Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   809 / 1385
(#) kovacsfr válasza pjg hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Az utólagos melegítést hőlégfúvóval már próbáltam, de az nem vált be, inkább rosszabb lett.
A higítós módszert kipróbálom majd, köszi.
(#) eyess válasza kovacsfr hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Tipikus hiba a nyomtató a telefóliás területeknél kispórolja a toner port , ezen úgy tudsz segíteni , ha nem telibe csinálod tervezéskor , feltéve ha te csináltad a panel tervet , hanem hálósra, így elkerülhető ez a fajta hiba jelenség.A vasalásnál nem mindig a gyengébb hőfokot kell használni nem tudom láttad e a videót , de ha vastagabb a rajzolat , és a papír is nyilván , akkor magasabb hőfok kell .Viszonylag nagyon kicsi vonalaknál meg ahogy a videón láthatja mindenki.
(#) kovacsfr válasza eyess hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Nem csak a nagy teliknél ilyen, hanem a vékony vezetékeknél is. Meg fény felé fordítva a nyomtatott papírt, egyenletesnek tűnik a feketeség mindenhol.
Szerintem az lehet, hogy a forró vasalóval nagyon szétlapítgattam a festéket, mert ez a matricahátlap egyáltalán nem szívja be azt, emiatt ahol tud, ott oldalirányban elkenődik az anyag, ha túlságosan rá van nyomva.
(#) eyess válasza kovacsfr hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Igen lehet meg kell találni , hogy melyik papírral tudsz jól dolgozni , és jó minőséget elérni .Én már elég sokféle papírt próbáltam , és nagyjából amilyen rajzolatú nyák kell olyan papírt használok , és hozzá a megfelelő hőfokot , na meg a kéz ami nem árt ha sok vasalás van benne .Szóval otthon biztos örülnének ha innentől kezdve te vasalnád mindenki ruháját .
(#) iimi válasza kovacsfr hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Pedig mind a két megoldás jó régi bevált nyomdai "titok"
(#) janikukac válasza kovacsfr hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
135g-os műnyomóval , rettentő alacsony hőfokon vasalok, és így én is sok gyakorlással kb. ki tudom azt lassan vasalni, mint eyess. Azám: tegnap újra levasaltam amit legutóbb, és már kevesebb a hiba. Annyi a titok, hogy még lejjebb mentem a hőfokba..
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Van olyan is, amikor annyi hőfok elég neki mint pl most amikor ilyen jó idő van, hogy kicsit a napon hagyni a nyákot , mert hát a nap is felmelegíti nem is kicsit. És utána rátenni a rajzolatot kb úgy, mint amikor a dryt rakjuk a nyákra ,csak itt még ügyesebbnek kell lenni , és jó tiszta nyáknak , mert csak egy lehetőség van több nincs .Ugyanis a meleg nyákra egyből oda tapad a rajzolat , és a papír is valamennyire utána nincs korrigálásra lehetőség.Ennél még annyi hőfok sem kell a vasalótól. Lehet játszani a hőfokkal , hogy meddig hagyjuk a napon, csak ez kicsit időigényesebb így.
(#) blackdog hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan könnyen beszerezhető lakkot/anyagot amivel forraszás után lefújhatom a panel és nem lehez ezután átforrasztani? Illetve a beültetési oldalt lefújni, hogy a feliratokat ne mossák le a forrasztási vegyszerek.
Kétoldalas nyákot készítek és a beültetési oldalon (felül) lesz 3db SMD IC viszont a feliratokat is szeretném felvasalni.
(#) pjg válasza blackdog hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Akrillán?
(#) cseryz hozzászólása Aug 4, 2012 /
 
Sziasztok,
Hol tudnék műnyomópapírt venni Miskolcon? Szeretném a vasalást elkezdeni/kipróbálni, viszont
az eddigi papírboltokban bután néztek rám ?
Köszi,
(#) mps válasza cseryz hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Szia! A Hunyadi utcán van egy dekoros bolt, ott biztosan van. Ha jól számolom 18 vagy 20 lehet a házszám.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 4, 2012 /
 
Létezik olyan program, ami egy egyszerű gif vagy jpg formátumú fájlt is tud kezelni? Magyarul a kép alapján segít a NYák megtervezésébe.
(#) mate_x válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Sprint Layoutban van ilyen funkció. A háttérbe illesztheted a képet és az alapján rajzolhatod a nyákot. Csak bmp formátumú képet tud kezelni, de a jpg-t vagy gif-t azt például painttel át tudod konvertálni bmp-be.
(#) jani1987 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Azt hiszem "kész a mű", bár még van mit fejlődni. A kérdés már csak az, hogy ebben a formában mi jelenik meg a NYÁK-on.

pt.JPG
    
(#) kamaro hozzászólása Aug 4, 2012 /
 
Sziasztok! Most láttam egy videóban hogy vasklorid marató helyet, sósav+hirogén-peroxidal maratták a nyákot. Mi erról a véleményetek? Nem káros az egészségre? Milyen előnyei és hátrányai vannak a vaskloriddal szemben?
(#) koczka válasza kamaro hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
A dolog működik, de felszabaduló klórgáz igencsak káros az egészségre. Ha megfelelő oldatot csinálsz akkor igen gyorsan mar az én rekordom 5másodperc, de hosszú távon lebomlik és használhatatlan lesz. Én tartok itthon ha valami nagyon gyorsan kell akkor azt használom de alapesetben vasklorid.
(#) kamaro válasza koczka hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Én csak azért gondoltam rá mert a videóban is gyors volt, meg valami 400 forintra jön ki fél liter sósav és 100ml hidrogén peroxid.(Csak ritkán gyártok nyákot) Ha káros akkor majd kint csinálom reszpirátorban. Egyébként hidrogén peroxid nélkül nem marja le a sósav?
(#) koczka válasza kamaro hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Önmagában sósav nem fogja lemarni kel bele proxid is .
Arra még készülj hogy mindig annyit keverj be amennyi éppen az aktuális nyákhoz kell mert ha használtad kb 1hét alatt használhatatlanná válik az oldat.
(#) kamaro válasza koczka hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Értem, köszi.
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Szia!
Sajnos ez a gond, hogy minden kezdő nyáltervező beleesik abba a hibába, hogy direkt a kapcsolási terv alapján egy az egybe tervezi a panelt. Én is úgy kezdtem, de nem jó.
Ennek legalább fele is lehetne a panel mérete, ha nem direktbe tervezted volna.. :yes: Nagyon sok hely szabadon marad és a tetejében ez nem is mérethelyes, mert nem is használtál makrókat.
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Jól van na. Ez csak prototípus. A TDA 7294 nyák tervével akarom majd összerakni, hogy a végeredmény egy saját készítésű gitár kombó legyen.
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Ne haragudj, nem piszkálódásképp mondtam, ezt csak pozitív kritikaként. Még én is elég kezdő vagyok a tervezésben...
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Na látod. Már csak az a kérdés, hogy áttervezéskor hogyan csökkentsem a rajz méretét. Vagy ha van aki már megépítette, az elküldené az ő rajzát?
(#) janikukac válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Na ez a legnehezebb része. Logikusan kell gondolkodni, szebben elrendezni az alkatrészeket, próbálgatni, hogy minél kevesebb átkötés kelljen, stb. Gyakorlat kell, hogy belejöjjön az ember. Lassan másfél éve gyakorolom én is, de van, hogy 3-4 verziót elkezdek csinálni.
(#) jani1987 válasza janikukac hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Ne tudd meg hányszor javítottam bele. Valami mindig kimaradt. Ráadásul most az a bajom, hogy ha csak egy adott szakaszt akarok javítani, akkor az egészet kijelöli.
(#) Axel válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Hello!

Használj EAGLE-t (vagy egyéb olyan CAD programot amiben kapcsrajz alapján tudsz tervezni, huzalozási jelölésekkel.). Ez már csak azért is jó mert ha jó a kapcsrajzod, nem is tudod elrontani a huzalozást. Ha komolyabb áramköröket is tervezel építeni akkor a sprint layout és társaival csak a kínlódás van. Ettől függetlenül nem rossz programok de csak egyszerűbb tervek készítésére ésszerű használni.

Üdv!
(#) Axel hozzászólása Aug 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Ez a lézernyomtatóval készült fotómaszkok kontrasztozására való spray hol kapható? Egyszer láttam eddig használatban és nagyon meggyőzött a végeredmény.

Köszi!
(#) Zoli_bácsi válasza Axel hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Idézet:
„Ha komolyabb áramköröket is tervezel építeni akkor a sprint layout és társaival csak a kínlódás van.”

Nem teljesen értek egyet. Elég komoly kétoldalas A4-es nyákokat is terveztem vele, gond, kínlódás nélkül. Szerintem mindegyik programnak megvannak az előnyei, hátrányai. Sokan dicsérik a Sprint-et, köztük én is. Előzetes rout-ot itt is lehet készíteni, mely alapján kézzel össze lehet kötni a pontokat. Az autoroute az tényleg borzalmas. De szerintem a nyáktervező programok túlnyomó többségében valószínűleg. az.
(#) Zoli_bácsi válasza Axel hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Google - black covering spray.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Egyezem a véleményeddel !
Következő: »»   809 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem