Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 76
(#) kasas válasza Szebence hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

A c blokk dióda van csavarral rögzítve és azok 1w nál nagyobbak szoktak lenni amit te akarsz to18 meg picurkákban van ilyne 50 100mw os zöld ben,ott biztos nem gyártanak csavarost mert az eleve nagyobb házba fér csak bele és különben sem fognak csavarozni a kínaiak ,arra nincs idő. Érdekes nekem a piros lézerpointeremben is ilyen csavaros c blokk van így símán kicserélhetném satu nélkül ha hozzámvágna valaki egy másikat. De én helyedben rendelnék ebay ről vagy dinodirectről készen.
(#) Szebence válasza kasas hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Nekem van 5mW-os zöld lézerem, ahol csavarral van rögzítve a dióda. 5,6mm-es de kicsit más mint a to18-as diódák. Valamelyik topicba már töltöttem fel képet régebben, majd kikeresem és belinkelem.

A képeket kilistázva elsőként dobálta ki:

Bővebben: Link
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Ez,mitől csavaros?
Csupán a fenekénél tolja a fészekbe.Ilyennel már én is találkoztam,elég szerencsétlen megoldás.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Idézet:
„Sziasztok!

Tutdok mutatni nekem olyan zöld lézer pointert illetve modult, amiben az infra dióda egy csavarral van rögzítve (tehát nincs szükség satura, préselésre a dióda cseréjéhez)”

Az, hogy nem satuval kell kipréselni a diódát. Nekem ilyen kell csak a dióda kicsit másmilyen.

Igen itt egy félreértés forog fent mivel ez tényleg nem csavaros dióda csak egy csavarmenettel satuzza be magát a házba . Ez egy más techológia ilyennel még nem is találkoztam
(#) Szebence válasza kasas hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Én nem is úgy értettem, hogy magán a diódán van a menet. Akkor úgy írtam volna, hogy menetes dióda. Viszont úgy írtam, hogy csavarral van rögzítve. (Egy külső csavarral) Lehet kicsit félre érthető volt. Na és akkor most, hogy tisztáztuk ezeket a dolgokat visszatudunk térni az eredeti kérdésre? :yes:
Egy olyan modulra lenne szükségem, amiben ilyen módon van rögzítve a dióda. És TO18-as infra dióda való bele. Most azon gondolkodom, hogy ha leveszem az infra diódáról a sapkáját, akkor is eltér egy kicsit a elseje. Ami gyárilag benne volt az egészen vékony és lapos.

adabrszurdum nem véletlen volt félreérthető mert amit mondtam c blokkot pont így kell rögzíteni egy külső csavarral ahogy megint írod ,van rajta egy lyuk de menet nincs benne

Egyébként mire akarsz kilyukadni mert szerintem senki nem érti hogy mit akarsz kihozni? Van egy diódád amihez ház kell ,vagy mi az összefüggés hogy neked csak ilyen csavaros kivitel a jó és mért akarod leszedni a burkolatát ? Csak az a gondod hogy szerszám nélkül cserélhető legyen a dióda ? Én nem tudok ilyen házról de kínai elekrtobazárokban lehet hogy találsz ilyet viszont egy db ot bizt nem adnak , ott 50 nél 100 nál kezdődik a vásár szval jobban jársz ha lerajzolod és elviszed lakatosműhelybe ahogy én is tettem , olyan vörösréz házat csináltattam a kék nek hogy szinte melegíteni kell
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Idézet:
„Egy olyan modulra lenne szükségem, amiben ilyen módon van rögzítve a dióda.”

Készitesz egy skiccet és elfutsz vele szakihoz.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Erre már tényleg nem tudok mit mondani... Nem véletlenül szeretnék gyárit, de tekintse midneki tárgytalannak a fentebb írtakat!!

Megértem,volt rossz tapasztalat az esztergályossal/ha jól emlékszek/
Sajnos gyárit venni elég nehéz lesz,mert nem tudod,hogy nézhet ki belül,ráadásul Te valamiféle egyedi esettel rendelkezel.
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Rosszul emlékszel! Egyik helybéli kedves kolega csinálta az utángyártást azalapján a rajz alapján amit mutattam neki és 100%-osan olyan lett mint a rajzon volt. Teljesen jó munnkát végzett és én sem adtam meg rossz apramétereket. De ez már nem ebbe a topicba tartozik, csak gondoltam mivel nyilvános felületen írtál "negatívat" róla, gondoltam "megvédem".
Nem értem egyébként, hogy jön ez ide... Te is tudod, hgy az 9mm-es diódához lett csinálva, én meg most 5,6mm-es diódához keresek gyári pointert. De mondom téma részemről lezárva. Felesleges offolni, mert kb mióta felhoztam ezt a témát érdemleges HSZ nem született, ami előbbre vitt volna.

Igazad van.Sok szerencsét a továbbiakban.
(#) fuzesiistvan18 hozzászólása Jún 6, 2012 /

Sziasztok!
Vettem 1 lézert http://www.youtube.com/watch?v=e5ofL0_jjyc és azt szeretném megkérdezni hogy meg lehetne csinálni úgy hogy automatikusan váltsa a szineket mint pl ebben a videóban http://www.youtube.com/watch?v=e5ofL0_jjyc kb 2:45 től
(#) kasas hozzászólása Jún 6, 2012 /

Én is vettem egy lézert : Bővebben: Link
(#) epyn válasza kasas hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

Jó dolog lehet,de mi benne a pláne?
(#) kasas válasza epyn hozzászólására (») Jún 6, 2012 /

A levegőbe vetíti ki a képet 3D be.
Példázatos testvérnép ez japán hogy nem nyomják el a saját kutatóikat pénzhiányra hivatkozva és atomcsapás,cunami is jöhet ők már rég UHD ben nézik majd a tvt míg mi barátkozunk az 1440x1080i vel.
Keress rá!

döbbenet
(#) Bulcsú hozzászólása Jún 11, 2012 /

Hello,

nem találtam külön témát ami IR lézerekkel foglalkozik ezért itt érdeklődnék, hogy infra lézerhez házilag hogyan lehetne védőszemüveget készíteni? Fényképezőgépejhez kapható infra szűrő mennyire fogná meg? Vagy kamerák lencséiről lebontott infraszűrő réteg esetleg? És, tudja e valaki ,hogy a 808nm-nek mi a komplementere? Melyik szín vagy hullámhossz?
(#) kasas válasza Bulcsú hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

A fényképezős nem hiszem hogy megfogná mikor pont az a lényege hogy csak az infrát engedi át így készíted az infra fotókat.
808nm komplementere? ezt hol hallottad az nem is igazán szín de egyébként zöld mivel a vörösnek a zöld.
Ha veszel egy zöld szemüveget amit a piros lézerekhez adnak tudtommal ki kell szűrnie az infrát vagy akármilyen zöld szűrő is kiszűri ,az ablaküveg is zöld ha oldalról nézed és infrát szűr ki vagyis hő szigetelő de ez nem elég egy lézerhez oda tiszta zöld kell.
(#) Szebence válasza Bulcsú hozzászólására (») Jún 11, 2012 /

Ha komolyan foglalkozol vele, akkor ilyenen nem érdemes spórolni. Mikor meg már bekövetkezik a baj, jóval többet is kiadnál mint a szemüveg ára, hogy visszakapd a teljes látásod.
(#) Bulcsú hozzászólása Jún 12, 2012 /

Köszönöm a segítséget, és igazatok van ezen nem érdemes spórolni. Akkor inkább még gyűjtögetek egy kicsit és veszek egy normális szemüveget. De melyik normális? Ebay-en nézegettem postával együtt 44$ láttam, de az adatlapját nem tudom megnézni.
(#) kasas válasza Bulcsú hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Ez jó lehet:Bővebben: Link
(#) telectro hozzászólása Júl 4, 2012 /

Szükségem lenne egy kicsit erősebb (mint 200mW-os pointerek) zöld lézerre. Kb. olyan 1W zöld kimenő teljesítményre. Miből érdemes ezt előállítani.
Gondolkozzak dióda lézerekben és PBS-el összefogni több 200mW-ost mert ez olyan költség hatékonynak tűnik vagy ilyenkor felejtős a dióda ?
(#) kasas válasza telectro hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szerintem a z ma rha drága ha egy sugarat akrarsz csinálni,jobban jársz ha összefogsz 3 x 300 mw os at .
Amúgy mihez kell az 1 watt zöld mert ha csak a fényerő számít még lehet jobban jársz egy kisebb teljesítményű rgb fehér lézerrel ,az már 100 mw nál olyan látványos ha 473 kékkel van hogy az 1w zöld nem is kell.
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 4, 2012 /

Üdv.
Szeretnék egy RGB lézershow-t majd összerakni és honnan lehet olcsón diódákat szerezni/bontani.
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

DVD iró,minél gyorsabb(16-24X)Ebből ki tudsz bontani nagyjából 200-250mW-os vörös diódát.Ajánlom az LG GH22NS70-es tipust.Sok ilyet szétkaptam nagyon jó a diódája.
A kék diódát idehaza nem tudom hol/kitől kapsz,de nem ajánlom a Mo.-i vételt,mert 2-3X drágább,mintha megveszed külföldről 100%-ig megbizható forrásból.1W-os 445nm-es lézerdióda,bár ennek csak a 10%-t tudod majd felhasználni,a teljesitmény arányok miatt! 56 dolcsi(egy hetes postai szállitással)
A zöldet,mint komplett modult pedig szintén külföldről érdemes megvenni,szintén tudok ajánlani megbizható forrást.
Ezekhez paypal számla szükségeltetik.
Galvó scanner és vezérlő szoftware-ben is gondolkodnod kell majd,keverő tükrök stb.
Szintén külföldi vételt ajánlok,ezek mind egy helyről beszerezhetőek,olcsóbban,mint hogy itthon kinálják.Adhatok egy jelenleg érvényes árlistát,ha gondold.
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Idézet:
„1W zöld kimenő teljesítményre. Miből érdemes ezt előállítani.”

Attól tartok,ehhez pénz kell.180ezer pénz,minimum.
Sokszorozni a sugarakat,elég rossz ötlet,pláne az infrát,hogy igy pumpáld a kristályt.Nem is nagyon jönne össze,a módszer az "oldalpumpás" módszerekhez való,ND:Yag mellé.
A másik megoldás,veszel c-tipusú FAC-os 5W-os 808nm-est,egy méretes Nd:YVO4-t,mellé egy mégnagyobb KTP-t,kicsatoló és fókuszáló optikai tagokat.Csinász egy legalább 6-10A CW áram leadására képes áramgenerátort,illetve peltieres hűtést a diódának és mégegyet a kristályoknak.Ez igy nem is olyan nehéz.Nem kell egyszerre kiadnod sokat.
Már csak felépitményt kell megcsinálnod,de gépparkkal ez sem nem nehéz!Segitségként itt van kép az 1W-os beléről
(#) Szabi1 válasza epyn hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Kösz az infót, esetleg infra lézerből nemlehet kihozni látható tartományt?
(#) epyn válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Idézet:
„infra lézerből nemlehet kihozni látható tartományt”

De!
kék-zöld-vörös,(473nm/532nm/671nm)+narancs,sárgászöld stb,nem tudom pontosan
(#) Szabi1 válasza epyn hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Nekem van egy LG GCE-8480B cd íróm, lehet a lézerét látható tartományba hozni? Leginkább zöld és kék érdekelne. Azt hiszem 780 nm es Bővebben: Link
(#) kasas válasza epyn hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Azt nem tudod mért kerül a kék 10x anyiba mint egyébként a többi lézer. Olyan drága az a kristály vagy mi? hol lehet olyat venni?
Következő: »»   66 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem