Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Ezt olvastad a szerző honlapján?: Bővebben: Link
Idézet: „A firmware legújabb verziója mindig megtalálható a Microchip honlapján, de a cikk írásakor éppen aktuális benne is van a cikkhez kapcsolódó csomagban. A csomag a letöltési területünkön található (csak regisztrált tagoknak).”
Ennel egyszerubet nem lehet epiteni mert en csak smd alkatreszeket tudok beszerezni ehez illetve egy picit dragaba kerul
![]()
Szia!
A Microchip oldaláról töltsd le a PICKit2 felhasználói leirását (users guide). A végén ott a kapcsolási rajz. Ahol a Szilva féle klónban a BS170 ill. BS250 van, a rajzon NPN ill. PNP tranzisztorokat találsz. BC547 ill. BC557 használható. A bázisellenállások kellenek. Megoldható a panelen, ha a bázist rövidebbre vágod, és egy ellenállással toldod meg a panelig. Ha csak SMD alkatrészeket tudsz beszerezni. Egy kicsit olcsóbb is, de kétrétegű a nyomtatása.
Szia
Megkerlek ezt a PICKit2 felhasználói leirását a Microchip-et nem tudnad elkuldeni mert nem talalom.
Szia!
Még egyszer: Hova is kell az a BS250? A Vpp kapcsolásához. Az eredeti terven egy PNP tranzisztor van azon a helyen (Q6 az eredeti leírásban). Ha nincs kéznél BS170 vagy BS250, az eredeti kapcsolásból vedd át a Q4, Q7, Q6, Q8 körüli készt. Még a Szilva féle klónba is be lehet építeni: a tranzisztorok bázisát vágd rövidre, forraszd rá a bázisellenállást, így ültesd be a tranzisztort. Q4, Q7, Q8 helyén BC547, Q6 helyén BC557 használható. Q4 helyére jobb lenne egy nagyobb kollektor áramú példány, de a BC639 lábkiosztása eltér a BS170 -étől.
Meg kerlek ebbe a kapcsolasi rajzba be rajzolod nekem, hogy milyen es hogyan jar a tranzistor illetve a bazis elenallas
Helló! De kell a dióda!
Nem! Azt szerintem elnézte véletlen Hp41C. Q1 a 12-es lábra csatlakozik. 13-as lábon a feszültséget szabályozná a PIC, de ebbe a klónba nincs bekötve.
A dióda kell, csak hamarjában egy vonallal pótoltam a hiányzókat. A dióda jelén mostanság átmegy a vonal....
A Q1 a 12. lábra megy, rosszul pótoltam. Bocsánat fejből rajzoltam...
Sziasztok,
Igaz nem Pickit2 de ezért nem akarok egy új témát nyitni. PicKit3 device fálj érdekelne. Mivel kompatibilis a két programozó device fájlja ezért érdeklődnék. Egy friss device fájlra lenne szükségem amiben megtalálható a PIC18F67K22 proci. Már feltúrtam a netet, de sehol sincs olyan fájl ami tartalmazná. Előre is köszi Peppe
Szia!
Valamit félreértettél: Van olyan program, amivel a PICKit3 tudja futtatni a PICkit2 script nyelvén megírt programokat, de a két programozó eszközleírása nem kompatibilis. A PICKit3 -hoz (még) nem tudok sem formátumot, sem editort. Marad a PICKit3 oldala... PICKit3 Release Note
Ennek mi értelme? Felrakod a legfrissebb MPLAB-ot, azzal jön a legfrissebb Pickit3 SW, ami abban nincs benne, azt nem támogatja a Pickit3. Mivel ez egy jelenleg is futó aktív termék, ezért ebbe mindent beleraknak - ha valamit nem, akkor annak általában jó oka van - a K22 családot szerintem a legfrissebb verzió teljesen támogatja.
Szia,
A support device alapján támogatnia kéne a 67K22-t de még sincs a PicKit3 programjában mint kiválasztható proci. A legfrissebb MPLAB van fent és nem hajlandó kommunikálni a Pickit3 vele, csak a saját programjával(microchip oldalon már csak a script-es van fent)
Akkor az egy bug. Bejelented a supporton, megcsinálják.
Szerintem.
Ertem. koszonom a valaszt
Es esetleg ezeknek a tranzisztorokna a helyetesito tranzisztorait lehet e hasznalni?
Elkeszult a Pic Kit 2klon eloszor rendesen felismerte a szamitogep es minden ok. De mar a masodik hasznalatra a szamitogep azt irta ki, hogy az USB eszkoz nem mukodik. Es a PicKit2-n a zold meg a piros led vilagit. Mi lehet a gond?
Szia!
Én is jártam így régebben, nálam a firmware ujratöltése megoldotta a problémát. Nem biztos hogy igaz, de nálam nem szerette, ha folyamatosan rá volt dugva az eszköz a PC-re. Nekem az jött be, hogy alapesetben a bekapcsolási folyamat a következő (WinXP): -PC bekapcs, elindul, -PicKit2 (clone) rádug, megvárom míg felismeri az USB-t (PC hangjelzés), -PicKit2 progi indítás (kiírja, hogy felismerte), -Aztán használom. A kikapcsolás, ennek a fordítottja. Tudom, hogy nem éppen tudományos magyarázat, de nálam ez jött be. Üdv:Zsolt
Es a Firmware-t hogy kell ujra tolteni? ujra kell programozni a PIC-et? Meg probaltam ugy ahogy te mondtad e a PicKit2 program azt irja hogy nincs csatlakoztatva a szamitogephez az eszkoz
Szia!
Nem kell ujraégetni. -Rádugod a USB-re, -PicKit2 indítás, -Tools menü, -Download Pickit2 Operating System, -Kiválasztod a firmware fájlt, és hajrá! Ha nem megy, akkor más baj van.
Ja és nézd meg a Pickit2 leírását, mert arra már nem emlékszem, hogy a gombot meg kell-e nyomni a hardveren.
Szia!
Ha az USB -re veló csatlakozás alatt a nyomógomb le van nyomva, a PICKit2 egyből a firmware letöltési üzemmódra áll.
Es be kell e lepjek a programba? En be leptem de nem ismerte fol
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |