Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Így megvan csak hamarabb írtam a választ mint a típust kaptam
Kezdő kérdés : mi történik két elektromos frekvencia keverése után a vezetőben?
Hello!
A kettő jel pillanatról pillanatra történő grafikus összegzésének megfelelő áram fog benne folyni.. FFT üdv! proli007
Sziasztok!
A fénycsőgyújtó patron belsejében a kis üveg búrán kívül van még egy kondenzátorra hasonlító dolog. Mi az pontosan és mire lehet használni?
Én úgy tudom hogy az valóban egy kondenzátor.
Szia!
Igen, az egy fóliakondenzátor és a bimetálos érintkező zavarszűrését végzi.
Köszi ,a fluorid transzformáció nem az én felfogási szintemen íródott . Inkább arra lennék kíváncsi milyen frekvencia jön ki a vezetőn pl két különböző frekvencia 1 1 es keverésénél , az áram és a feszültség nem érdekes most nekem. Tudnál egy példát írni?
Hali.
LM35-ös hőmérő szenzornak ugye 0 mV + 10 mV/Celzius a kimeneti feszültsége. Én szeretnék egy olyat, hogy 0 mV + 100 mV/Celzius legyen. Hogyan oldhatnám én ezt meg a legegyszerűbben? Vagy e szenzor mellé építeni valami kis kapcsolást, vagy ami még jobb lenne, ha lenne rögtön olyan szenzor kb hasonló árban. Van? Esetleg valamilyen ötlet a kapcsolásra? Előre is köszönöm.
Hello!
Pedig az adja a választ. Mind két freki. Ha a frekvencia keverésre gondolsz, az más dolog, ahhoz nemlineáris elem kell. (A fluorid a fogadra kell, nem a drótra..) üdv! proli007
Hello!
A lineáris egyenes egyenlete, Y=ax+b. Vagy is az "a" meredekség szorzótényezőt kell egyről tízre növelni. Vagy is egy neminvertáló 10-szeres erősítő fokozat kell.. üdv! proli007
Nagyon kezdő vagyok, mit is jelent az az 10-szeres erősítő fokozat?
Az egy alkatrész vagy egy komplett kapcsolásból álló áramkör? Ha akár egyik akár másik mutatnál rá kapcsolást vagy pontos alkatrész linket Hestoren vagy a típus nevét? Köszönöm.
Két tiszta (torzítatlan) szinuszjel keverése után négy jel lesz. A két eredeti jel, valamint a két jel frekvenciájának összegével és különbségével megegyező frekvenciájú jel.
Pl. f1=10 kHz f2=1 khz A keverés után lesz 10 kHz, 1 kHz, 9 kHz és 11 kHz. Természetesen a keveréshez nemlineáris elem (dióda, tranzisztor, elektroncső stb. ) kell, ahogy proli007 írta. Ha csak egy (pár) vezetéken vezetsz át két jelet, a vezeték végén ugyanúgy az eredeti két jel lesz.
Hello!
Erősíteni, csak aktív elemmel lehet, vagy is egy komplett kapcsolásról van szó. Itt megtalálod, a neminvertáló erősítő kapcsolását. Az erősítés akkor lesz 10-szeres, ha R9 9-szer nagyobb mint R1. De a tényleges megoldás/kapcsolás, a tápfeszültségtől, és be-kimeneti feszültség nagyságától és pontossági igényedtől is függeni fog. Ha nincs szimmetrikus tápfeszültség, akkor Rail-to-Rail erősítőre lesz szükséged. üdv! proli007
Igen minthogy írtam a keverésre gondoltam .Szerintem magyarul írtam,de lehet hogy késő van már...
mind1. Csak azért kérdeztem ezt hogy bebizonyosodjon a fény nem elektromos mágneses hullám. Köszi
Köszi szépen!
Bocs, rosszul írtam! R1 lesz 9-szer akkora, mint R2. Alvás...
"Csak azért kérdeztem ezt hogy bebizonyosodjon a fény nem elektromos mágneses hullám."
De az (hullám is)...
Szevasztok!
Akarok csinálni egy "knight rider" villogót. Csak érdeklődnék h valaki itt már megépítette-e már ezt a kapcsolást? http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/knight_rider_futofeny_16...l?pg=2 vagy mi a véleményetek róla?? ( hogy mégis érdemes-e belekezdenem??) Idézet: „Csak azért kérdeztem ezt hogy bebizonyosodjon a fény nem elektromos mágneses hullám.” A fény elektromágneses hullámjelenség. (Hullámként lehet modellezni, de hogy a valóságban mi, azt senki sem tudja, mint ahogy azt sem hogy mi pl. az elektron, vagy a neutron, stb.)
Helo
Köszönöm szépen a választ, akkor valószínű nekem is ez az ötvözés fog játszani, még annyi kérdésem lenne, hogy a DCF-ről milyen sűrűn kéne venni a jelet? Csupasz neked is köszönöm...
Sziasztok,
Van egy IKEA-s akkus csavarozóm, aminek nem találom a töltő adapterét. Kérdésem, hogy milyen paraméterű adapterrel kéne töltenem?! Az akksi 3,7 V-os és 1300 mAh, ebből eredően 130 mA lenne az ideális áramerősség, ha jól tudom, csak nem tudom hogy a feszültségnek mekkorának kéne lennie?!
Jónak tűnik, de szerintem kicsit lehetne rajta egyszerűsíteni:
A kimeneti 4009-es inverterek elhagyhatók ha a LED-eket PNP tranzisztor kapcsolgatja. A tárolókondik mehetnének a bázisra is, és akkor kisebbek kellenek. Valahogy így:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a fejhallgató erősítőben a BD139 tranzisztor hűtőbordán van.A bordát le kell kötni a testre?Paszta és csillám van alatta. Köszi
Ha az akkuja Li-ion, vagy LiPo (a feszültségéből ez tűnik valószínűnek), akkor csakis a saját adapterével töltsd, különben kigyulladhat!
(Vagy csinálsz hozzá speciális lítium akku töltő IC-vel rendes töltőt...) Li-ion töltő topikja: Li-Po töltő topikja:
Úgy láttam, hogy a töltő elektronika a csavarozóban van és nem az adapterben, ebben az esetben sem lehet egy másik adapterrel próbálkozni?
Akkor lehet.
Ki kellene deríteni, hogy az eredeti adapter hány voltot adott, és olyasmi adapterrel lehetne tölteni. A lítium akkus (3,7V) telefonok adapterére pl. általában 5V van írva, sokuk terhelés nélkül 6-7V-ot is ad. Ilyenkor a telefonban lévő töltőáramkör biztosítja a századvoltra pontos töltőfeszültséget és a szükséges töltőáramot.
Köszönöm, megpróbálom!
Éppen most kaptam magyarázatot hogy a vezetőben két hullám keveréke eredményez egy összeg,különbség +az eredeti2 tehát 4 db új hullámot. Két fény hullám keveréke nem csinál ilyet ill nem is tudom milyen számítással lehet leírni a keletkező új hullám frekvenciáját. Esetleg tipp?
Másik hogy elektromágneses hullámnak mondod miközben se elektromos se mágneses tulajdonsága nincs csak egyszerre részecske és hullám. |
Bejelentkezés
Hirdetés |