Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudnátok légyszíves segíteni pont a legnagyobb melegben döglik be a klímám, persze a szerelők nem érnek rá Tipus: Genex G4WMMZR-25GW kb 3éves A probléma : Bekapcsol mintha normálisan működne, de nem nyomja a hideget. 2sec beindul az áram felvétel elég keményen 230v rol leugrik 220v ra , lakatfógoval mértem 20A vesz fel majd 30sec szünet és újra próbalkozik, a kültéri szelepnél néztem van gáz nyomás. Valami ötlet? Előre is köszönöm.
Szia ha nem inverteres akkor kapacitás csökkent az üzemi kondi a kompresszoron,szerintem.
Szia ne mérd cseréld vagy próbóból akassz rá párhuzamosan +10µF-ot szigorúan próbából.
Rámértem kapacitás mérövel a 30uf os kondi 0 mutat.
akkor lehet ezért zugott nagyon a kis megszakitó is . Holnap veszek is 1 kondit kiprobalom még 1 szer köszi!!!
Szia nincs mit találkoztam már ilyennel,remélem megoldódik.
Kicseréltem a kondit és újra müködik
Köszönöm a segítséget!!!
Sziasztok!
A segítségetek kérem. LG split kímám kültéri egységében meghalt a kondenzátor( 3 kivezetéses, típusa: CBB65 Dual-Cap 35/1,5 uF. Kérdésem, hol tudnék ilyet, vagy ennek megfelelőt beszerezni. A válaszokat előre is köszönöm.
Ha Bp-en laksz PL: Lomex vagy hq elektronika.
én villanyszerelési boltban vettem 1300ft volt A lényeg motor indító kondi legyen, és a kapacitás megegyezzen.
Sziasztok
GE AG1BH12AWF01 típusú split beltérihez kerenék vezérlőpanelt. valakinek van ötlete hol keressek? A neten nem találtam ilyen típusú klímát sem.
Annyit pontosítok : állandó üzemű kondi legyen, ne starter!!!!!
Nem fontos egyben a két érték, a nagyobbik a kompresszoré a kisebbik a kültéri ventillátoré.
Egy szaki gyors megoldásként javasolta, hogy az eredeti 35/1,5 µF-os 3 kivezetéses olajos kondi (szerinte beszerezhetelen) helyett megfelel egy normál 2 kivezetéses 35 µF-os motor kondi, a kültéri ventillátorát és a kompresszort közösen kell csatlakoztatni a 35 µF-os kimenetre.
Működhet? Nem lehet belőle baj?
Szia gondolj csak bele egy kicsit 2 külön villanymotorról van szó az eredeti kondinak csak a 0-lája volt közös. Akkor hogy az istenbe menne el 2 eltérő motor egy üzemi kondiról?????
Hát nekem is elkerekedett a szemem, nem véletlenül tettem fel a kérdést. Már csak annyit, hogy a 35/1,5 uf-os helyett 30/1,2 µF-os betehető-e? Az ajánlott cégek weboldalán csak ilyet találtam, bár lehet hogy a tényleges raktárkészlet bővebb lesz, majd hétfőn kiderül.
Szia szerintem beköthető legalább is én bekötném.
A venti el fog indulni, pár 10 W-s , a kompresszor nagyon nagy melegben lehet hogy kicsit erölködik majd, javasolnám kiegészíteni egy 5 µF-al.
Igaza van a 30µF felett elsiklottam bocs.
Még az is jó, ha 2 db 18 µF-s ( bocs a mikrót nem tudom hogy lehet elővarázsolni) párhuzamosan van kötve.
Sziasztok!
Sajnos már egy hete főlünk a levünkben. Egy Simbio nevű klímánk van. Csütörtökön délután jöttek a szerelők, gyorsan új elemeket tettem a távszabályzóba, a jó ember nézi a kijelzőjét, azt mondja rosszul van beállítva. Beállította, megnézte az erkélyen a kültéri egységet, a beltériben hőmérsékletet mért, azt mondja hogy semmi baja. Elmentek. Utána jött a meglepetés hogy 10 perc múlva sem változott a hőmérséklet, megyek a beltérihez, sima ventilátorként nyomta a levegőt. Elő a mobil, hívom a klímások főnökét mondom mi a gond, javasolta hogy áramtalanítsam a kütyüt aztán indítás. Persze semmi változás. Mondta nézzem meg a kültérin a csövek hőmérsékletét persze mindkettőé szinte azonos volt. Jó majd holnap hívnak, azóta nem hívtak, nem jöttek. A kompresszor ventije megy. Szerintetek a kompresszor nem indult el és nálam is kondi gond lehet?
Szia a kérdés az hogy egyik napról a másikra kezdett nem hűteni vagy folyamatosan csökkent a hűtő teljesitménye ? Mert ha folyamatosan csökkent akkor nem kondi hanem gáz hiány. De látatlanba nehéz bármit is mondani.
Szia!
Az a helyzet hogy hosszú állás után nem működött. Így akár melyik hiba lehet. Azért én mégis a gáz hiányra tippelek, mert már 5 éve lett beszerelve. Az előző készüléknél az volt a gond hogy évente kellett után töltetni. Közben tettem egy próbát vele. A külső egység mellöl indítottam hogy halljam a működést. Elindult a venti, utána gondolom a kompresszor akart indulni mert, kb két másodpercig búgott aztán csend, egy idő után megint elkezdett búgni kb 2mp-ig és megint csend. Szerinted ez gáz hiány vagy pedig kondi?
Felhívtam egy másik céget, persze csak 18-a után tudnak jönni. Elmondtam a tüneteket a szerelőnek, véleménye szerint látatlanban, a rövid búgások miatt valami belső védelemről beszélt. Már nem emlékszem rá hogy, mi a neve, kompresszor hibának minősítette. Kérdem tőle ha esetleg az a baja amit mondott, akkor mennyibe fog fájni?
Szerinte akkor új állja a helyét. Kész öröm az élet.
Üdv!
Belefutottam egy vinchi ac9-1 klímába. Jelenség az, hogy percre pontosan 20 perc után megáll E4 hibával. Próbáltam kihúzni a belső szondát a réz bölcsőből, akkor is megáll. Vagy nagyon rossz helyen próbálkozok?
Szia Shield!
Nekem pont ezt csinálta 2sec bugás majd 40sec szünet. Én vettem hozzá 1300ft ért motor indito kondit. Előtte kimértem és nem volt kapacitása már a kondinak. 90% hogy kondi.
Köszi, holnap elmegyek kondit venni. Legyen igazad.
Sziasztok! A probléma úgy tűnik megoldódott. Az eredeti dual, olajos, aluházas helyett külön kapott a kompresszor egy 35 µF-os, a ventillátor pedig egy 1,5 µF-os normál műanyagházas motorindító-zavarszűrő kondit. A ventillátor forog, a kompresszor szépen ciripel, a beltéri pedig hűt ahogy kell
Remélem hosszú életűek lesznek. Az eredeti CBB65 Dual-Cap 35/1,5 µF-os olajos kondi az általam megkeresett szakkereskedésekben nem kapható, nem általános szerelési anyag. Lehet valami különös oka, hogy klímaberendezésekbe gyárilag ilyet szereltek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |