Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   370 / 608
(#) Szabi1 válasza Gabó hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Én w7 x64 et használok és nekem akkor jött be üresoldal ha egy sötét klasszikus témát választottam
(#) steve68 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok, megépítettem egy hídkapcsolású erősítőt TDA7294-el. Tápfesz bekapcs, de nem szól, valami teendőm van még a stand by/ mute kivezetéssel?
Köszi
(#) reloop válasza steve68 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia! Kösd össze a csatlakozó két ágát.

A stand by és a mute már közösítve van, és egy 10K ellenálláson keresztül adtam neki tápfeszt, de csak egy pillanatra és beindult. Mehet rá fixen is , vagy csak impulzus kell neki? Illetve mi az a feszültség amit adhatok rá? A tápom +/- 40V. Köszi
(#) reloop válasza steve68 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Itt az volna a lényeg, hogy a 9-standby és a 10-mute lábak +3,6V, vagy annál pozitívabb feszültséget kapjanak, mely akár a pozitív táp is lehet. Ennek tartósan meg kell lenni működés közben.

Ez érdekes akkor, mert ahogy írtam egy + impulzus és megy még le nem kapcsolom a tápfeszt az erősítőről. Akkor nem értem, de működik, az a lényeg!

Kipróbálom, majd úgy is, hogy fixen ráteszem a plusz tápfeszültséget, csak nem mertem a teljes feszültséget, nehogy kinyírja az IC-t.
(#) Beringer 600 válasza steve68 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Hali! Nyugodtan rá teheted nem fogja ki nyírni.Kapcsolás technikailag így kell be üzemelni.
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ja csak kapcsolási rajznak kell benne lennie? Mert azt hittem a panel tervek is benne vannak a másik 3 oldalba.
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Ha van egy tda 7294 hidam és 200w RMS-t tud 8 ohmon, akkor ha 2 db 4 ohmos hangszóró van rákötve (mind a kettő 200w RMS) akkor több decibell lesz mintha csak 200w RMS 8 ohm lenne?
(#) akos153 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Hali, nekem olyan kérdésem lenne, hogy azt meglehet-e oldani, hogy van 1db 4 ohm-os hangfalam. 300W a teljesítménye, és lehet-e valamit csinálni azzal hogy növeljem a 4-ohm-ot pl 6 ohm-ra vagy esetleg 8-ra valamilyen alkatrésszel, pl ellenállással.
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia! Gondolom sorba kötnéd a 4 ohm-os hangszórókat. Ebben az esetben hasonlóan kell szólni mint egy 8 ohm-osnak. Kivétel képez, ha eltérő a hangszórók érzékenysége. Van ilyen jellegű adatod?
(#) reloop válasza akos153 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Az impedanciát sokféle kép lehet módosítani. Passzív alkatrészek közül a transzformátor jöhet szóba, de alkalmazását messze elkerülném. A megoldás számodra egy 4 ohm-os erősítő lenne. Ne TDA7294-et köss hídba, hanem TDA7293-at párhuzamosan. Bővebben: Link
(#) Szabi1 válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Nos az a helyzet hogy a kiszemelt hangszóró nincs raktáron, csak 4 ohmosba, de jobban átszámoltam és úgy 2x annyiba kerülne mintha csak 1 db 8 ohmost vennék.
Kiszemelt woofer Nekem azt írták ennek jó melybe vágó basszusa van
Papírmembrános, a tekercs 3 inches Átszámolva 6552 Ft darabja
Bővebben: Alien szériáról videók
(#) Szlacek hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdv tda 7294híd Pedro féle meghalt az ic .. kicseréltem mindkettőt meghalt megint.. kicseréltem az elkó és a bemeneti kondikat meg az icket most negatív tápfesz a kimeneten nem tudom mitévő legyek elkók polaritása jó, táp jó mert ugyanerről megy a másik hid tökéletesen.. Kérlek segítsetek tippek vagy valami !
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Üdv! Az IC-k megsültek, vagy meg sem szólaltak? A tápot ki szoktad sütni a panel rákötése előtt?
(#) akos153 válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Már van 2 db 7294-el megépített hidam. És ezeket akarom használni.
(#) peter1995 válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Pedig nekem ugyen ebben a formátumban és értékekkel van az egyik hidam és elsőre indult...
(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

kifolyt az egyik lábnál valami fekete gány . .megszólalnak most is aztán felmegy a negatív táp és melegszik nem kicsit, kiszoktam sütni igen . épp azért nem értem mert nekem is elsőre szoktak indulni és ugy halt meg hogy csak be lett kapcsolva hajtva ne mis volt csak 2-3percet bemelegítésképp aztán olyan hangot adott mintha gerjedne meg recsegne egyszerre hűtése meg jó mert a borda az 5centi vastag meg 30centi hosszú 14centiszéles
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A leírásod alapján gerjedés pusztít benne. Rövidre zárt bemenettel mit tapasztalsz?
(#) Keresztes Vitéz hozzászólása Aug 6, 2012 /

Helló! Szeretnék basszusgitárhoz végfokot készíteni 4 db TDA7293 párhuzamos kapcsolásával. A kérdésem az lenne, hogy kell e valamit változtatnom a végfokon, vagy a csatolt kapcsolás megfelelő? Milyen előerősítőt javasoltok hozzá? Hangszínszabályzó rész már megvan. Esetleg, ha van valami, amire különösen oda kell figyelni, vagy célszerű az ilyen szintű felhasználásnál figyelembe venni, azt osszátok meg velem. Nem szeretnék csöves előfokot, de ha valakinek van bevált kapcsolása hozzá, akkor szívesen fogadom azt is
A segítséget előre is köszönöm!

tda7293x4.gif

(#) reloop válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia! A slave bekötése nem biztonságos, a 2003-as adatlap már javított. Bővebben: Link
Ezt a tervet már a módosítások figyelembevételével készítettem.
(#) Keresztes Vitéz válasza reloop hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Helló! Köszönöm! Ha jól látom ez párhuzamos híd kapcsolás. Én csak párhuzamos kapcsolásban gondolkoztam, vagy jobban járok a párhuzamos híddal?

Ennek a projectnek a hangszóró a kulcsa, mit választottál? Jelent-e kötöttséget a tápfeszültség?
Bassmesterrel kitárgyaltuk ezt a kérdést a múltkor. Neki négy hangszórót négy TDA7294-gyel ajánlottam. Az érveket ott megtalálod.
(#) Keresztes Vitéz hozzászólása Aug 6, 2012 /

A ládát készen venném, ezt néztem ki: Bővebben: Link Ennek van egy 4 Ohmos változata is.

A négy párhuzamos TDA7293-nak akkor volna értelme, ha 2 ohm-ra dolgozna. A két-két párhuzamosból kialakított híddal nagyobb teljesítményt érhetnél el.
Ha volna még kérdésed jöhet ide is, figyelem a témát.
(#) chmied11 válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia a TDA7293 ic hidban mennyi tápfeszültségel megy.
(#) Keresztes Vitéz válasza chmied11 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Helló! Ha az a kérdésed, hogy ebben a basszusgitár erősítőben mennyivel fogom hajtani, azt még nem tudom. Készítettem már sztereó végfokot 2 db 7293 híddal, azokat +/- 35V tápfeszültséggel hajtom, 8 ohmos terheléssel.
(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ma sikerült letesztelnem rövidre zárt bemenettel de ugyanúgy -28v van a kimeneten nem tudom mi lehet vele már 2x cseréltem ki az ICket újakra.
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Be kell a hibát határolni. Mérd meg a a híd kimeneteit külön, a testhez képest.
Következő: »»   370 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem