Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   79 / 314
(#) didyman válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

A 400V fura, de nem feltétlenül hiba. Aktív PFC mögött van. Ettől még lehet pont ez a gond. Keresd meg és szedd ki az aktív PFC tekercsét (vonalkód mellett balra). Majd indítsd el nélküle.
(#) soos csaba válasza didyman hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Szevasz, oké meg próbálom. Köszönöm.
(#) perköbüki válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

A csőcseréhez tudok javasolni cérnakesztyűt. Gyógyszertárban lehet kapni. Sokkal jobb vele dolgozni, nekem az összetapizott fóliákkal volt gondom, ezt használva ilyen gond nincs.
(#) perköbüki hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok!

A múltkori inverter hibás monitorba beleküzdöttem egy univerzális invertert. Be kellett húzni még egy drótot, mert ez sorosan hajtja a csöveket. A probléma az, hogy a háttérvilágítást nem tudom állítani! Van egy láb amin változik a feszültség fényerő állításakor, de elég furcsán.. Amikor max. fényerőn van akkor jön ki 0,3V min fényerőn 4,5V. Ami tovább fokozza a helyzetet, hogy az inverternek az adjust lábára kötöttem és akárhogy állítom max. fényerővel megy.
(#) bbalazs_ válasza perköbüki hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Mivel valoszinuleg PWM-el szabalyoz, tegyel eleje egy kis forditotranyot, aztan utana vezesd oda.
Mar persze ha az eredeti (bebarkacsolt) hattervili tudja ezt, amit le lehet kulon ellenorizni.

De ha a fesz valtozik a ket ertek kozott es a hatterfeny megsem valtozik, akkor baj lehet. Nem iktattal ki valami vedelmet veletlenul? Ilyenkor tonkremehet a cucc.
(#) Gabi válasza perköbüki hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Az invertered milyen beállító feszültséget igényel azon a lábon? Ezt jó lenne tudni és akkor ahhoz kellene igazítani a fényerő szabályozó feszültségedet.
(#) perköbüki válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Valószínű ezt az invertert hazavágtam, először párhuzamosan akartam vele hajtani a csöveket.

Rendeltem még 2db-ot ,most nagyon olcón adják, megvárom amíg ideér, aztán újra nekilátok. Amúgy ezt a tranzisztoros dolgot, hogyan lehet kivitelezni?
(#) bbalazs_ válasza perköbüki hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Mivel PWM, megforditod a jelet egy kis tranyoval.
Ha nem pwm, akkor nem tudom, de eddig csak ilyennel talalkoztam, alataban az inverteren ott a brightness lab mogott egybol ott az RC tag, tehat onboard csinalnak a pwm-bol feszultseget.
(#) perköbüki válasza Gabi hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Nem tudom, milyen állító feszültség kell neki, erről nem találtam infót. Az az érdekes, hogy állandó fényerőn megy, hiába állítom a feszültséget, viszont ha az adj. nincs bekötve, akkor el sem indul.
(#) leeheel hozzászólása Jún 23, 2012 /

sziasztok . van egy LG flatron L1919S monitorom kb.8 perc hasznalat utan megall a led is kialszik majd par perc et szunetelve ismet indul .az inverter es a neonok jok, pupos kondi nincs benne.hol lehet a hiba mi okozhatja ?
(#) leeheel válasza leeheel hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

igy nez ki a tapja

IMG003.jpg

(#) kereszke hozzászólása Jún 23, 2012 /

Sziasztok.Van egy Samsung SyncMaster 931sw monitorom,amit ha a gépre kötök halk sipoló hangot ad.Ha a megnyomom a bekapcsológombot felvillan 2 másodpercre,aztán elalszik.Képet semmilyen formában nem ad.Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?Vagy van -e értelme foglalkozni vele?Köszi
(#) tiggersoft válasza kereszke hozzászólására (») Jún 24, 2012 / 1

Szia
Nagy valószínűséggel felpuffadt elko lesz a gond. Csere, és megy tovább. Még ha az összeset cseréled akkor is csak néhány száz forintos beruházás.
(#) didyman válasza leeheel hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Forraszhiba, vagy túlmelegedés, elsősorban a primer félvezető körül. Forrassz át minden melegedő, nagy méretű, rezgő alkatrészt és a nagyfesz környékén (inverter kimenet) mindent. A cső pedig nem neon! Fénycső.
(#) didyman válasza kereszke hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Vagy az inverter trafója. A halk sípolás még nem gond többnyire.
(#) kereszke válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Csak a halk sípoláson kívül semmi nem történik.Viszont most került hozzám egy SyncMaster226BW törött kijelzővel,de működő.Remélem sikerül összehozni egyet.Nagyfesz ugye maradhat benne?Hogy lehet kisütni?
(#) koboraram1221 válasza kereszke hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

én izzóval szoktam kisütni a feltöltött kondenzátorokat,230v 60W, de ellenőrzésképpen érdemes rámérni még.
(#) leeheel válasza didyman hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Atneztem a forrasztasokat ,ugy tunik minden rendben van ami gyanus volt ujra forrasztottam . Most meg kevessebet megy es kapcsol ki/be magatol majd megall .viszont az lcd panel felso reszen talalhato aramkor felol amikor kapcsolgat sercego hangokat lehet hallani .
(#) zolkaaa hozzászólása Jún 27, 2012 /

Sziasztok!

Van 1 ilyen típusú monitorom : Fujitsu Scaleoview L19-1
Probléma a következő: Bekapcsolásnál nem reagál a power gomb.Volt 4 -púpos kondi azokat kicseréltem,de semmi változás nem történt.Valaki tud segítsen abban,h mi lehet a probléma
Köszönöm!
(#) butuska hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni a képen látható probléma megoldására. A szalagkábel elvált az LCD kijelző panelről. Van-e valami házi praktika, egyáltalán van-e megoldás?

Hasznos információkat előre is köszönöm !

Üdv: Butuska
(#) perköbüki válasza zolkaaa hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Érdemes az összes kondit cserélni.... Mérd meg leadja-e a táp a feszültségeket.
(#) perköbüki válasza butuska hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Ilyen panelom nekem is van. :-S
(#) bbalazs_ válasza butuska hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Ovatosan tedd ki a kukaba.
(#) huszfer hozzászólása Jún 29, 2012 /

Hanns-G HQ191D 19" TFT monitor! Azt szeretném meg kérdezni tőletek hogy érdemes-e javítással kisérletezni a probléma az hogy csak ki be kapcsolgat!?
(#) tiggersoft válasza huszfer hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Szia
Egy átkondizást esetleg a táp rendberakását még igen, de többet nem költenék rá.
(#) Gyimate hozzászólása Jún 29, 2012 /

Sziasztok!

Kaptam egy Packard Bell márkájú CT700p típusú TFT monitort javításra, meg is találtam a hibát elég könnyen, viszont egy kis gondban vagyok: az inverterben mentek tönkre a meghajtó tranzisztorok/FET-ek, viszont ilyen típusú alkatrészről még a google sem hallott: DK QJ, csak ennyi van ráírva az SMD alkatrészre. Az lenne a kérdésem, hogy milyen alkatrésszel pótolhatnám ami kereskedelemben is kapható? Csatolok egy képet, amin rajta van a kérdéses alkatrész.
A segítséget köszönöm!
(#) huszfer válasza tiggersoft hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Köszönöm a tanácsodat én is ilyesmire gondoltam csak kellett valakinek a meg erősítése
(#) didyman válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

FET vagy tranzisztor, NPN, illetve N csatornás lesz. Javítottam már ilyet, de ki emlékszik már. Biztosan tönkrementek? Mert ebben a felállásban zárlatot fogsz mérni majd minden lábak között. Ha leszedve is drót, akkor persze igen . Ha van még jó, akkor mérd ki, hogy van-e kettő diódányi PN átmenet benne (a gate/bázis az a láb lesz, amihez a két nagyobb ellenállás csatlakozik, a két közös láb az emitter/source, a zászlók a collector/drain).
(#) Gyimate válasza didyman hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Igen, már tegnap kimértem mielőtt írtam volna, és azok a rosszak, átmentek zárlatba, sajnos ez a bajom nekem is, hogy fogalmam sincs, hogy egyáltalán FET/tranzisztor volt-e. Azt én is gondoltam, hogy NPN vagy N csatornás. Amúgy az inverter panelen 2db inverter található, az egyik üzemel, de a másik nem működik, esetleg még azt megcsinálom, hogy kiveszem a rossz félvezetőket és megpróbálom kimérni a jó oldalon, hogy FET/tranzisztor, megpróbálom úgy, hogy kiveszem a bázis/gate ellenállást kivenni és rámérek, hogy árammal vagy feszültséggel vezérlik-e őket...
(#) tiggersoft válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Egy Web-es kódtábla szerint BCX42.
Itt utánna nézhetsz.
Következő: »»   79 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem