Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   408 / 1178
(#) fehrudi hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok!

Segítségeteket kérném az alábbi alkatrész beazonosításában. Mikrokontroller és a többi alkatrész között teremt kapcsolatot, de jó lenne tudni legalább nagyjából, hogy milyen funkciókat láthat el...

Köszönöm.
(#) digifoto hozzászólása Aug 8, 2012 /

Fénycsöves lámpa tirisztora,vagy triakja rövidzárlatos. mi az alkatrész adatai:13003D
(#) proli007 válasza digifoto hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hello!
Kapcsoló tranzisztor.
üdv! proli007
(#) gordonfreemN hozzászólása Aug 9, 2012 /

Sziasztok! Tudnatok segiteni, hogy a kepen lathato alkatresz megis mi lehet? A felirat rajta D vagy 0 205 es y409y6 Sajnos en is csak ennyit tudok rola, ami a kepen van. Illetve meg annyit, hogy ez egy olyan nyakon van, ami egyfazisbol keszit 3 fazist szervomotornak.

SS.jpg

(#) kadarist válasza gordonfreemN hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Szia!
A mellette látható 8 lábú IC-re mi van írva?
(#) gordonfreemN válasza kadarist hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

3844B es vagy z vagy 2 425

Na hát ez a másik IC egy PWM kontroller. Valamilyen műveleti erősítő lehet ez az "ismeretlen" alkatrész. Egyébként mi a baja ennek a vezérlőnek?

Amikor a motort kene inditani vagy ellenorizni hibara fut a vezerlo
Szerk: bocs a kerdeses alkatresz nem y-al hanem v-vel kezdodik

Mi a típusa ennek a vezérlőnek, miért gondolod, hogy az az alkatrész a rossz és valamilyen konkrét hibát jelez ki vagy csak általános hibajelzése van? A vezérlő típusa lenne a legfontosabb.

A hibajelzes az, hogy a zold led folyamatosan a piros led villogva jelez. Azert gondolok erre az alkatreszre, mert mar volt javitva kulso ceg altal es ez latszik is az alkatreszen.
A tipusa: servoverstaerker triodrive A
Typ: BN6651.3701-K5-G1-S9

Sajnos ezekhez a Siemens dolgokhoz nem nagyon van közzétett szervizleírás, úgyhogy marad a szakszerviz.

Nem siemens hanem schiller. Mondjuk ez epp, aztan lehet siemensbe is ez van.
Az a durva, hogy ez nem tudni szakszerviz-e. De szerintem csak sima altalanos javitomuhely.
Koszonom a segitseget. Azert az erdekes, hogy ilyen alkatresz nem letezik a neten.
(#) f.laci válasza gordonfreemN hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

szia !

megvan hogy micsoda a a d205 2 db optocsatoló (azért kövér) a teljes neve ild205t
itt a datasheet http://www.vishay.com/docs/83647/ild205t.pdf

Üdv Laci
(#) granpa hozzászólása Aug 10, 2012 /

Szevasztok!
Van egy ilyenem: K73 Y1C, négy lába van, 7x7mm, nem találok róla semmit, és nem tudom mit mérek rajt. És még egy TBA150A; kis, kerek fémtok (mint a BC107 pl.), 2 lába van. Rémlik mintha valami zéner, v. stabilizátor lenne, de nem találom az Alld.Arch.-ban sem. Köszönöm, ha valami infót tudna valaki.
(#) gordonfreemN válasza f.laci hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

köszönöm szépen
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

A TBA150 egy 33V-os nagy stabilitású feszültségstabilizátor IC. Varikapos hangolóegységek hangolófeszültségének rögzítésére használták, úgy, mint egy Z-dióda. Videoton tévékben volt közönséges.
(#) doni82 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok.Van egy égető problémám.Van egy Behringer márkáju keverőm,amiben van egy három lábas tranzisztor,ez van ráírva(JRC.M7026)ami nem jo.A problémám elsősórban hogy nem tudom,hogy mi lehet a hejettesítője,vagy honnan tudnám meg rendelni ezt a tranzisztort.Már kerestem a google-ban is,de nem dob ki semmi érdemlegeset,elmentem megmutatni olyan hejeken,ahol ijen alkatrészeket rendelhetek,de azt mondták,hogy nem tudják mi ez.Ezért arra gondóltam,hogy ti tudnátok segíteni.Előre is köszönöm,a válaszokat.
(#) Flashhun hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok! Ezt nem lehet alkalmazni erősítőbe?
(#) _vl_ válasza doni82 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Tokozás típusa? Esetleg valami fénykép, amin a feliratok is olvashatóak?
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Köszönöm, így már tudom, hogy jól emlékeztem (csak hézagosan).
(#) Spyro1411 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Helló!

Van nekem egy nagy hűtő bordám, amire rá van szerelve egy ilyen triak(azt hiszem).
A kérdésem nem az lenne hogy mi is az az alkatrész, hanem az, hogy hogyan is tudnám leszerelni a bordáról...

A kék bigyóra, ami szerintem triak, arra ez van írva: T955-250-12

Egy ilyen oldalt találtam Bővebben: Link Egy ilyen értéke mekkora lehet? (Nekem csak a borda kell! De nem szeretném tönkre tenni a triakot sem.)
(#) proli007 válasza Spyro1411 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Hello!
Rá teszed a csillag-villáskulcsot és tekered. Azért van rajta a hatlap. De szerintem egy ilyen tirisztor a bordával ér valamit. Én nem szedném le róla.
üdv! proli007
(#) Spyro1411 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Van nekem ilyenből 6, csak a borda érdekel, mivel építettem egy death of zen erősítőt és nem szeretnék 40?-t költeni másik bordára.
A villáskulcs az sajna nincs akkora, ezért nem volt még azzal próbálva. Van viszont ilyen vízvezeték szerelős cucc amin lehet álitani, hogy mekkorát tudjon befogni, na olyannal próbáltam... nem sok sikerrel.
(#) zolika60 válasza Spyro1411 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Pedig megfelelő kulccsal mennie kell. :yes:
(#) Spyro1411 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Hát jó holnap lehet, hogy tudok is szerezni egy ilyen nagy kulcsot. Majd írok, hogy sikerült-e és, hogy hogyan is néz ki így leszerelve.
(#) proli007 válasza Spyro1411 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

"Majd írok, hogy sikerült-e és, hogy hogyan is néz ki így leszerelve."
Egy nagy meggyötört borda, egy menetes lyukkal a közepén..
(#) zolika60 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Gyanítom így lesz. :yes:
(#) Spyro1411 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Nincs az annyira meggyötörve csak nagyon koszos, mert el volt rakva, egy elfeledett helyre.
(#) milcsi93 hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok!
Ezek pontosan milyen diódák és mi a szerepük?

http://obrazki.elektroda.net/33_1278046734.jpg

Köszönöm!
(#) kadarist válasza milcsi93 hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
A középső egy Zener-dióda, a többi kisteljesítményű kapcsolódióda. A szerepük akkor derülne ki, ha ismernénk a kapcsolást.
Következő: »»   408 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem