Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, az ügyben, hogy mekkora pufferkondit(elkot)építsek be a készülő tápegységbe melynek bemenete:24VAC(24*1,41DC) kimenete13,8VDC 30Amper,Tehát egy harminc amperes tápra mekkora elko kell a Greatz után???
Szia!
Ezt a kérdést a tápegységek topicba is be lehetett volna írni. 24 volt váltó a bemenete a kimenete meg 13.8 volt egyen? az hogy lehet? Ezt nem értem... na de hogy valami érdemit is hozzászóljak: Másoktól azt hallotam hogy ampeenként 1000µF mindeképp kell. De van erre egy képet is, most netom fejből...Majd jönnek a többiek azt okosítanak Isa
Hát min. 30.000 mikroF, de szerintem 60.000 mikro vagy még tőbb
Ha sok az szerintem nem baj, de a kevesebbel sem jársz jól. A sok kondit csak az elején nehéz feltölteni, jól megfogja rúgni a gratez-t. Sok-sok amperocska kell neki reggelire...
230/24V-os a trafó ebből szeretnék 13,8VDC-t csinálni 30Aterhelés mellett.Bocsi a :lama:ért!!
24 voltból egyenirányítás,és szürér után 33 Volt lesz!
Ebből kiszámolható, hogy kb: 600 Wattot !!!! fog elfűteni az áteresztő tranyók! Szóval szerintem a szekunder tekercset 14-15 voltra kellene áttekerni, 10 mm2-es de minimum 6 mm2-es rézzel !! A trafó primér felébe kell mindenképp egy lágyindító áramkör, mert a 20. autómata(biztosíték csere) felkapcsolásnál kezdődő hajhullásban fogsz szenvedni ! Kondi: igen A-enként általában 1000 mikro F-osat szoktak rakni,de én is a dupláját ajánlom. Asszem nekem van 1 db 68000 mikro/40(vagy csak 20 ) Voltos kondim
A primerköri "lágyindítás" triak+VDR-el van megoldva szerintem azzal nem lesz gond.,Viszont a trafó áttekerését meggondolom.
Sziasztok.
Mondjuk két használt 49000µF /45Volt-os kondi használtan mennyit érne meg? 2000Ft? megér? usa gyártmány. Csatolva kép.
Annyit sztem megéra kettő, bár nemtudni hány évesek.....Nekem új 47000mikroF-ost 8000Hft-ért kínáltak!!
hopp félrenéztem "csak" 39000µF/45Voltod. azért köszi hát nem mai darab
Hol nézitek a kondi árakat?
Itt 33000u/25V 425+áfa. Biztos tudnak szerezni 50Voltosat is.
Sziasztok!
Tudom, hogy talán ez nem a megfelelő topic, de a problémám témába vág. Lényeg, hogy van egy trafó 230V~ -ból 2x12V~ -t csinál. Graetz és pufferkondi (2*4700uF) után már 18V-ot ad le (tudom: 12*1,414), ami a meghajtásra váró erősítő IC maximuma, és az sok . Az adatlap szerint az ideális fesz 14.4V lenne. Valaki tudja, hogy hogyan tudnám megoldani ? Nem szeretnék a trafóhoz hozzányulni (letekercselés)
Ne graetz hidat használj, vagy stab kocka (áteresztő tranyóval).
Valószínűleg TDA2005-öt használnék, mert most kéznél van. Csak 20W-os de egyenlőre elég. TDA1554Q-t is használtam, de sikerült 2-ből karácsonyfadíszt csinálnom, pedig nem olcsó.
"stab kocka (áteresztő tranyóval)" ezt részletesebben ki tudnád fejteni Slope? Vagy esetleg ha kéznél van valami rajz...
de lakásba minek autóba való erősítő ???
neked tökéletes lenne 2*18vdc ra a tda7265 -s ic ami 2*25 W-ot tud 8 ohm sztem erre pályáz ne autós erősítőkre.. jah olyan 650 ft az ic..
12v8arajz.jpg
12v8apcb.jpg 12v8asch.jpg erre gondolt de ez 12v -os neked meg 7815 -kellene.. de inkább tda7265 -t, mint autós erősítő.....
Köszi a rajzokat!
Igazatok van, majd még átgondolom a dolgot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |