Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automata hangerőszabályzó menetzaj ellen
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tomy666 hozzászólása Szept 29, 2007 /

Üdv mindenkinek!

Én itt egy olyan kapcsolásra gondolok ami a menetzajhoz autómatikusan hangosítja illetve halkítja a zene hangerejét. Temészetesen úgy hogy a zene ne befolyásolja.

Szerintetek megoldható ez valahogy?
(#) Stadi válasza Tomy666 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

A Pioneer DEH-P7700MP autórádió gyárilag tud ilyen funkciót, nekem is ilyen van, de bevallom őszintén, még nem próbáltam.

Pedig biztos baba lehet, ha lámpánál egy KAMAZ mellől indulsz.
(#) damatic válasza Stadi hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

A poén az, hogy a blaupunkt 25 éve már megcsinálta, de azt mondták az autógyárak mint megrendelők, hogy szükségtelen, mert halk autókat gyártanak. Az úgy működött, hogy a motortérbe/szellőzőboxba helyeztek egy kondenzátor-mikrofonkapszulát és annak jelszintje arányában változtatta a hangerőt beállítható értékek között.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szept 30, 2007 /

egy autóhifi-s újságba olvastam a dinamikus menetzaj elnyomásról, érzékeli a motor és a futómű zaját és egy ellentétes fázisú zajt bocsájt ki a hangszórókon.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? én még nem láttam ilyet érdekelne a téma
(asszem az én kocsimba rendesen dolgoznia kéne menet közben)
(#) Stadi válasza damatic hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Szerintem az említett Pioneer modellben valami beépített egységet alkalmaztak, mert nincs szó semmi külső "lógóról" a manuálban. Ígérem, be fogom kapcsolni ezt a funkciót, és kipróbálom, mit tud. Sokra azért nem számítok.
(#) damatic válasza Stadi hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Had fogalmazzak úgy: ma már egy DSP-s fejegységben nem akadály összehasonlítani a kiadott és visszaérkező hangot, és arra érzéketlenné tenni a digitális autómatikus hangerőszabályzást.
(#) Stadi válasza damatic hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Én is így gondolom. Csak abban nem várok sokat, hogy mennyire lesz érzékeny a külső zajokra. Bár innentől csak kellemesen csalódhatok.
(#) nrgie válasza Stadi hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Ettől szerintem izgalmasabb lehet ez:

http://focus.ti.com/docs/solution/folders/print/364.html

Aktív zaj semlegesítő system.

Még sehol nem hallottam ilyen kütyüt, építeni kellene egyet....
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Az utóbbi napokban teszteltem a funkció működését (HIGH beállítás mellett). A tapasztalatok:

Aránylag észrevehetően szabályoz, illetve gyorsításkor észrevétlenül, csak ha hirtelen lassítok, és ezáltal gyorsan esik a zajszint, akkor hallható, hogy picit késik a szabályzás, és több lépcsőben veszi vissza a hangerőt.

Ami még feltűnt, hogy a mélyhangokkal szerintem a hangerőtől függetlenül játszik. Ez viszont nem tetszett, mert úgy vettem észre, hogy néha eszébe jut, és megnyomja a mélyeket, aztán a következő "puffanásnál" (a zenében) már nem jön annyi mély (vagy pont fordítva), pedig közben semmi nem változott, állandó sebességgel haladtam, másik autó sehol a közelben.

KAMAZ mellől nem sikerült elindulnom, pedig szívesen megnézném, mennyire szabályoz fel.

Még annyit, hogy az autóm egy 10 éves mikrobusz 1.9TD motorral, szóval nem túl csendes. Ráadásul a "padlószőnyeg" is ki van most véve.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem