Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenwood dp-5030 cd játszó

Témaindító: hendri, idő: Szept 28, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hendri hozzászólása Szept 28, 2007 /

Üdv Mindenkinek!
Van egy cd játszóm mely egy ideje az alábbi hibajelenségeket produkálja.
Amit legelőszőr észrevettem, hogy a fejhallgató kimeneten hálózati brummot hallok amely a készülék kikapcsolása után is nagyon hallkan jelen van. Az írott lemezek úgy szólalnak meg mint amikor a rádión egy állomást mellé hangolunk (recseg, torzít). Még ebbe belenyugodtam gondolván, hogy rosszul írtam meg. De a gyári lemezeknél is megjelent főleg a nagyobb intezitásu zenei részeknél. A burkolatot levettem (nem mintha értenék hozzá), hogy kicsit belenézzek és ekkor tapasztaltam, hogy az irott lemezek torzítása szinte majdnem megszünt és amikor a képen látható kék csatlakozós kábelek felé közelítettem a torzítás úgy erősödöt mind írott, mind gyári lemezeknél is. Napok óta igy hallgatom, de a hálózati brumm a hangfalakon is jelentkezik ami eléggé zavaró (nem beszélve a nyitott készülék). Műszerészként végeztem, de soha nem dolgoztam a szakmában, de talán segítséggel megtalálható a probléma. Szervízbe nem szeretném vinni.
(#) hapro válasza hendri hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Szia!

Pontosan nem tudom mi lehet a probléma a CD játszóval, de én a fejen próbálnék állítani, hátha megjavul a hangja. Ezzel még önmagában semmi problémát nem csinálhatsz. Bejelölöd, hol állt a trimmer poti a fej egységen, és szépen elkezded csavarni, de csak nagyon kicsit. Ha nem javul, vagy mégjobban recsegne, akkor csavard a másik irányba. Ezzela lézer feszültségét állítod egyébként (de lehet az áramerősségét) .
Azért írom ezt, mert amikor egy Cd játszó elkezdi nem olvasni a lemezeket, akkor általában segít ez rajtuk, igaz, nem lesz gyári a hangjuk utánna, de hát ahhoz valami műszer kéne, hogy gyári értékre beállítsuk a CD lejátszónkat. Szóval amikor a lemezeket nem játszó CD lejátszónak elkezdi az ember állítgatni a fejét, akkor előfordul, hogy hasonló hangja lesz, mint amit írtál, és a trimmer poti csavargatásával ez megoldódik.

remélem segítettem.

üdv.:

Zoli

(#) csorbal hozzászólása Dec 22, 2007 / 4

Hello!

Nálam is hasonló probléma - igaz - egy Marantz CD67-nél.Nemrégen fejet cseréltem (cdm12.1),rendben müködik azóta is.Sajnos azonban a track-ok közötti szünetben halk kattanás hallható (fejhallgatóval hallgatva is),valamint a bal oldalról néha halk zizegő recsegő hang kiséri a magasabb fekvésű hangokat - ének,gitár, orgona stb. Ezt mid gyári új és irott lemezeknél is produkálja.Belenézve minden stimmel szemrevételezve, az elkók is rendben vannak. Érdekes módon fejhallgató kimenetről hallgatva nem teszi mindezt!Tud valaki segiteni tippet adni?Előre is nagyon köszönöm!

Üdv. László
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem