyűha, ez az LF 50 CV tényleg jó, csak 0,45V al kell nagyobb bemeneti fesz, mióta kerestem ilyet... ez nekem is segített!
(#) ISF79 válasza Fizikus hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Reméljük hamarosan cikk is készül róla
(#) Fizikus válasza ISF79 hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Igen, tervezem hogy irok rola cikket. De mivel Arduino az alapja, ezert a www.hobbirobot.hu-ra ...
(#) borvendeg válasza Fizikus hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Gratula, jól néz ki! Ahogy látom egyre jobban adsz, a kinézetre/design-re is.

Akit érdekel van, itt egy pályázat: http://www.mee.hu/hu/fiataloknak/hobbim
Igaz szombat a leadási határidő, de ha van valami készen azt addig le lehet dokumentálni, én is azt teszem!
(#) Fizikus válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Te milyen palyamuvel indulsz? (dokumentacio elerheto lesz valahol?)
(#) borvendeg válasza Fizikus hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Trabantot építek át elektromosra. Igen elérhető lesz, de nem publikálom csak a verseny végeztével.
(#) Fizikus válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Na az nem semmi... Gratulalok! (azt gondoltam valamelyik robotoddal indulsz)
(#) kameleon2 válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

SZia! Csak nem az új Michelin csodakerékkel? Michelin csodakerek Mert az hasítana.... De érdekes az eredeti Trabi V2 is: Trabant NT
(#) borvendeg válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

[OFF]Mindkettőt ismerem és számomra egyik sem megfizethető.Az én megoldásom!

Szia!
Akksikat honnan akarsz beszerezni? Mert az a legdrágább része....

Egy cég ígért használt aksikat próbára.

Milyen jellegű akkumulátorok? Mert nem mindegy, hogy indítóakksi, vagy munkaakkumulátor.....

Ennyire amatőr azért nem vagyok... Természetesen munkaaksi. Savzselés...

Szia nem feltételeztem, hogy amatőr volnál - pusztán érdekelt. Mekkora motort tervezel beépíteni és milyet AC vagy DC?

A linken vannak képek. Sodor állandó mágnesű DC. kb 15kW
(#) sargarigo válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Csinos!

Kíváncsi leszek mi lesz belőle
Honnan szedted azt a motort? Bitang erős lehet, ha még egy gyorsító áttételt is elbír..
(#) labu01wx hozzászólása Jún 29, 2012 /

Sziasztok!

Szerintetek hogyan lehetne kommunikálni egy octacopterrel, ami 5km-es körzetben repülne, jó rálátással.
A copterről két kamera és az érzékelők adatai érkeznének, és a vezérlőjeleket küldeném vissza neki. Ez pár 10 Mb/s adatátviteli sebességet igényelne.
(#) mzozo95 válasza labu01wx hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Pár 10 mb/s(megjegyzésként egy usb 2.0ás külső winyó max írás olvasási sebessége 20mb/s)...? Bluetooth lassú, valami nagyon spéci rf kapcsolat kellene... a 2kamera képe+érzékelők, az sok adat... És 5km...
Talán jobb lenne 3 különböző csatorna(kamerák külön + vezérlőegységgel kapcsolat) De milyen érzékelőket akarsz rátenni? Pl akkufesz mérés? Egyszerűbb lenne integrálni a kamerák képébe... Nem lesz egy olcsó "játék" az biztos, és még az oktocopter, csak a heli nem igazán hozható össze 200k alatt...
(#) labu01wx válasza mzozo95 hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Az adatok képre írása nem jó, mert nekem a fogadó oldalon számítógép által könnyen feldolgozható adatokra lenne szükségem. Szteganográfiával megoldható lenne, de az felesleges számítási kapacitást venne el a koptertől.
Én felerősített 5Ghz-es wifire gondoltam, az úgy sincs senkinek a környéken, így nem zavarnám őket.
(#) borvendeg válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

CNC főhajtása volt! De ez itt már tényleg OFF[OFF]
(#) mzozo95 válasza labu01wx hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Az jó ötlet, csak akkor cipelni kell egy routert, meg hozzá egy 12V-os akkit, de azzal talán megoldható, ha pl 300mbit/sec a sebessége, akkor 37,5 megabájtot át tudsz vinni másodpercenként... Olyat válassz amin van soros port(gondolom ezzel kommunikálsz a mikrovezérlőkkel) és usb(ha ilyen kamerád van).
A felerősítése pedig tényleg egyszerű, rengeteg antennát lehet ilyen célra kapni.
Érdekes projekted lesz, majd kérünk róla képet!
(#) sargarigo válasza labu01wx hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Mondok jobbat!

Ha nem erőlteted a digitális kamerákat (gondolom a "föld-bázison" fogod a képet felhasználni), akkor csak a vezérlést kell forgalmaznod, amire akár egy zigbee is jó lehet (hatótávban mondjuk nem tudom mennyit tud). Ha nem is zigbee, de erre sokkal egyszerűbb eszközt találni.

A kameráknak meg használhatsz analóg kamerát, megtoldva egy kis tv-adó modullal. A földbázison akár egy síma tv-vel foghatod, vagy valami tunerrel veheted a video-jelet (ugye számítógéphez is van tuner, akár több is egyszerre).
Szerintem használhatóságban és egyszerűségben ettől jobb nincs
Következő: »»   54 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem