Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha feje tetejére állítod a gépet könnyen ki tudod szerelni a szivattyút. Hátrafelé kell kihúzni. Sajnos előfordul, ha csontdarab, vagy valami más hasonló kerül a szivattyúba, hogy a lapátok letörnek róla. Amúgy külön lapátsora van a lúgszivattyú résznek, és külön a nyomóoldalnak közös tengelyre szerelve. A motor forgásiránya határozza meg, hogy éppen mit csinál. Van hozzá javítókészlet, nem nehéz kicserélni. Gyula
Szevasztok.
Segítséget szeretnék kapni. Adott egy Ardó TL 1000 EX felültöltős mosógép, valami meghibásodott. Bekapcsolás után csak mos, mos, mos, és mos, mos, szóval nem áll le, nem csinál a mosáson kívül semmit. Mi lehet a gondja? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
Fütőszálat nézd meg. Laci!
A start led villog újra ,fűtőszál jó, NTC 12.6kohm.
Hi!
A piros hibajelző leddel együtt kell világítania az állapotjelző ledek (előmosás főmosás öblítés....) közül valamennyinek is. Nos melyek ezek a ledek amik világítanak? (balról jobbra 1. 2. 3. 4. 5.) Bye Palkó
A főmosás és az öblítés led világít,vagyis a 3.és a 4. Ha újra megnyomom a start gombot a gép elindúl 20mp múlva amikor megkellene húzni a mágnesszelepnek leáll.
Hello! Van egy felültöltős whirlpool awt 2288 as mosógépem és kíváncsi lennék hogy a dobon kívül az a kis műanyag tartály micsoda? egy cső megy belőle a vezérlőhöz.
Másik kérdésem. Most vettem bele egy másik motort és mikor 800 on centriz akkor nagyon süvítős éles hangja van. mi lehet az ? a szénkefe? vagy az ékszíj? nem a motorhoz való pont az ékszíj mer a motoron lévő bordázat nagyobb és mélyebb mint az előző motoron volt. talán ez az oka?
Az a kis tartály a légsűrítő.Ha olyan sipító hangja van az normális általában a szénkeféseknek ilyen hangja van.
Szia.
A kis tartály a légcsapda ami a szintérzékelőhöz vezet onnan érzi a gép, hogy mennyi viz van benne. A motortól ha éles hang jön akkor az a szénkefe, ha a komutátorra amire a szénkefék rányomódnak egy finom csiszolóvásznat rátartol és megforgatod a motror mindkét irányba kézzel akkor val.szinüleg jobb lessz, szij kétfajta van aszt hiszem amikor a motort akartad venni emlitettem hogy arra is figyelni kell van sűrű bordázatu és ritka bordázatu, ha más tárcsa van az uj motron akkor a szijjat is cserélni kell olyan kialakitásura amilyen a motron van mert két hétig fog tartani kb. Laci!
Ha jól néztem ez az F6 os hibakód tachogenerátor hibát ír.
a szíjra rátérve sajnos tényleg nem jó rá. tudnál linkelni hol tudok ilyet venni hozzá? remélem nem vmi nagyon drága.
talán ez a fajta a nagyobbik bordázatú? mert akkor már meg is rendelném. http://heilmann.unas.hu/spd/3047-130/Bordas_szij_Whirlpool_1207_4_P..._18204
Szia! Köszönöm a segítséged,megint "okosodtam"....Gondolom ismered a gépet,ha a lapátsorról,és a kettős működésről ennyit tudsz,kár,hogy nem mondhatom ugorj át egy kis segítségre(Rákoshegyen lakom.....) Mit értesz az alatt,hogy fejre állítom a gépet?Ez ugyanis be van építve a konyhapultba,gondolom akkor előbb a gépet kell valahogy kivenni a "beépítésből",és utána jöhet a fejreállítás.Egyébként egy lapátsor látszik(gondolom ez a külső) a belsőt nem látni csak ha kiszerelem a szivattyút? Javítókészlet van,megkérdeztem kb 5000ft.
Az bizony, "j" jelzéssel jelölik, a hosszát nézd még meg a régin ezerkettőszázvalamenyi cm.
Laci!
Bordás szíj Whirlpool 1207 4 PJE 4812 358 18204
Ebben a sorban melyik a hosszúságot jelző szám? és mi a többi? ha esetleg tudod. köszi
Természetesen ki kell venni a konyhapult alól. Először egy szivaccsal ki kell szedni a vizet, majd hátára fordítani, és utána a tetejére lehet állítani. Mielőtt megvennéd a lapátsort célszerű megnézni nincs e dugulás a gépben, illetve a szennyvíz-lefolyóban.
Jó munkát! Gyula
Gondolom mm-t akartál írni.
Az 1207. és igen bocsánat mm, a 4 a bordák számát jelenti a j a borda kialakitást a többi nem kell.
Laci!
Szia!
Ahogy botesz is írja ez F6-os hiba tachogenerátorra utal. Nézd meg a csatlakozásait, aztán mérd meg a tekercset 70-80Ohm- nak kell lennie. Aztán a mágnest is ellenőrizd a tengely végén. Bye Palkó.
Nah megnéztem az enyém 1204 mm . de sztem akkor nyugodtan megvehetem a 1207est. 3mm ert lehet rajta állítani.
Az is jó lesz rá.
Laci!
A dobon lévő ékszíjjtárcsával nem lesz gond?
Mármint milyen értelemben?
Azon nem más a bordák mérete?
A dobtárcsán nincsenek bordák az sima felületü minden gépnél már.
Laci!
Ezt nem tudtam köszi.
Tényleg!Én is csak bámultam az Indesit nél amikor tök sima volt a dobnak a szijtárcsája.A motornál még van borda de a dobnál...........oda már fölösleges így is kibírja azt a röpke 2.5 évet.......
Látszik, hogy pár éve már nem láttam mosógépet belülről.
Sziasztok! Az alábbi probláma megoldásában kérem szíves segítségeteket: Bosch Classixx5 mosógép centrifuga programban nem hajlandó magas fordulatra felpörögni, csak ide-oda forgatva helyezget egy fürdőszobai szőnyeget. Más programban, több ruhával minden oké. Köszi minden ötletet!
Nem is fog centrizni val.szinüleg sulyautómatika van benne és egy darabot nem tud mindenhova elosztani.
Laci! |
Bejelentkezés
Hirdetés |