Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   650 / 1274
(#) kadarist válasza batukan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Újabb bekapcsoláskor megint eljátssza ezt a vnnyogás-leállás dolgot? Nézz szét ott a sorvégtranyó kollektora körül, mert annak a kondenzátornak a tönkremenetele mást is kinyírhatott. Amikor vinnyog, akkor melegszik a tranzisztor vsgy hideg marad? Ellenőrizd a sortápfeszültséget is. Egyelőre ennyi.
(#) Cs István válasza batukan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Sziasztok.
Az Orion a T2835STX tip. számú TV-t legalább 5 féle alaplappal hozta ki, a hátlapon fel van tüntetve a shassis száma.

Ez a készülék "PT90" lehet
http://www.electronica-pt.com/index.php/component/option,com_remosi...,6622/

Még mindíg zárlat van, de lehet hogy a betett tranzisztor ment át zárlatba.
Vedd ki a tranyót, és a sortápra kössél műterhelésnek 60W-os izzót.
Igy nyugodtan lehet mérni a fokozatot, rajzon megtalálod a fesz. értékeket.
Sokat segítene egy oszcilloszkóp, sormeghajtást le lehetne ellenőrizni.

KOR2310FXSI-N 1500/600V 12A/25Ap 65W
tf:0.16uS

BU2508AFSI-N 1500/700V 8A 45W TV-HA gyengébb és lassúbb

BU2525AFSI-N 1500/800V 12A 45W 0.2uS , vagy hasonló paraméterű kellene.
(#) vmikolka válasza kislacikahu hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Rajta vagyok, keresem, köszönöm szépen. A listám már készül, hogy mit kell vennem.
(#) vmikolka válasza Qeeman hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszönöm a választ, a vízszintes a gondom. Hétvégén lett rajzom is hozzá, talán így már menni fog.
(#) batukan válasza Cs István hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszönöm szépen a segítő szándékot neked is, és kadaristnak is!
Akkor sorjába:Amikor beraktam az új BU tranzisztort akkor csak egyszer próbált volna beindulni utána leállt, és csak vinnyog 2-3 másodperceként, vagyis próbálna indulni, de valami fogja!Az új tranyó nagyon forró volt e rövid menet után.Ha a tranyót kiveszem akkor van készenlét egyébként egyből vinnyog ha benne van!A tranzisztor lábán egy tárcsa kondenzátor volt ami szétéget!Mellette volt egy 22ohm ellenállás ami szintén gyengének bizonyult amikor mértem!Én is azt gyanítom h az új tranzisztor megadta magát, gondolom sok volt neki mivel kisebb teljesítményű.István jól gondoltad tényleg PT90-es.A rajzon 1n kondinak írja amelyik tönkre ment nálam.Sajnos oszcilloszkópom nincs amatőrként próbálom javítani.Az izzót pontosan hova kössem? Mert halottam már h így szokták javítani, de én még sosem csináltam ilyet.Segítségeteket ezúton is köszönöm.
Üdv Karesz!

Ahogy István is írta az 508-as lassúbb, mint az eredeti tranyó, ez is okozhat gondot. Az izzót a sortápfeszültség vonalába kösd be, sorosan. Ha nincs bent a sortranyó, akkor párhuzamosan, hogy a sorvégfok kiesése ellenére is terhelve legyen a tápegység.
(#) dzsanni94 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem hogy amikor bekapcsolom a tv-t és délutántól estig megy akkor azt miért csinálja hogy magától kikapcsol és hang meg kép nincs és ha kikapcsolom és utána vissza akkor sem ad képet se hangot.
Mi lehet a baja?
Régi Simens olyan majdnem mint FS-167
(#) batukan válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A biztit ha kivenném oda köthetném esetleg?

Jaj, nem. Az a hálózati oldal lenne. Ha sorba kötöd a sorvégfok tápfeszültségével, akkor korlátozod az átfolyó áramot, és így megvéded a sortranzisztort a tönkremeneteltől, abban az esetben, ha valamilyen végzetes túlterhelés lépne fel..
(#) batukan válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ja értem köszike h figyelmeztettél, ha ma nem is de holnap megcsinálom, és tájékoztatlak mi a fejlemény!Köszi még egyszer!
Üdv Karesz!
(#) Robi85 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok.

Volna egy Orion T2917 MTX-S tv aminek a képe eléggé szivárványos. A demagnetizáló PTC-re gyanakszom, hogy tönkre ment. Csatoltam pár képet. Még belülről nem láttam a készüléket csak képet kaptam róla. Szerintetek milehet a baj?
(#) kadarist válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia!
A gyanakvásod jogos. A hálózati áramtalanítás (fél óra) után sem változott a helyzet?
(#) Robi85 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Erre most nemtudom a választ igy hirtelen. Esetleg ha ugy jó akkor más lehet a baj?
(#) kadarist válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ha fél óra áramtalanítás majd bekapolás után is rosszak a színek, akkor cserélni kell a PTC-t. Ez a fél óra bőven elég ahhoz, hogy kihűljön a termisztor és egy új bekapcsoláskor újra kellő lemágnesezési áram tudjon átfolyni rajta.
(#) herzsolt hozzászólása Aug 7, 2012 /

Egy samsung 70cm 100hz-es tv-nél jelentkezik egy olyan hiba, hogy ha bemelegszik akkor a kép alsó és felső részét balra elhúzza, így az egyenes vonal erre hasonlít: ")".
Mi lehet a hibája?
A kép tiszta éles, csak ez az egy gondja van neki.
Előre is köszönöm a segítséget!

Zsolt
(#) kadarist válasza herzsolt hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
A forrasztásokat nézd át a sorvégfok környékén. A melegedés hatására elválhatnak a rossz minőségű forrasztások és okozhatnak ilyen problémákat.
(#) herzsolt válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Értem köszi. Gondolom a sorkimenő forrasztásai lehetnek ilyenkor gázosak. Jól gondolom?
(#) Cs István válasza herzsolt hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia.
Azok is, de jelen esetben az EW (raszter) áramkörben lehet a hiba.

Hogyha megadod a TV pontos tipusát (hátlapról v. az alaplapról leolvasható), akkor konkrétabb választ tudunk adni.
(#) kadarist válasza herzsolt hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

A raszterkorrekciós áramkör a sorvégfok mellett van, ezért írtam így a keresési helyet.
(#) batukan válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
Bekötöttem a lámpát a kollektor, és a test közé.Indítva éget az égő,a sortáp 145.7v tehát az szerintem jó,mivel 70 cm tévéről van szó.Más fórumon olvasgattam,h mostanában elég sok gond van a BU sorozatú tranzisztorokkal,sok a hibás benne.Felbátorodva egy bontott tévéből belepróbáltam egy S2000af-et,tudom ez is kicsi bele, de mondom hátha visz valamerre esetleg.A végeredmény a következő lett,a tévé beindult nem melegszik a tranyó,de a kép össze van menve függőlegesen és csak középen van egy 15cm csík ahol van kép, de az is olyannak tűnik mintha visszafordulna a kép,és két fényes csík is van még benne.Ott elvileg mosottan látszik az OSD is.A nem megfelelő tranyó okozhatja ezt, vagy más fele kellene keresnem a hibát?
Üdv Karesz!
(#) kadarist válasza batukan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Izzó nélkül is próbáld ki. Vagy ez már úgy volt?

Igen lekötött izzóval megy így!nem sípol nem serceg , a tranzisztor nem melegszik ,megy szépen csak a kép középen van,ott látszik a hangya is.A közepén meg van egy 5cm széles fényesebb csík most néztem meg jobban .Tehát van a hangya foci,és azon belül van ez a 5 centis fényesebb csík A tranyó miatt nem lehetséges ez??

Mi a készülék típusa? PT90?

Ha PT90, akkor ellenőrizd a sortrafóról lejövő feszültségek nagyságát (12V, 24V): Bővebben: Link

Igen PT90-es. de figyelmetlen voltam és most néztem csak,a tranzisztor kollektorán lévő tárcsa kondit nem tettem vissza ami eléget, vagyis nincs még helyette másik.Ez nem okozhat ilyen gondot esetleg?A rajzon ha jól néztem 1n-os.
(#) szauron hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy Samsung tv, a hiba úgy kezdődött hogy a kép időnként összeugrott és kattant egyet. Idővel kiütötte a nagyfesz tranyót. Kicseréltem és átnéztem a kondikat is.
Kipróbáltam, de továbbra is főleg amikor még hideg egy pillanatra kikapcsol,elsötétül a kép hangszórókból csattanás,majd vissza indul és megy hibátlanul.
Már ötletem sincs,olyan mintha ki-be kapcsolnám.
Az előlapi nyomógombok mellett volt egy 0.47 mf kondi kifolyva ezt is ki löktem de a hiba megmaradt.
(#) kadarist válasza szauron hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
Valószínű, hogy nagyfeszültségű áthúzás okozza ezt a jelenséget. Sötétben, levett hátlap mellett kellene figyelni.

Ez a kihagyás óriási nagy hiba, mert ez a kondi állítja be a kollektor impulzusfeszültségét azzal, hogy rezonanciába kerül a tekercsekkel.
(#) herzsolt válasza Cs István hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

A TV tipusa: CW-29M066v

Köszi előre is segítséhet!

Zsolt
(#) Cs István válasza herzsolt hozzászólására (») Aug 8, 2012 / 1

A chassis K55A, Service Manual (Javitási Kézikönyv) :

http://www.electronica-pt.com/index.php/component/option,com_remosi...13224/

Digi-panelon is lehet a hiba.
Következő: »»   650 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem