Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! A probléma a következő van 1 LG lm-u 550-es HI-FIm.Időnként (sajna egyre sűrűbben ma pl 2-szer is röpkefél óra alatt ) a hangereje felugrot maxra.A hiba eredetéről gőzőm sincs. Ebben az egyre zavaróbb problémában kérném a segítségeteket előre is köszönök minden segítséget
Először talán ellenőrizd a hangerőpotit...Forraszd át a kivezetéseit, reméljük, hogy nem az ellenálláspálya sérült meg
A digitális ellenálláspálya?
Lehet-hogy kontakt hiba? Mostanában minden kütyüt amit javítottam valamilyen kontakt vitt a sírba... Ez már olyan sablon hiba.
Sablonos hiba ezt hogy érted? mindenél készüléknél ilyesmi hiba van? amúgy még közben az jutott eszembe hogy ilyenkor a távirányító nem hat rá hanem oda kell menni és lecsavarni
hi
akkor úgy néz ki nem potméterhiba van, egyébként is , bár nem ismerem ezt a hi-fit, már az újakban nem poti van, hanem vlamilyen szenzor érzékeli a gomb elfordulását. Lehet hülyeség amit mondok, nem lehet, hogy valami más infrás dolog hülyíti? már jártam úgy, hogy laptopon dolgoztam és a tv egyszercsak átkapcsolt. és ez magyarázná azt is, hogy miért nem reagált közben a távirányítóra üdv
Ja kérem, ha digitális a poti, akkor nem szóltam! Esetleg nem volt a közelben a mobilod, amikor a hiba előfordult?
A szobába minden nap bent van két mobil is de csak ritkán fordul elö ez a Dolog ez az egyik.A másik nem kaptam közben se hívást sem pedig sms-t se előtte sem utána
Ja most jut eszembe van egy vezetéknélküli fejhalgatóm de ezt nemrég vettem de ekkor nem volt bekapcsolva és előtte is jelentkezett már a hiba
Nem kell ahhoz a mobilt használni, hogy zavart keltsen, ha nincs hívás akkor is bizonyos időközönként bejelentezik a hálózatba.
Várj kipróbáltam és a következőkre jutottam: a hi-fi felé irányítottam a telefon infráját és semmi.Ott mozgattam előtte minden felé semmi szépen szól aztán telefonáltam akkor is mozgattam a hi-fi körül minden felé szépen szólt ugyan úgy. Ha nem atávirányítóval hanem a hi-fi gombjával változtatom a hangerőt akkor a világító rész a (mellékelt képen be van jelölve) villog ahány csavarás annyiszor villan Na ha meg ugrik a hangerő az is ugyan úgy villog.ez csak most jutott eszembe azért most írom csak
hi
ez csak megerősíti a gyanumat, valami más infrás eszköz hülyíti, Egy TV szerelő haveromtól hallottam egy sztorit (nem tom igaz-e)?? jópár évvel ezelőtt egy háztömbben sorra hülyültek be a tv-k (átkapcsoltak, kikapcs..) mire nagy nehezen rájöttek, hogy a szembelevő laktanyából a katonák infrás éjjellátóval kukkoltak esténként nyilván itt nem erről van szó. több tippet nem tudok adni, keresgéld meg a forrást üdv
Ha ki akarod zárni azt hogy egy külső infra jel bezavarjon,akkor egy időre ragaszd le az infra vevőjét a hifinek.Igaz hogy így a távvezérlővel sem fogod tudni kapcsolgatni,de legalább meggyőződhetsz arról,hogy ott jön-e be a zavar.
A mobiltelefonok egyébként nem bocsátanak ki infravörös jelet telefonálás közben,és a bázisállomásra való rendszeres bejelentkezéskor sem,úgyhogy ez nem lehet a zavar forrása. üdv.
de az én telómon van infra és azzal próbáltu ki de ahogy az előbb is írtam nem történt semmi ja gyanakodtunk de meg törtét akkor is amikor a szoba közelében sem volt a távirányító
először a távirányítóra nyanakodtunk de nem volt a szobaban és megint felugrott Bocsi az előbb kifelejtettem e távirányítótbocsi
Sziasztok nekem egy AIWA NSX-S556 os om van es mar kb 12 eve es kurvara megvagyok vele elegedve de most mar akadt egy kis gond es meg pedig az hogy valamikor a poti megzavarodik mert veszem le a hangot es valmikor meg felefele megy a hang es forditva szerintetek mi lehet a gond a poti???es meg az mintha az egyik oldal volna olyan eros mint a masik mert szerintem az egyik subwoofer jobban ut mint a masik mi lehet a gond???
Nem akartam új topikot nyitni mert itt talán elfér a kérdésem.
Minap próbálgattam egy CA 840 erősítőt, és a hangerőszabályozást valahogy relékkel oldhatták meg, mert hallani ahogy a szabályzó forgatásakor kattognak. Na most az lenne a kérdésem hogy a fenébe oldották meg ezt a gyakorlatban? Elképzelésem van róla, de a teljes kép nem áll össze. Esetleg valakinek van erről kapcsolási rajza?
Mondjuk motoros poti és irányváltó relék, vagy hangerő szabályzó IC és a nyomógombokra kötött relé érintkezők. :gumicsirke:
Szia!
Az biztos hogy motoros volt a távvezérléskor ez látható ahogy a forgatógomb fordult. Mivel ez egy jog nem poti a le fel irány megadásán kívül, gondolom egy impulzust ad valaminek, ami a jelfogók tekercseinek ad feszt, valamilyen metódus szerint. Mert nem hiszem hogy anyi relét raktak volna bele ahány lépcsőben szabályoz. . Ezek érintkezői pedig ellenállásokat kapcsolgatnak valamilyen rendszer szerint. Én legalábbis így gondolom, bár nem láttam. Ez valami berendezés orientált IC-vel oldhatták meg szerinted? Zoli^3: Az üzletben nem örültek volna nekem, ha a zsebből kihúztam volna a csavarhúzóm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |